Denne opskrift på buttermilk biscuits, jeg har her på denne side er traditionelt meget langt fra det nordiske køkken. Buttermilk biscuits er oprindeligt fra USA, men er i de senere år blevet populære i store dele af verden, hvilket der er en god grund til. Det kan du læse mere om nedenfor. Selv om disse amerikanske buttermilk biscuits oprindeligt er fra USA, gør det dem bestemt ikke mindre lækre, tværtimod. En amerikanske buttermilk biscuits er en helt fantastisk lækker bolle, der er perfekt til morgenmaden eller eftermiddagskaffen.
Få og simple ingredienser
Denne opskrift på buttermilk biscuits består af få og enkle ingredienser, hvor de vigtigste ingredienser er almindeligt hvedemel, flager af koldt smør og selvfølgelig kærnemælk. Det jeg virkelig elsker ved disse boller, er at de bliver super lækre, de er meget luftige og har en fantastisk smag, sandsynligvis på grund af kærnemælken og flagerne af smør. Bollerne bliver fine lagdelte under bagning, på grund af smør flagerne.
USA og Amerikansk mad
Jeg har nævnt det et par gange, her på min madblog og på mine sociale medier - Jeg elsker virkelig amerikansk mad og holder generelt meget af at rejse i USA. Jeg har faktisk både boet i USA og været på ferie der en del gange. Jeg er bestemt ikke enig i alt de foretager sig der over, men det er bestemt et land, der har utrolig meget til byde på - specielt deres natur og madkultur syntes jeg er helt fantastisk.
Min første buttermilk biscuit
Første gang jeg fik en amerikansk buttermilk biscuit, var da jeg var på road trip på den amerikanske vestkyst. Jeg kan stadig huske det klart - det var en morgen på en McDonald's restaurant, hvor jeg var på udkig efter noget super hurtig morgenmad og selvfølgelig bruge deres gratis Internet til at planlægge dagens rejse - der har de virkelig været smart, med der Internet. Mit første bekendtskab med den amerikanske buttermilk biscuit, var derfor på en tilfældig McDonald's hvor jeg fik en Egg McMuffin. En egg McMuffin, i USA, består af en buttermilk biscuit, et æg og noget ost. Dette kan man selvfølgelig mene om hvad man vil, men jeg er bestemt overbevist om at disse super lækre buttermilk biscuits er blevet populære på grund af McDonald's udbredelse af deres Egg McMuffins. Det er bestemt på grund af McDonald's at jeg kan dele denne opskrift på buttermilk biscuits her i dag på min madblog.
Hjemmelavet Egg McMuffins
På det tidspunkt, da jeg boede og rejse i USA, serverede McDonalds i Danmark og de andre nordiske lande ikke morgenmad, så derfor havde jeg aldrig prøvet en Egg McMuffin før. Selv om den Egg McMuffin jeg fik til morgenmaden i USA ikke var ikke noget særligt, vidste straks at jeg var nødt til at prøve at lave nogle hjemmelavede buttermilk biscuits. Som nævnt ovenfor kan du bruge dine hjemmelavede buttermilk biscuits, til at lave hjemmelavede Egg McMuffins. Du kan lave en Egg McMuffin ved at riste dine buttermilk biscuits, stege et æg, noget bacon og derefter samle det hele sammen med en skive cheddar cheese - mit personlige og hjemmelavede Egg McMuffin. Selvfølgelig er disse biscuits sammen med bacon, ost og æg ikke den mest sunde morgenmadskombination. Men det ændrer ikke at de er super lækre og noget af mit bedste weekendsmorgenmad. Du kan finde en mere grundig opskrift på hjemmelavet Egg McMuffins her på min madblog, find den i morgenmadssektionen i menuen ovenfor.
Buttermilk Biscuits til morgenmad
Du kan naturligvis også bruge dine hjemmelavede buttermilk biscuits til alle mulige slags morgenmad. Prøv for et eksempel at riste bollen og server den med koldt smør, lidt hjemmelavet marmelade og måske et stykke mellemlagret ost - så har du altså noget rigtig lækker morgenmad. Du kan selvfølgelig også servere disse boller til eftermiddagskaffen, hvor du er på udkig efter lidt ekstra lækkert - igen, kold smør og lidt ost gør underværker.
Opskrift på buttermilk Biscuits
Denne opskrift på buttermilk biscuits, er faktisk ikke særlig svær at følge. Der er kun et par trin i opskriften, som du skal være lidt opmærksom på. Fremgangsmetoden er som følger; I en stor skål starter du med at ælte melet, bagepulver, saltet og tyndtskåret og meget koldt smør sammen. I dette trin er det vigtigt, at du ikke ælter for meget og voldsomt, du skal undgå at arbejde for meget varme ind i smørret og smelte det. Der skal stadig være flager af smør i dejen, når den er samlet. Disse flager af smør giver de fine lag i dine hjemmelavede buttermilk biscuits, præcis som det vi leder efter.
Når smørret og melet er samlet, blander du forsigtigt kærnemælken i og ælter alt forsigtigt sammen. Hæld dejen ud på køkkenbordet og trykker den lidt ud ved hjælp af dine fingre, fold den sammen en gang og tryk den flad igen. Du skal gentage dette trin 3-4 gange med at trykke ud og folde. Prøv igen at undgå at arbejde for meget varme i dejen.
Dejen skal have en endelig tykkelse på cirka 2,5 cm, før du udstikker fine cirkulært boller ved hjælp af en kageudstikker. Du kan også bruge en kop, glas eller lignende til at stikke bollerne ud med. Jo skarpere kanten er som du stikker i dejen, jo bedre. Pensl din udstukket boller med lidt kærnemælk og placer dem på en ovnplade dækket med bagepapir og bage dem ved 220 grader i cirka 10-12 minutter.
Amerikanske Buttermilk Biscuits
Ingredienser
- 115 g koldt smør
- 500 g hvedemel
- 6 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 3 dl kærnemælk
Instruktioner
- Skær det kolde smør i store flager eller tynde skiver. Placer smørskiverne på en tallerken og lad dem stå i køleskabet for at afkøle igen. Det er vigtigt at smørret er meget koldt.
- Mens smørret køler ned i køleskabet, skal du blande hvedemelet med salt og bagepulver.
- Bland derefter de kolde smørskiver med melblandingen; Brug fingrene til at smuldre det kolde smør med almindeligt mel. Fortsæt indtil alt smørret er omdannet til små smørærter.
- Hæld kærnemælken i smør/ og melblandingen. Brug en stor træske eller lignende til at samle ingredienserne i en tør men en lidt klæbrig dej.
- Hæld dejen ud på dit køkkenbord; pres forsigtigt dejen ud til en stor rektangulær plade med en tykkelse på cirka 4 cm.
- I dette trin skaber vi de fine låg, som er kendetegnet ved amerikanske buttermilk biscuits. Start med at folde højre side af dejen over venstre side - som at lukke en bog. Tryk dejen ud til et nyt rektangel med en tykkelse på cirka 4 cm. Fold dejen igen, denne gang fra bunden over toppen. Fortsæt denne foldning, udtrykning og foldning 3-4 gange. Hver gang skal dejen begynde at sidde lidt mere sammen. Undgå at arbejde for meget varme ind i dejen, vi ønsker at bevarer smørflagerne/klumperne mest muligt.
- Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en tykkelse på cirka 2-2,5 cm.
- Brug et udstikningsværktøj eller lignende til forsigtigt at udstikke runde boller. Prøv ikke at dreje værktøjet for meget, men tryk det kun lige ned i dejen. Diameteren skal være cirka 7-8 cm
- Placer bollerne side om side på en ovnplade med bagepapir. Pensl toppen af bollerne med lidt kærnemælk for at give dem en flot og gylden farve, når du bager dem.
- Bag bollerne ved 220 grader i cirka 10-12 minutter eller indtil de er fine og gyldne.
- Lad de bagte buttermilk biscuits afkøle i et par minutter, før du spiser dem.
Skriv en kommentar til mig om opskriften