Hvorfor have en opskrift på hjemmelavet Egg McMuffin på en dansk madblog, det kan faktisk være et godt spørgsmål. For mig er der faktisk en lille historie knyttet til denne opskrift på Egg McMuffin, som jeg deler længere nede på denne side. Udover at have en generel interesse i det traditionelle danske og nordiske køkken, elsker jeg også at rejse rundt i verden eller bare browse rundt online for at finde ny mad og gode opskrifter, som jeg ikke har prøvet før og med potentiale til at blive en all-time favorit for mig. På denne side her vil jeg vise dig hvordan du kan lave de lækreste hjemmelavet Egg McMuffin, som sagtens slår originalen fra McDonald's. Læs videre eller spring direkte til opskriften på Egg McMuffins længere nede på siden.
Min Første Egg McMuffin
Tro det eller ej, men første gang jeg hørte om Egg McMuffin var for nogle år siden tilbage i 2012, da jeg var på min første amerikanske road trip på vestkysten (Las Vegas, Los Angeles, Yosemite, San Francisco, Portland, Washington). En af de fede ting ved at rejse i USA er at det næsten overalt er det muligt at finde nem og billig mad. På denne måde fik jeg min første egg McMuffin på en McDonald's i staten Washington, der ligger i den nordligste del af USA. Det er ikke sådan at en Egg McMuffin er super speciel - i princippet er det grundlæggende faktisk et ret simpelt stykke morgenmad. Jeg husker dog tydeligt hvordan jeg var meget opsat på at lave hjemmelavede Egg McMuffins da jeg kom hjem til Danmark.
Forskellige variationer af Egg McMuffin
Nu har jeg efterhånden fået Egg McMuffins flere forskellige steder i verden. Det jeg har bemærket er at brødet, der bruges til denne sandwich er forskelligt afhængigt af hvor du køber det. Da jeg fik en Egg McMuffin i USA var brødet et traditionelt amerikanske buttermilk biscuit hvor brødet, der blev brugt i Storbritannien er en engelsk muffin. Jeg har begge opskrifter listet her på min blog, du kan nemt finde dem i brød sektionen.
Buttermilk Biscuit eller engelsk muffin
Så hvilken er den bedste - er det de amerikanske buttermilk biscuits eller den engelske muffin? Jeg tror faktisk at det er fifty-fifty, hvis du kun bruger pointer-systemet hvor du kigget på smagen. Men jeg vil sige at de amerikanske buttermilk biscuits tager lidt ekstra tid at lave og de indeholder også en hel del ekstra kalorier i forhold til den engelske muffin. Jeg bruger næsten altid den engelske Muffin, hovedsagelig fordi de er relativt lette at lave. Igen, du kan nemt finde opskrifter på begge brød her på min madblog.
Opskrift på Egg McMuffins
At Lave nogle hjemmelavede Egg McMuffins er faktisk ret nemt. Den første del kan dog faktisk være lidt svær - du skulle vælge mellem de amerikanske buttermilk biscuit og de engelske muffins. Når du har valgt mellem de to forskellige brødtyder, kan du finde nogle let forklarede opskrifter her på min blog - find dem i brødsektionen.
Derefter opvarmer du en stegepande og steger noget bacon. Når du er færdig, lader du baconet dryppe af på et stykke køkkenrulle.
På den samme stegepande slår du nogle æg ud og steger dem i nogle runde stålringe. Brug en gaffel til at piske / rører i æggene for at mikse æggeblommen med hviderne. Jeg vil anbefale dig at bruge æg af en god kvalitet, de har meget bedre smag. Krydr med salt og peber.
Hvis du ikke har nogle stålringe, så kan du forsøge at lave dine egne ved hjælp af stanniol. Fold et stykke stanniol sammen til en lidt tyk og hård bjælke. Fold den rundt om en af dine engelske muffins, så du laver den rigtige diameter.
Brug en gaffel til forsigtigt at stikke huller i bollerne hele vejen rundt og adskille dem i to dele. Rist dem på begge sider og læg dine Egg McMuffin sammen med æg, bacon og et stykke cheddarost.
Nyd dine hjemmelavede Egg McMuffin med et glas appelsinsaft eller en kop kaffe.
Egg McMuffins
Ingredienser
- 4-6 Engelske muffins eller buttermilk biscuits (opskrift på MadRejsen.dk)
- 4-6 æg (gerne økologiske)
- 4-6 skiver bacon
- 4-6 skriver cheddar ost
Instruktioner
- Start med at skaffe nogle engelske Muffins eller amerikanske buttermilk Biscuit. Jeg vil anbefale dig at lave nogle hjemmelavede. Find opskrifter på www.madrejsen.dk
- Steg noget bacon så det bliver lækkert sprødt.
- På den samme stegepande slår du æggene ud i metalringe og bruger en gaffel til at rører æggehviderne og blommerne sammen. Hvis du ikke har metalringe kan du folde nogle ad stanniol. Start med at folde noget stanniol nogle gange, så det bliver tykkere. Derefter folder du en cirkel - det kræver lidt øvelse, men det kan lade sig gøre.
- Brug en gaffel til at prikke huller hele vejen rundt om nogle engelske muffins eller amerikanske butter milk biscuits og skille dem derefter med dine hænder. Rist dem på en brødrister.
- Sammen nu dine hjemmelavede Egg McMuffins. Start med en skive Cheddar, dernæst ægget og til sidst noget sprødt bacon.
Fie
Halløj! Lige en lille firma hemmelighed og et godt trick. Jeg arbejde for nogle år tilbage på McDonalds, og kan afsløre de putter smør på den ene side af bolle. (Dog er jeg mest til smør på begge sider)
kimbnie@gmail.com
Det er faktisk et rigtigt godt tip. Det vil jeg prøve næste gang 🙂
Paw Varkila
Har du også opskrift på den bøf, man kan få i dem
Madrejsen.dk
Nej det har jeg desværre ikke - men vil gætte på at det er oksekød blandet med forskellige krydderier. Vh Kim (Madrejsen.dk)
Karin Kruger
Tænker du mener økologiske æg (i stedet for økonomiske)?? Har aldrig prøvet det, men det skal jeg ved første lejlighed - det lyder lækkert
Madrejsen.dk
Du har da helt ret. Jeg rettet det med det samme 🙂