Som jeg har nævnt flere gange her på min blog, elsker jeg mad, der er både lækkert og samtidig meget let at lave. Det er ikke fordi at det det ikke er dejligt at arbejde i køkkenet i flere timer og lave fantastiske gourmetretter. Faktum er dog, at det meste af tiden du bruger i køkkenet, er at lave hversdagmad, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er derfor at jeg altid er på udkig opskrifter til god og hurtig mad. Denne spicy tomat, lime og kokossuppe er en af disse lækre, hurtige og gode opskrifter, hvis du spørger mig.
Super nem tomatsuppe
Denne Spicy tomat, lime og kokossuppe er super let at lave og den har en helt vidunderlig smag. Jeg syntes personligt, at kombinationen mellem den lidt stærke chili passer perfekt sammen med de friske tomater og limesmagen. Og endelig giver kokosmælken suppen en dejlig, rund og cremet konsistens.
Udover at have en fantastisk smag, er denne suppe også super hurtig at lave. Fra start til slut, tager det cirka 20-25 minutter at lave denne suppe. Selvfølgelig, kan de første par gange tage lidt ekstra tid - men når du har lært opskriften at kende, er det en meget tidoptimeret ret, som er perfekt som til aftensmad eller måske som en simpel forret til et weekendsmåltid.
Topping
Der findes flere forskellige lækre måder at gøre denne suppe endnu bedre. Jeg servere altid suppen med et par friske limebåde, nogle græskarfrø som jeg har ristet på en tør stegepande og noget finhakket rød chili som drys. Hvis du har tid, og overskuddet, kan jeg også anbefale at lave et friskbagt brød. Personligt laver jeg næsten altid et flettet brød toppet med timian og havsalt. Jeg har en opskrift på netop dette brød her på min blog, du kan finde det ved at søge på flettebrød på forsiden.
Samletset er denne suppe bare fantastisk, hvis du spørger mig. Jeg håber du syntes det samme. Som altid er jeg meget interesseret i at hører din mening i kommentarfeltet i bunden af denne side.
Fremgangsmetode
I varmt olivenolie starter du med at stege grofthakkede løg og hvidløg i et par minutter. Derefter tilsættes tomatpastaen, revet ingefær (eller ingefærjuice), hakket rød chili, kaffir limeblade - steg i ca. 5 minutter, før du også tilsætter de grofthakkede friske tomater. Derefter tilsættes kokosmælken og lader suppen simmer i 10 minutter, før du blender suppen flot og jævn ved hjælp af en stavblender. Hvis du syntes, at suppen er lidt for tyk, skal du tilføje lidt mælk eller vand. Slut af med at smage tomatsuppen til med salt og frisk limejuice. Jeg syntes normalt at saften fra en lime er passende.
Spicy Tomat, Lime og Kokossuppe
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 1 rød chili
- 5 kaffir limeblade (tørret eller frisk)
- 1 dåse tomatpuré (140 g)
- 5 cm ingefær (1-2 spsk ingefærjuice)
- 5 store friske tomater
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 1 lime , saften
- salt , efter smag
- 1 dl græskarkerner tørstegt
Instruktioner
- Grofthak hvidløg og løg.
- I en stor gryde eller wokpande, varm olivenolien op og steg hvidløg og løg i ca. 3-5 minutter.
- Tilsæt tomatpastaen, hakket rød chili, revet ingefær (eller ingefærjuice) og kaffirblade uden stilken. Ved middelvarme, steg/kog alt i ca. 5 minutter med lidt omrøring.
- Tilsæt derefter de grofthakkede tomater og lad det simre i yderligere 5 minutter.
- Tilsæt kokosmælk og lad suppen simmer i ca. 10 minutter.
- Fjern kaffir limebladene og brug en stavblender (eller hæld suppen i en almindelig blender) til at blande altsammen til en tyk og jævn suppe. Lav nu en vurdering af konsistensen. Hvis du syntes suppen er for tykt, så tilsæt lidt ekstra mælk eller vand.
- Tilsæt limejuicen og salt efter smag. Normalt er saften fra en hel lime tilstrækkelig.
- Steg nogle græskarfrø, i et par minutter, på en tør stegepande. Brug dem som topping til suppen.
Noter
Skriv en kommentar til mig om opskriften