Opskriften på disse små småkager med mørk chokolade og nødder har en særlig betydning for mig, da det er de småkager som min mor altid laver i julen. Jeg ved ikke, om det er fordi jeg kun får disse småkager i julen, men jeg elsker simpelthen disse små og sprøde småkager vildt meget. De har lige den rigtige mængde af mørk chokolade og nødder - de er bare super lækre hvis du spørger mig! Det er en fornøjelse at jeg kan videregive denne opskrift her på min blog. Sammen med min bror spiser vi altid store mængder af dem, når vi slapper af på sofaen når vi er hjemme til jul. Når jeg serverer disse småkager til familie og venner, er det min erfaring, at disse småkager er de mest populære og dem der forsvinder først.
Fremgangsmetode
Opskriften på disse småkager er faktisk ikke så svært at følge. I en stor skål begynder med at blande smør, sukker og æg sammen. Derefter tilføjer du hakkede nødder og chokolade, almindeligt mel, bagepulver og vaniljesukker. Du kan erstatte vaniljesukker med en tilsvarende mængde af vaniljeekstrakt, eller du kan lave dit egen vaniljesukker ved at følge min opskrift - find opskriften her på min blog.
Når alle ingredienserne er blandet godt sammen, lader du kagedejen hvile sig køleskabet i cirka en til to timer. Derefter ruller du dejen i nogle lange 'pølser' og skærer småkagetykke skiver. Placer dem på bradepande med bagepapir. Derefter skal de bages ved 200 C i ca. 8-10 minutter. Pas på du ikke brænder kagerne – hold derfor øje med det.
Det er en god idé at opbevare dem i en lufttæt beholder for at forlænge tiden, som kagerne er sprøde. Dette er selvfølgelig altid en god ide med alle typer småkager.
Småkager med nødder og chokolade
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 æg
- 100 g hasselnødder og mandler (halv og halv)
- 100 g hakket mørk chokolade
- 250 g almindeligt mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
Instruktioner
- I en stor skål; bland smør, sukker og æg sammen.
- Tilsæt hakkede nødder, chokolade, mel, bagepulver og vaniljesukker/essens. Bland/ælt alt godt sammen.
- Lad kagedejen hvile i køleskabet i ca. 1-2 time før du fortsætter.
- Delt dejen i to stykker og rul dem til to pølser ca. 4 cm i diameter (småkage størrelse).
- Skær småkage store skiver af de to pølser og læg dem side om side på en bradepande med bagepapir.
- Bag kagerne i ovnen ved 200 C i ca. 8-10 minutter. Hold altid øje med småkagerne for at undgå at brænde dem på.
Kirsten fogh
De bliver ekstra lækre med lidt lakridspulver.
Madrejsen.dk
Det var faktisk en rigtig god ide. Jeg har netop lavet en portion. Næste gang vil jeg prøve med et drys lakrids 🙂