• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Sous Vide

"Hjem" » Sous Vide

Ribeye steak (Sous Vide Opskrift)

Udgivet: Jan 1, 2018 · Redigeret: Feb 21, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Ribeye er simpelthen det bedste stykke du kan få, hvis du spørger mig. Her på denne side, vil jeg gerne vise dig den bedste opskrift på ribeye steak lavet i en Sous vide. Når du tilbereder en ribeye steak i en sous vide, får du simpelthen den bedste og lækreste bøj du kan forestille dig. Du vælger blot hvordan du foretrækker din bøf tilberedt og sætter temperaturen på vandet.

Det er efterhånden ikke noget hemmelige at jeg er helt vild med Sous vide teknologien, hvor fødevarer tilberedes i et vandbad. Fordelen ved at tilberede mad i et tempereret vandbad er særdeles imponerende - dette kan du læse mere om lige nedenfor.

Ribeye i Sous Vide

Det smarte ved at tilberede en ribeye i sous vide, er at vandet, der tilbereder bøffen, har præcis den temperatur som vi ønsker at bøffens kernetemperature skal ende på. Derved bliver hele din ribeye kun tilberedt ved denne makstemperatur og ikke som på en stegepande, hvor de yderste lag af bøffen oplever en væsentlig højere temperatur.

Hele Sous vide teknikken kan lade sig gøre, i det at vand leder varme rigtigt godt. Du kan læse meget mere om sous vide teknologien her på min blog og finde helt fantastiske opskrifter.

Opskrift på ribeye i sous vide

Denne opskrift på ribeye i Sous vide er utrolig nem at følge. Der er kun nogle få trin du skal være opmærksom på. Det vigtigste du skal tage stilling er, hvordan du vil have din ribeye tilberedt. Personligt foretrækker jeg min ribeye steak tilberedt medium-to-rare mens andre foretrækker den mere rød og derved rare tilberedning.

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvordan du foretrækker din ribeye steak, jeg vil derfor anbefale dig at bruge nedenstående temperaturertabel til at bestemme hvordan du vil have din bøf. Tabellen nedenfor gælder for almindelige ribeye bøffer med en tykkelse på cirka 2 til 3,5 cm.

Very rare til rare, 49-53 grader, 1-2 timer
Medium-rare, 54-57 grader, 1-2 timer (anbefalet)
Medium, 57-62 grader, 1-2 timer
Well done, 63-68 grader, 1-2 timer

Personligt sætter jeg altid temperaturen på min ribeye steak i Sous vide vandbadet til 54 grader og giver den 1 time. Du vælger selvfølgelig blot den temperatur, som giver dig den ribeye steak som du foretrækker.

Krydderier til ribeye steak

Inden du vacuumpakker (eller bruger en double zip-pose) dine ribeye bøffer til dit sous vide vandbad, er det vigtigt at du husker at krydre bøfferne. Oksekødsbøffer, og specielt ribeye bøffer, skal altid krydres med salt og peber. Udover salt og peber lægger jeg også altid et par kviste frisk rosmarin og timian ned sammen med bøfferne, det giver en super lækker smag til dem. Helt simpelt, præcis som det skal være med en rigtig god bøf.

Sådan laver du stegeskorpe efter Sous Vide

Efter at du har tilberedt din ribeye steak i sous vide vandet, skal den have en hurtig tur på en meget varm stegepande. Når du har tilberedt din ribeye i vandbadet er bøffen i princippet færdigt og kan spises, der mangler dog en utrolig vigtig detalje først. Hele ribeye bøffen har den rigtige temperatur, men den mangler den hårde og sprøde stegeskorpe, som man får hvis bøffen havde været stegt på en pande.

Denne stegeskorpe kan vi dog sagtens lave, selvom vi har brugt Sous vide tilberedningsmetoden til vores ribeye.
Du smelter noget smør på en rygende varm stegepande og giver din ribeye steak en ordentlig, men meget hurtig, tur på panden. Brug en metaltang til at flippe bøffen hele tiden, indtil den har en flot skorpe. Normalt giver jeg ikke mine ribeye bøffer mere end 30-60 sekunder på den varme pande. Husk på at bøffen allerede er fuldt tilberedt, vi ønsker kun den sprøde ribeye skorpe.

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide
Print Recipe
5 from 1 vote

Ribeye steak (Sous Vide Opskrift)

Opskrift på Ribeye Steak tilberedt i Sous Vide. Denne ribeye er super lækker og får en perfekt rød farve hele vejen igennem kødet. Super lækker!
Forberedelsestid5 mins
Tilberedningstid1 hr 30 mins
Total tid1 hr 35 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 1 person
Forfatter: MadRejsen.dk

Udstyr

  • Sous vide maskine

Ingredienser

  • 300 g ribeye steaks
  • Friske kviste rosmarin
  • Friske kviste timian
  • Salt
  • Peber
  • Smør til stegning

Instruktioner

  • Sæt temperaturen på dit sous vide vandbad til 54 grader. Lad vandet varme op men du klargøre kødet.
  • Krydr dine ribeye steaks med salt og peber. Du kan også lægge et par friske kviste rosmarin og timian ned sammen med bøfferne.
  • Vacuumpak bøfferne eller brug en plastpose med double zip-lukker.
  • Læg bøfferne ned i sous vide vandet og sæt timeren til 90 minutter.
  • Når bøfferne er færdige i vandet skal de have stegt en stegeskorpe. Varm en pande meget op og steg bøfferne meget kort i noget smør. Husk at dine ribeye steaks allerede er tilberedt i sous vide vandet, derfor skal du kun stege dine bøffer meget kort men med meget høj varme.

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Reader Interactions

Comments

  1. Gadedrengen

    February 20, 2021 at 4:02 pm

    Sjovt, at du skriver, at temperaturen skal være 54 grader, og så er der et billede af din Anova på 64 grader!!!!!
    Nå. Men fin, fin blog. Bare til orientering plejer jeg at bruge 1 time ekstra, da hustruen vil have bøffen gennemstegt (læs: ødelagt). Så jeg smider først hendes bøf i i en time på 64 grader, tager den op, køler ned til mine 57 grader, og smider min i vandbadet.
    Efter endnu en time smider jeg konen(s) i igen, så de kan hygge sig sammen i badet.
    Du får karakteren 3, da jeg skal have mulighed for andre af dine blogs en måske bedre karakter

    Reply
    • Madrejsen.dk

      February 21, 2021 at 3:19 pm

      Du har da ret, det er da helt forkert at jeg har et billede af sous vide på 64 grader. Det ville da være helt forkert at tilberede en ribeye på 64 grader 🙂 Tak for at du har gjort mig opmærksom på det - jeg sletter billedet med det samme. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  2. Baron

    June 27, 2021 at 2:31 pm

    Fin opskrift.
    Lige en lille advarsel.
    Den pose du bruger ligner en IKEA-pose.
    De er ikke sous vide egnede.
    Poserne er kun varmesikre (giftfri) op til 50 grader.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      June 28, 2021 at 7:31 am

      Hej. Du har helt ret, i en kort periode brugte jeg IKEA poser som en nødløsning. Jeg er heldigvis blevet kolgere 🙂 Det er godt spottet! vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  3. Ruben

    August 13, 2021 at 5:40 pm

    Fin opskrift... men nu har jeg købt ca 2 kg Ribeye og vil gerne lave den som en steg .. så tænker at krydder det som din og så give den 6 timer ved 58 C grader... og så en tur på gas grill der har stået og varmet igennem ca 15 min tid med lukket låg og så grille den på alle sidder med åbent låg... er jeg helt ved siden af?

    Mvh
    Ruben
    Begynderen i Sous de vide

    Reply
    • Madrejsen.dk

      August 16, 2021 at 7:59 pm

      Hej Ruben. Din "opskrift" lyder meget fornuftig. Det bliver sindssygt lækkert at lave en hel ribeye i sous vide:-) Og derefter fuld knald på grillen i kort periode. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  4. Rikke

    December 30, 2021 at 1:04 am

    5 stars
    Hej!
    Monstro man kan nå at stille spørgsmål inden nytårsaften? Jeg skal lave sousvide ribeyes og jeg vil gerne lave en bernaise sousvide også. Jeg kan se på nettet, at der anbefales 60 grader, men jeg havde tænkt mig at koge mine bøffer på 57 grader. For ikke at få kolde bøffer, ville jeg sænke sovsen ned den sidste halve time - gør de 3 grader en stor forskel for bearnaisen?
    Mvh. Rikke. Og godt nytår!

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 31, 2021 at 3:12 pm

      Hej Rikke. Jeg håber du kan nå at se svaret. Jeg anbefaler normalt mellem 54-60 grader for bernaise. SÅ du kan sagtens lave saucen sammen med bøfferne. Det er kun vigtigt ikke at komme for højt op i temperatur, ellers laver du "røræg" i stedet 🙂

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.