Lækker og nem opskrift på popcorn med chokolade. Første gang at jeg hørte om hjemmelavet popcorn med chokolade, syntes jeg det lød lidt mærkeligt. Jeg må dog indrømme, efter at jeg har lavet og spist en portion, må jeg trække min tvivl tilbage. Hjemmelavet popcorn er super lækre mens hjemmelavet popcorn med chokolade er endnu mere lækre. De let saltet og sprøde popcorn kombineret med et tyndt lag af mørk chokolade, bliver bare super lækkert. Denne opskrift, som jeg har vist længere nede på denne side, er samtidig utrolig ned at gå til.
Helt grundlæggende kan denne opskrift på popcorn med chokolade opdeles i tre grundpunkter. Du skal starte med at lave en portion hjemmelavet popcorn, derefter skal du smelte noget mørk chokolade og blande det godt med popcornene og til sidst skal du lade chokoladen størkne. Så simpelt er det faktisk at lave en portion hjemmelavet popcorn med chokolade. I afsnittet længere nede på siden her, kan du læse om opskriften i flere detaljer.
Opskrift på hjemmelavet popcorn med chokolade
Som beskrevet tidligere i dette indlæg, er denne opskrift på popcorn med chokolade rent faktisk utrolig nem at lave og det tager kun cirka 15 minutter. Til at starte med skal du lave en portion popcorn. Jeg foretrækker personligt at lave helt hjemmelavet popcorn i gryden på komfuret, men i princippet kan du også sagtens bruge mikroovnen. Hjemmelavet popcorn i gryden laves ved at opvarme en halv spiseske olie ved høj varme i en gryde, hvorefter du hælder en deciliter majskorn ned i gryden og lægger låg på. Efter kort tid betyder majskornene at poppe og når der er cirka 8-10 sekunder mellem hvert "pop" skal du tage gryden af varmen. Så simpelt er det rent faktisk at lave hjemmelavet popcorn i gryde.
Opskrift på popcorn med chokolade
I dag stopper vi dog ikke ved almindelig hjemmelavet popcorn, vi skal nemlig lave popcorn med chokolade. Som nævnt ovenfor er det faktisk ganske nemt. Du skal starte med at hælde de tørre majs ned i en stor gryde med varm olie. Husk på at majs, der poppes til popcorn, fylder meget mere end den oprindelige størrelse. Derfor skal du vælge en gryde med en passende stor størrelse. Læg låg på gryden og lad majsene poppe op til flotte popcorn. Processen er færdig når der går cirka 8-10 sekunder mellem hver 'pop'. Fjern gryden fra varmen og hæld de hjemmelavet popcorn op i en stor skål.
Nu skal chokoladen klargøres. I et vandbad på komfuret smeltes chokoladen. Dette gøres ved at placere en varmebestandig og lille skål i en gryde med lidt vand i bunden. Læg den mørke chokolade i skålen og tænd for varmen på medium. Lad forsigtig, og under lidt omrøring, chokoladen smelte ved at vanddampen rammen ydersiden af skålen. Det er vigtigt at du undgår at der kommer vand ned i skålen med chokoladen.
Når chokoladen er smeltet, hældes den ud over de hjemmelavet popcorn og der vendes rundt. Du kan med fordel hælde de chokoladebeklædte popcorn ud på et stykke bagepapir, hvor chokoladen kan størkne.
Popcorn med chokolade
Ingredienser
- 1/2 spsk olie (gerne kokosolie)
- 1 dl majskorn
- 1 tsk salt
- 100 g 70% mørk chokolade
Instruktioner
- I en stor gryde opvarmes olien ved høj varme.
- Hæld majskornene ned i den varme olie og rør rundt. Læg låg på og lad majsene poppe til popcorn.
- Når der går cirka 8-10 sekunder mellem hvert "pop" tages gryden af varmen og de færdige popcorn hældes op i en skål. Drys lidt salt over dem.
- Smelt chokoladen over et vandbad og hæld den over popcornene. Rør rundt for at fordele den flydende chokolade.
- Hæld de chokolade beklædte popcorn ud på en bradepande med bagepapir til afkøling. Lad chokoladen stivne inden de serveres.
Skriv en kommentar til mig om opskriften