Når du har en madblog, skal du også have en opskrift på en Mojito drink - sådan er det bare! Udover at være min top ét favorit drink, er det også en af de mest populære drinks i verden. Det er faktisk næsten lige meget hvor i verden du rejser hen, så kender den lokale bar helt sikkert en god opskrift på Mojito. På denne side her vil jeg vise dig en super god opskrift på Mojito, som nok er den mest almindelige måde at lave en god Mojito på.
Original opskrift på Mojito
Der er sandsynligvis mere end hundrede forskellige måder at lave en god Mojito drink på. Der er lige så mange forskellige tilpasninger og justeringer, hvor du for et eksempel kan spare på mængden af ingredienserne. De grundlæggende ingredienser, i en god Mojito, skal dog altid være til stede. De vigtigste ingredienser er hvid rom, lime, sukker, danskvand og is. Denne opskrift på Mojito, jeg har angivet nedenfor, har mit personlige favoritforhold mellem de grundlæggende ingredienser til en Mojito. Opskriften har jeg justeret ved hjælp af mange forsøg over adskillige fredage med mine venner. Når du skal lave en god hjemmelavet Mojito, er der nogle vigtige ting, du skal huske på. I min opskrift på Mojito har jeg tre ting, jeg gerne vil fremhæve - læs disse punkter nedenfor.
Tip 1 - Masser af knust is
Personligt bruger jeg altid masser af knust is i stedet for normale isterninger. På denne måde får du en koldere drink på grund af isens større overflade. Knust is ser også rigtig godt ud i en drink, hvis du spørger mig. Det virker bare mere professionelt. Du kan lave din egen knust is ved at lægge nogle normale isterninger i et viskestykke, hold fat i viskestykket rundt om isbunken og hammer dem forsigtigt med en hammer, en køkkenrulle eller lignende værktøj. Du skal dog være opmærksom på ikke at skade underlaget med din hammer. Den knuste is skal tilføjes Mojito drinken lige efter at du har presset lime og myntebladene. Alt dette kan du læse mere om i opskriften nedenfor.
Tip 2 - Presse lime og mynte
Når du har tilføjet limestykker, rørsukker og friske mynteblade til glasset, så skal du forsigtigt presse/trykke ingredienserne for at frigøre den lækre smag fra dem. Det er vigtigt at du udfører dette trin forsigtigt og ikke moser ingredienserne, især myntebladene. Du skal undgå at mose og presse bladene i mindre stykker, da dette kun frembringer en uønsket smag frem i din Mojito. Når du presser limefrugterne, er det bedst hvis du bruger en rigtig drinkmorter, men du kan også sagtens bruge enden af en grydeske eller lignende.
Tip 3 - Dekorer med mynteblade
Når din hjemmelavet Mojito er blandet sammen, skal du dekorere toppen af den med nogle friske mynteblade. Vælg et par flotte blade fra mynteplanten, læg dem i håndfladen og klap hænderne hårdt sammen. Denne klapning af bladene frigiver lækre myntearoma og dufter lækkert omkring din Mojito. Det er de små detaljer, som skiller de gode og lækre Mojitos fra de mindre gode.
Hjemmelavet Mojito
Ingredienser
- 1/2 lime (skåret i fire stykker)
- 1 spsk rørsukker
- 7-8 mynteblade (helst de mindre)
- 50 ml hvid rum
- 3/4 glas fyldt med knust is
- Danskvand (cirka 100 ml)
Instruktioner
- Rul limefrugten på bordet med din hånd, skær frugtens to spidser væk og del den på midten. Skær derefter den ene halvdel i yderligere fire stykker (én lime giver to Mojito drinks). Hæld de fire limestykker i et drink glas.
- Vælg 7-8 små mynteblade og læg den i glasset sammen med limestykkerne. Prøv at plukke de mindre blade, de har mest smag.
- Tilsæt én spiseske rørsukker til glasset.
- Brug en drinkmorter eller spidsen af en grydeske til forsigtigt at trykke/presse myntebladene, limestykkerne og rørsukker. Sørg for ikke at hakke myntebladene i stykker, men kun for forsigtigt at trykke på dem. Hvis du moser myntebladene i stykker vil resultere i uønskede smag - så undgå dette. Tryk/pres ingredienserne cirka 5-7 gange.
- Fyld glasset 3/4 med knust is. Du kan lave knust is ved at hælde isterninger i et viskestykke og banke dem i et hårdt underlag (pas på ikke at lave mærker i underlaget).
- Tilsæt 50 ml hvide rum.
- Fyld resten af glasset med danskvand.
- Brug en ske til forsigtigt at røre og bland ingredienserne sammen.
- Afslut ved at efterfylde glasset med knust is og nogle mynteblade på toppen. Server din hjemmelavet Mojito med det samme.
Skriv en kommentar til mig om opskriften