Jeg har en ny top-1 favorit morgenmadsret, som jeg er glad for at dele her på min blog. Disse hjemmelavet luftige morgenmadsæg med hakket bacon og forårsløg er bare fantastisk, hvis du spørger mig. Det havde aldrig krydset min tanke, at det var muligt at lave morgenmadsæg i andre varianter end røræg, omelet, spejlæg eller kogte æg - jeg tog tilsyneladende fejl! I dag er min yndlings måde at lave mine weekends morgenmadsæg som disse luftige æg med bacon og forårsløg. Sammen med det hakkede sprøde bacon, forårsløg og revet ost er disse luftige æg både super flotte at kigge på og samtidig meget smagsfulde - altså en perfekt morgenmad til en dejlig weekend.
Professionel Opskrift
Udover at være smagfuld ser disse luftige æg også rigtigt godt ud. De ser faktisk helt professionel ud og ligner noget, der kræver tid og avanceret madlavningsteknik. Dette er imidlertid absolut ikke sandt. Disse luftige æg er faktisk ret nemme at lave. Der er kun et par ting, du behøver at mestre, før du kan lave disse smukke og hjemmelavede morgenmadsæg. Som ved alle opskrifter, vil jeg anbefale dig at gennemlæse hele opskriften inden du går i gang. Jeg syntes personligt, at den bedste del ved disse hjemmelavet luftige æg, er den smilende æggeblomme i midten af de stivpiskede æggehvider. Ved at tilberede æggene den helt nøjagtige tid i ovnen, holder du æggeblommerne flydende mens æggehviderne bliver mere faste i det - så lækkert!
Disse luftige og nærmest 'sky-agtige' æg kan sagtens serveres alene som de er. Men de er også perfekte som en del af en brunch med ristet brød, ost, appelsinjuice, æbleskiver og lignende.
Fremgangsmåde
Som tidligere nævnt er det faktisk virkelig nemt at lave disse luftige æg, selvom de ser ret avancerede ud. Dette er selvfølgelig også en af de gode ting ved disse æg.
Du starter med at adskille æggehviderne og æggeblommerne. Overfør hviderne til en stor skål og opbevar æggeblommerne intakte i de revnede æggeskaller. Nu pisker du æggehviderne indtil de bliver luftige og stive. De er færdigpisket, når du er i stand til at vende skålen op og ned uden at de løber ud. Tilsæt de finthakket forårsløg og revet ost og bland forsigtigt ingredienserne sammen. Lav fire små æggehvidebakker på en bageplade beklædt med bagepapirlav. Lav en lille inddybning i midten af hver bakke. Drys æggehviderne med friskkværnet salt og peber.
Start med at forbage æggehviderne i 3 minutter ved 230 grader. Tilsæt æggeblommerne i inddybningen af hver æggehvidebakke og bage dem i yderligere 3 minutter. Når du er færdig, drys de luftige æg med stegt og hakket bacon og finthakket forårsløg. Server med det samme.
Luftige Morgenmadsæg med Bacon
Ingredienser
- 4 æg
- 1 dl revet ost (mozzarella eller Gruyere)
- 1 dl forårsløg, finhakket
- 4-6 skiver bacon, hakket
- salt og peber
Instruktioner
- Adskil æggehviderne fra æggeblommerne. Sørg for ikke at ødelægge ægge blommerne. Du kan opbevare æggeblommer i de revnede æggeskaller, mens du forbereder resten af ingredienserne.
- Brug af en håndmixer / røremaskine til at piske æggehviderne til stiv og luftig masse. Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden af massen løber ud.
- Tilsæt forsigtigt det revet ost og de finthakkede forårsløg til de stivpiskede æggehvider. Vend forsigtigt ingredienserne sammen.
- På en bageplade beklædt med bagepapir, laver du fire små fine bakker af æggehvideblandingen. Lav små huller i midten af bakkerne. Her skal æggeblommerne senere lægges, hvilket er beskrevet i trin 7.
- Drys æggehvidebakkerne med lidt salt og peber.
- Forbag æggehviderne i en 230 grader forvarmet ovn i 3 minutter.
- Læg nu én æggeblomme forsigtigt til midten af hver æggehvidebakke.
- Bage æggehviderne med æggeblommerne i yderligere 3 minutter.
- Når de er færdig, drys de luftige æg med hakket bacon og forårsløg. Server æggene med det samme, da de kan falde lidt sammen når de bliver kolde
Skriv en kommentar til mig om opskriften