I denne opskrift på kyllingelår i sous vide vil jeg vise dig hvordan du kan tilberede det lækreste kylling hver gang. Ved at tilberede kyllingelår i sous vide opnår du det lækreste og saftigste kød. Det smarte ved at tilberede kyllingelår sous vide er at du fjerner alle tilfældighederne ved tilberedningen og sikre dig et ensartet og perfekt resultat hver gang. Madlavning skal være sjovt og nemt og resultat skal være godt. Alle tre dele er opfyldt i denne opskrift på kyllingelår sous vide.
Hvis du er interesseret i andre sous vide opskrifter eller måske bare er på udkig efter lidt inspiration til din næste sous vide oplevelse, så vil jeg anbefale dig at kigge lidt i mit sous vide sektion. Du kan finde sous vide sektionen ved at klikke i menuen ovenfor på denne side.
Kyllingelår sous vide temperatur og tid
Der findes flere forskellige meninger om hvilken sous vide temperatur og tilberedningstid, der skal bruges når du skal tilberede kyllingelår sous vide. Efter flere test vil jeg dog anbefale dig at bruge en temperatur på 62 grader og give dem fire timer. Generelt er en temperatur på 62 grader et rigtigt godt udgangspunkt, når du skal tilberede sous vide kylling. Ved de 62 grader forbliver kyllingelårene lækkert saftige og samtidig møre.
Kyllingelår på grillen
I denne opskrift på kyllingelår sous vide skal du, som ved det mest andet sous vide tilberedt mad, påregne en kort efterstegning af kødet. Efter at kyllingelårene er blevet tilberedt i sous vide vandet, er kødet fuldstændig færdigt og i princippet klart til at blive spist. Inden at kødet spises, mangler der dog bare en meget vigtig detalje - det sprøde skind. Det er det eneste problem og mangel ved kyllingelår sous vide, skindet bliver ikke sprødt.
Der er flere muligheder for at gøre skindet lækkert sprødt - en brand varm ovn, stegepande eller grillen i haven. Jeg vil klart anbefale dig en af de sidste to løsninger. I begge tilfælde skal du starte med at duppe kyllingelårene tørre med køkkenrulle, efter at de kommer op ad sous vide vandet. Derefter starter du med at stege bagsiden af kødet på en bradepande pande eller grillen. Til sidst steger du skindsiden, igen ved hård varme, indtil skindet er lækkert sprødt.
Krydderier til kyllingelår
De to obligatoriske krydderier til kyllingelår sous vide er salt og peber. Ud over salt og peber kan frisk timian og rosmarin også anbefales. Det handler dog bare generelt om at bruge de krydderier du selv syntes bedst om.
Kyllingelår (Sous Vide opskrift)
Ingredienser
- 3 store kyllingelår (af gode kvalitet)
- frisk timian
- salt
- peber
Instruktioner
- Drys de rå kyllingelår med salt, peber og gerne frisk timian. Du kan også vælge at bruge dit eget ynglingskrydderi.
- Vakuumpak dine kyllingelår.
- Læg dem i sous vide vandet og giv dem fire timer ved 62 grader.
- Efter sous vide tilberedningen skal skindet gøres lækkert og sprødt. Her kan du vælge at bruge grillfunktionen i en 240 grader varm ovn, en meget varm stegepande med masser af olie eller din grill i haven. Det handler om at give dem kun lige nok indtil skindet er sprødt. I alle tilfælde skal du starte med at grille/stege bagsiden af kyllingelåret efterfulgt af skinsiden. Når skinnet er lækkert sprødt er de klar til servering.
Maria
Min kylling er stadigvæk Rosa og rød indvendig måske 64 grader er lidt bedre.
Nu er den skamstegt og røget i ovnene i 25 min på 210 grader varmluft.
Så håber jeg det er vejen frem.
Madrejsen.dk
Hej. Tak for kommentaren til kylling sous vide. Jeg plejer at lave kyllingelår ved de 62 grader, men hvis du øsnker den mindre rosa, vil jeg helt sikkert anbefale dig at gå op til 64-66 grader. Det bliver stadig rigtigt lækkert 🙂 Håber du finder en temperatur, der passer dig godt 🙂 Vh Kim (Madrejsen.dk)
Jorgen Nyborg Andreassen
Hvis kyllingelårene er købt dybfrosne, kan man så tø dem op, sous vide dem, som du anbefaler - og fryse dem igen?
Madrejsen.dk
Hej. Jeg har ikke slet prøvet præcis den kombination med fryst->sous vide -> frost. Men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Det er vigtigt at de hurtigt nedkøles efter sous vide (evt. i isbad) inden de fryses. vh Kim (Madrejsen.dk)
Dicte Hansen
Kan man friturestege dem dagen efter og hvis hvor længe skal de havde
Madrejsen.dk
Hvis du vil gemme kyllinglårene, efter de er sous vide, så er det vigtigt at de lynnedkøles for at undgå bakterievækst. Det kan du evt. gøre i et isbad, før du lægger dem i køleskabet til dagen efter. Med hensyn til friture skal den i princippet blot have til skinnet er sprødt og kødet varmt. Selve købet er jo allerede tilberedt. Jeg har ikke selv erfaring her, så jeg kender ikke den præcise tid med friture.