Hvis du leder efter en flot og fantastisk lækker opskrift på sommersalat, så er du ankommet på den helt rigtige side. Denne opskrift på kartoffelsalat med blåbær og spidskål er utrolig nem at lave og passer rigtigt godt som tilbehør til grillmad eller andet almindeligt mad. Du kan se opskriften i fuld detalje længere nede på siden her.
Tilbehør til grillmad
Som nævnt lige ovenfor så er dette en perfekt opskrift på tilbehør til grillmad. Hvad er i bund og grund godt tilbehør til grillmad, det kunne være et godt spørgsmål. Personligt synes jeg at lækkert grilltilbehør skal være let, frisk og ose af sommer - det er netop det denne kartoffelsalat med blåbær og spidskål gør - en rigtig sommersalat, hvis du spørger mig. Det er selvfølgelig de nye kartofler sammen med de sprøde blåbær, der gør udfaldet og gør denne sommersalat lækker og speciel.
Opskrift på kartoffelsalat med blåbær og spidskål
Som jeg startede med at skrive, så er denne fantastiske opskrift på sommersalat utrolig nem at lave. Det første du skal gøre i opskriften, er at pille de nye kartofler og koge dem. Mens kartoflerne koger tilberedes og klargøres resten af ingredienserne. Skær og snit spidskålet meget fint. Skær de grønne asparges i stykker på cirka én centimeter. Vask den røde peberfrugt og skær den i små stykker. Skyl purløg og persille og hak det fint. Bland ingredienserne til dressingen. Bland alle de klargjort ingredienser sammen i et salatfad og hæld dressingen over. Så nemt er det faktisk at lave denne hjemmelavet sommersalat.
Kartoffelsalat med blåbær og spidskål
Ingredienser
Salat
- 1 kg små kartofler (gerne ny og lækre(
- 1/4 spidskål , fintsnittet
- 3 grønne asparges
- 150 g blåbær
- 1 rød peberfrugt
- Håndfuld finthakket persille
- Håndfuld finthakket purløg
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk honning
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Start med at rengøre kartoflerne og kog dem i let saltet vand. Kogetiden afhænger af størrelsen på dine kartofler.
- Snit spidskålet meget fint.
- Skær de rå grønne asparges i stykker på cirka én centimeter. Du kan også vælge at dampe dem i 1-2 minutter, hvis du foretrækker dette.
- Vask peberfrugten og skær den i små stykker.
- Skyl persille og purløg og hak det fint
- Bland alle ingredienserne sammen i en salattallerken.
- Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten.
Birgit
God