Denne opskrift på hjemmelavede kakaokarameller er super nemme at lave og smager helt fantastiske. Ideen til disse kakaokarameller kom efter at opskriften på almindelige flødekarameller viste sig at være utrolig popular. Du kan finde opskriften på almindelige karameller her på min blog ved at klikke på dessert-sektionen. Det smarte ved at lave dine hjemmelavede karameller i mikroovnen er at du undgår besværet med gryde og termomenter. Hastigheden ved at bruger mikroovnen, frem for gryden, er også meget bedre. Du kan lave en portion karamelmasse på 10 minutter ved at bruge mikroovnen!
Flødekarameller i Mikroovn med kakaosmag
De almindelige karameller består kun af fire forskellige ingredienser, piskefløde, lys og mørk sirup samt noget sukker. Denne opskrift på hjemmelavede kakaokarameller har kun en ekstra ingrediens, nemlig kakaopulver. Du tilføjer simpelthen blot en spiseske kakaopulver til den grundlæggende opskrift, hvorefter de får en fantastisk kakaosmag. Kakaopulveret giver også en helt vidunderlig farve, som er svær at modstå.
Instruktioner (Vigtige tips)
Som allerede nævnt er det meget nemt at lave en portion af disse hjemmelavede kakaokarameller. Der er dog helt sikkert et par vigtige detaljer, som du skal være opmærksom på. Jeg har skrevet en længere og ret uddybende forklaring på de vigtige detaljer, du skal være opmærksom på, i min anden opskrift på hjemmelavede almindelige flødekarameller. Jeg vil anbefale dig også at gennemlæse den opskrift, jeg vil dog stadig også opridse de vigtigste ting her nedenfor.
Stor og mikroovnssikker skål
Det er vigtigt at skålen du bruger i din mikroovn er stor nok. Denne kakao- og sukkermasser koger nemlig ret meget op når du varmer den. Hvis du vælger en for lille skål, vil den koge over kanterne og svine din mikroovn meget til. Det er derfor heller ikke særligt smart at lave en doubleportion. Lav hellere flere mindre portioner og undgå en meget klistret karamelmikroovn.
Tilberedningstid
Tiden som karamellen skal varmes i din mikroovn er lidt besværligt at sige helt nøjagtigt. Der er nemlig meget stor forskel på effekt og kvaliteten af mikroovne, hvilket kan have stor betydning for konsistensen af din karamel. Det kan derfor være smart at lave en isvandsprøve, den først gang du laver hjemmelavede karameller i mikroovn. Isvandsprøven går ud på at du først kører karamelmassen 5+2 minutter hvorefter du lægger en skefuld flydende karamel i noget isvand. Når karamellen er størknet kan du vurdere konsistensen og se om den skal have mere. Hvis den er for blød giver du karamellen 30 sekunder mere og gentager isvandsprøven. Husk at skrive den totale tilberedningstid ned, så du kan huske den fra gang til gang.
Forkert konsistens
Når du har vurderet at din karamelmasse har den rigtige konsistens, skal du overføre den til et lille fad hvor du har lagt bagepapir i. Lad nu karamellen størkne. Hvis massen har problemer med at størkne godt nok, kan du give den lidt mere tid i mikroovnen. Hvis den derimod bliver for hård, kan du tilføje lidt ekstra fløde og give den lidt mere tid i mikroovnen.
Indpakning
Når du har lavet karamellerne, de er størknet og klippet ud skal du pakke dem ind. Den bedste løsning er at bruge små stykker af bagepapir, da det sikre at de ikke klumper sammen. Bagepapir giver også karamellerne et flot look, hvis du spørger mig. Disse hjemmelavede karameller er perfekte som små gaver både til dine kollegaer eller din familie.
Kakaokarameller i Mikroovn
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 1/2 dl lys sirup
- 2 spsk glukosesirup
- 1/2 dl sukker
- 1 spsk kakaopulver
Instruktioner
- Start med at blande alle ingredienserne i en stor mikroovnssikker skål. Det er vigtigt at skålen er stor, da sukkermassen koger meget op.
- Varm fløde- og sukkermassen op på fuldstyrke (700 W) i mikroovnen i 5 minutter.
- Efter de 5 minutter skal der røres i karamelmassen hvorefter du giver den 2 minutter mere på fuld styrke. Nu burde karamelmassen være færdig, men på grund af den store forskel i effektiviteten af mikroovne, skal der laves en lille test af karamelmassen. Hæld en lille skefuld karamel over i noget isvand. Karamellen vil nu størkne, hvorefter du kan vurdere konsistensen. Hvis den er for flydende skal du varme lidt mere. Prøv med 30 sekunder og gentag isvandsprøven. Husk at skrive den totale tid ned, så du kan huske den til en anden gang.
- Overfør den flydende karamel til et ovnfad, som er beklædt med bagepapir. Lad karamellen stivne.
- Efter afkølingen kan du bruge en saks til at klikke fine karameller ud.
- Til sidst, pak de fine kakaokarameller ind i bagepapir og opbevar dem i en tætlukket beholder.
Noter
<
Skriv en kommentar til mig om opskriften