Denne opskrift på saltede mandler er super nem at gå til og resultatet bliver helt fantastisk. Mandlerne bliver perfekt sprøde og får en rigtig fin saltede smag, der er perfekt som snacks til rigtig mange forskellige lejligheder. Personligt synes jeg at disse hjemmelavede saltede mandler er en perfekt velkomstsnack til dine gæster både hvis du holder en fest men også hvis du blot har gæster forbi til aftensmad. Når du alligevel står dit køkken og forbereder aftensmad til dine gæster, vil jeg anbefale dig at prøve at lave en portion af disse saltmandler og servere dem for dine gæster. Jeg er sikker på at de vil elske dem.
Saltede mandler alternativ til slik
Ud over at være den perfekte snack til fester eller når du generelt bare har gæster, er disse hjemmelavede saltede mandler også super gode alternativer til slik og andre søde sager. I stedet for at gå hele vejen ned til din lokale bland-selv-slik butik, kunne du prøve at lave dig en portion af disse snackmandler. Jeg vil næsten påstå at denne opskrift på saltede mandler kræver mindre besvær end en tur end til slikbutikken - den er i hvert fald meget mere sund end turen til slikbutikken. Mandler er en sund og god kilde til olier, vitaminer, protein og kostfiber. Saltmandler er derfor helt klar et super godt og sundt alternativ til slik.
Jeg vil derfor anbefale dig at prøve at lave en portion af disse hjemmelavede saltede mandler en aften hvor du har lyst til slik. Jeg er personligt selv begyndt at gå mere og mere væk fra det almindelige usunde slik og erstatte det med sundere alternativer. Det hele handler sig om tilvendelse. Når først du har fået 'smag' for de sundere alternativer, og de fordele de bruger med sig, har du slet ikke lyst til det usunde slik mere - sådan har jeg det i hvert fald selv.
Snacks til Nytårsaften
Disse hjemmelavede saltede mandler er perfekte som snacks til festlige lejligheder og især nytårsaften. Personligt synes jeg det er rigtigt fint at lave nogle hjemmelavede snacks til nytårsaften i stedet for de færdigkøbte snacks. Specielt denne opskrift på saltede mandler er jo meget nem at gå til, så der er næsten ingen undskyldning til ikke at lave dem selv. Selvfølgelig kan du servere disse hjemmelavede saltede mandler til en hver fest eller andet lejlighed, jeg syntes bare at der er et eller andet over dem, der gør dem perfekte som en snack til nytårsaften.
Nem opskrift på saltede mandler
Som allerede nævnt er denne opskrift på saltede mandler super nem at følge og resultatet bliver rigtigt godt. Du starter med at opløse fire spiseskeer salt i fire deciliter varmt vand. Opløseligheden af salt stiger i takt med temperaturen, brug derfor varmt vand. Når saltet er opløst lader du vandet køle lidt ned, inden du hælder mandlerne over i det. Hvis vandet er meget varmt laver du 'smuttede mandler' og det er vi ikke interesseret i her - vi er kun interesseret i lækre saltede mandler. Når saltvandet er kølet lidt ned hælder du mandlerne over i det og lader dem stå og trække i cirka 20 minutter. Derefter hælder du mandlerne fra vandet og lægger dem på en bradepande, som er beklædt med bagepapir. Drys lidt ekstra salt ud over mandlerne og bag dem derefter i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Lad dem køle ned hvorefter du har de lækreste hjemmelavede saltede mandler.
Saltede mandler
Ingredienser
- 200 g mandler
- 4 spsk salt
- 4 dl kogende vand
Instruktioner
- Varm de fire dl vand op til kogepunktet og opløs saltet her i. Sluk for varmen og lad vandet køle lidt igen.
- Hæld mandlerne ned i det kølede vand og lad dem trække i saltvandet i 20 minutter.
- Hæld vandet fra mandlerne og overfør mandlerne til en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys mandlerne med lidt ekstra salt og bag mandlerne i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Lad den køle ned og de er klar til servering.
Skriv en kommentar til mig om opskriften