I dag vil jeg gerne dele en ikke-særlig nordisk opskrift. Selv om oprindelsen til denne opskrift på fyldte pandekager højst sandsynligt ikke er nogen af de nordiske lande, er det stadigvæk en ret normal og populær aftensmadsret i de nordiske hjem. Specielt i mit hjem laver vi tit disse fyldte pandekager med chili og oksekød.
Oprindelsen af fyldte pandekager
Faktisk er jeg ikke sikker på, hvor denne opskrift på fyldte pandekager med chili blev lavet første gang, men et godt gæt ville være i Mexico. Jeg tror at det er majs, chili og cheddarosten ovenpå, der sender mine tanker hen på Mexico. Jeg kan dog sagtens tage fejl, det er rent faktisk sket før. Ikke desto mindre er det lige meget hvor chili fyldte pandekager oprindeligt er fra, det er stadig en all-time favorit.
Fylde pandekager med chili og oksekød
Der er to hovedgrunde til at jeg holder rigtig meget af disse oksekødspandekager. For det første er de super lækre og smager simpelthen vildt godt. Dette chili krydret oksekød med majs og tomater foldet i en hjemmelavet madpandekage og til sidst gratineret med cheddarost - det er bare super lækkert.
For det andet er disse fyldte pandekager også meget nemme at lave. Der er kun to hovedtrin i denne opskrift. Start med at lave en chili tomatkødsauce og derefter lav en stak madpandekager. Fra start til slut, bør du være i stand til at lave disse pandekager på cirka 50 minutter, som sagtens kan klares på en almindelig hverdag. Disse hjemmelavede fylde pandekager med chili, er derfor en rigtig god hverdagsret når du har travlt.
Fleksibel opskrift
En anden lækker ting ved denne opskrift på fyldte pandekager, er at den er meget fleksibel og kan justeres til at matche dine nøjagtige præferencer i smag. Jeg kan godt lide disse pandekager meget stærke og med majs, på den måde bliver de sådan lidt Mexico-agtige. Du kan dog let udelade både chili og majs, hvis du ikke kan lide disse to ingredienser. Faktisk vil jeg foreslå dig at eksperimentere og finde netop dit nøjagtige favoritfyld til disse fyldte pandekager. Opskriften, jeg har nævnt nedenfor, er bare min personlige favorit, som er blevet udviklet gennem flere forsøg. Prøv dig frem og lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet i bunden hvad du syntes om opskriften.
Opskrift på fyldte pandekager med chili
I en gryde starter du med at stege de finthakket løg og hvidløg i noget varmt olie. Tilsæt oksekød og lad det stege i 3-5 minutter under omrøring. Tilsæt resten af ingredienserne og lad oksekødssausen simre, mens du fortsætter med at lave madpandekagerne.
I en stor skål tilsættes ingredienserne til madpandekagerne. Brug en håndmikser til at blande alle ingredienserne til en pæn og jævn pandekagedej. På en varm stegepande, tilsættes lidt smør og der laves store og tynde madpandekager.
Når oksekødssaucen er klar, skal du lægge en lille smule kødsauce på midten af en madpandekage. Start med at folde to sider ind over saucen. Vend derefter pandekagen på hovedet og fold de to andre sider, så du får en god lukket pandekage hvor fylder bliver indvendig. Det er en god ide at se billederne længere nede på denne side.
Overfør nu de fyldte pandekager til en ovnplade med bagepapir. Placer dine chili fyldte pandekagerne side om side og dæk dem med revet cheddarost. Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i cirka 10-15 minutter. Dette trin er hovedsagelig kun for at smelte osten og gøre det lidt sprødt. Server dine hjemmelavede fyldte pandekager med en lækker salat og noget friskbagt brød.
Fyldte pandekager med chili og oksekød
Ingredienser
Madpandekager
- 250 g hvedemel
- 2 dl mælk
- 3 dl vand
- 2 æg
- 1 tsk vegetabilsk olie
Oksekødsfyld med chili
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 500 g hakket oksekød
- 5 gulerødder, revet
- 1 rød chili
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse majs
Gratinering
- 150 g revet ost (cheddar)
Instruktioner
Oksekødsfyld med chili
- I en stor gryde steger du de finthakket løg og hvidløg i lidt vegetabilsk olie. Steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt oksekød og steg det til alt kød er færdigt.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre, mens du laver pandekagerne.
Madpandekager
- I en stor skål tilsætter du alle ingredienserne til pandekagerne og bruger en håndmikser til at blande alle ingredienserne til en jævn og glat pandekagedej.
- På en varm stegepande tilsættes lidt smør eller olie og derefter den rigtige mængde pandekagedej, så du får en stor og tynd pandekage. Mængden af dej afhænger selvfølgelig af størrelse på panden.
- Bag hver pandekage to-tre minutter på hver side.
Fyldte pandekager
- Når du har lavet en stak pandekager, er det tid til at folde nogle fyldte pandekager. Placer cirka en deciliter chilisauce i midten af en pandekage og luk den ved først at folde to sider over saucen. Vend forsigtigt pandekagen rundt og fold de to andre sider. Se eventuelt billederne på MadRejsen.dk. Kødet skal være helt forsejlet indvendig.
- Læg de fyldte pandekager side om side i et ovnfast fad.
- Drys den revet ost over pandekagerne og bage dem ved 200 grader i cirka 10-15 minutter. Dette er for at smelte osten og gøre den lidt sprød.
Skriv en kommentar til mig om opskriften