På denne side her vil jeg gerne dele min absolut bedste opskrift på hjemmelavet barbecue sauce - den er simpelthen helt fantastisk. Denne opskrift er perfekt som barbecue sauce til dit grillkød, når du griller i haven eller når du laver stege eller andet lækkert kød i din ovn. Denne barbecue sauce følger er en original opskrift fra USA og er simpelthen helt fantastisk, hvis du spørger mig.
Find opskriften længere nede på denne side eller bliv ved med at læse, hvis du er interesseret i lidt baggrundsviden om denne sauce.
Barbecue sauce til spareribs
Personligt bruger jeg altid denne opskrift når jeg laver hjemmelavet spareribs, her er denne sauce nemlig helt perfekt. Der er en særlig grund til at jeg netop lige nævner spareribs, jeg vil nemlig rigtig gerne reklamere lidt for en helt fantastisk opskrift på hjemmelavet spareribs lavet i en Sous vide. Hvis du ikke kender Sous vide teknologien, vil jeg klart anbefale dig at klikke over på opskriften og læse hvordan du kan lave det bedste spareribs du nogen siden har smagt.
De vigtigste ingredienser
En grundlæggende barbecue sauce består næsten altid af noget olie, tomat, sukker, salt og peber. I denne opskrift på hjemmelavet barbecue sauce skal du også bruge nogle ekstra og lidt mere specielle ingredienser. Det er dog alle ingredienser du sagtens kan finde i lidt større supermarkeder her i Danmark. Jeg kan dog garantere dig for at når du sammensætter disse ingredienser, får du en helt fantastisk barbecue sauce, som har en smag som den var lavet af en professionel.
De to mest specielle ingredienser, som bliver brugt i denne opskrift på barbecue sauce, er nok Worcestershire sauce og cayennepeber. Worcestershire sauce er oprindeligt en engelsk opfindelse og blev faktisk opdaget lidt ved et tilfælde. En Worcester sauce er lageret i flere måneder og indeholder blandt andet malteddike, sukker, hvidløg og en række andre ingredienser. En Worcester sauce er perfekt til blandt andet at smage en barbecue sauce til med.
Cayennepeber er måske faktisk ikke særlig specielt, men det er dog ikke min erfaring at den findes i så mange af de danske køkkener. Den skal dog bruges i denne sauce og bidrager med en lækker smag.
Simplificeret opskrift på barbecue sauce
Som nævnt i afsnittet overfor indeholder en simpel og basic barbecue sauce få og simple ingredienser. Hvis du er landet på denne side og måske ikke lige har den lidt specielle Worcestershire sauce eller cayennepeber og faktisk bare leder efter en simplificeret version har faktisk allerede en super opskrift på en basic barbecue sauce.
Du kan finde denne opskrift ved at bruge søgefeltet på forsiden af min madblog. Denne opskrift indeholder færre ingredienser og er meget hurtigt at lave - den er dog stadig super lækker og perfekt til det meste grillmad. Jeg har selv brugt denne opskrift mange gange.
Liquid smoke
Flydende røg eller som det hedder i USA, liquid smoke, er en helt fantastisk opfindelse, hvis du spørger mig. Desværre er liquid smoke ikke særligt populært her hjemme i Danmark mens det i USA er meget populært og noget amerikanerne bruger ofte når de laver mad. Liquid smoke er præcis som navnet antyder en væske, der har en røgsmag. Denne ingrediens er specielt perfekt når du laver hjemmelavet barbecue sauce eller andre retter hvor du ønsker at tilføje lidt røgsmag til dit mad.
Som allerede nævnt, er liquid smoke endnu ikke særlig populært her hjemme i Danmark og af samme grund har jeg også valgt at gøre denne ingrediens valgfri i min opskrift på barbecue sauce. Personligt elsker jeg at rejse i USA, hvilet også er grunden til at min madblog her indeholder flere forskellige traditionelle amerikanske retter. Når jeg alligevel har taget den lange tur over Atlanten pakker jeg altid min kuffert med en masse ingredienser og andre ting til mit køkken, som ikke er at finde i Danmark. Jeg køber altid min liquid smoke i USA men hvis du kender et godt sted i Danmark, hvor det er muligt at købe det, må du meget gerne dele din erfaring i kommentarfeltet nederst på denne side under opskriften.
Når du laver denne opskrift på hjemmelavet barbecue sauce vil jeg anbefale dig at tilføje et par dråber liquid smoke, hvis du har en flaske. Samtidig vil jeg dog også sige at denne barbecue sauce også er super lækkert uden.
Opskriften på hjemmelavet barbecue sauce
Det er faktisk rigtigt nemt at lave denne barbecue sauce. Du starter med at blende løg og vandet til en jævn pure. Vi blender løget, for at sikre os at vi får en helt glat sauce til sidst uden løgstykker.
Find nu en gryde frem og varm olien op i den. Tilsæt løgpuren og lad den stege et par minutter. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og lad det alt sammen simre i cirka 30 minutter. Derefter er barbecue saucen færdig og du kan hælde den op rene glas. Opbevares koldt i køleskabet.
Barbecue Sauce (Den bedst opskrift)
Ingredienser
- 1 løg
- 1/2 dl vand
- 4 fed hvidløg
- 2/3 dl vegetabilsk olie
- 3 tsk chilipulver
- 1 tsk peber
- 1/2 tsk paprika
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk cayennepeber
- 5 dl ketchup
- 2,5 dl brun farin
- 2/3 dl æbleeddike
- 2/3 dl Worcestershire sauce
- 3 tsk liquid smoke (valgfrit)
Instruktioner
- Start med at blende løg og vandet sammen til en fin pure.
- Varm olien op i en gryde og tilsæt de blendede løg. Steg i et par minutter
- Tilsæt chilipulver, paprika, salt, peber, cayennepeber. Rør rundt og steg i ét minut.
- Tilsæt resten af ingredienserne og bland alt godt rundt.
- Varm det hele op til kogepunktet hvorefter du skruer ned og lader det hele simre i 60 minutter. Lad saucen simre uden låg. Husk at røre i saucen en gang i mellem, da den sagtens kan brænde på.
- Lad du din hjemmelavet barbecue sauce køle ned, før du hælder den på rene glas. Opbevar i køleskabet til du skal bruge den.
Johanne Hald Charnock
Jeg har købt liquid smoke i Bilka, tilst, i deres internationale madafdeling
kimbnie@gmail.com
Det var et rigtigt godt tip. Det viste jeg ikke var muligt i Danmark!
Michael
Noget der måske minder lidt om liquid smoke, kunne være det der hedder røget smag fra Oscar.
https://www.nestleprofessionalfood.dk/oscar/oscar-roget-smag-krydderi-1-l-flaske
Ved ikke om det er det samme.
Stefan B. Christensen
Har prøvet denne opskrift her i weekenden sammen med dine sous vide spareribs i 24 timers "bad" og det var virkeligt godt!
Jeg holde lidt igen med chili og røg da vi har en 6 årig og jeg ikke vidste hvor stærk den var og hvor meget røgen smagte igennem. Så brugte 2 små tsk chili i stedet for de 3 og 1 tsk "Ren Røg" fra Føtex. (En sort pap beholder på størrelse med en øl flaske, dog lidt slankere). Saucen var ikke stærk og knægten var helt vild med smagen
Tror jeg skal prøve at lave den helt efter opskriften, mens vi stadig har denne portion, så kan vi bedre sammenligne.
ADVARSEL: Ret irriterende at det smager så godt, for nu kan jeg jo ikke nøjes med købe BBQ Sauce!!
Ps. Hvor længe kan det ca. holde sig i køleskab, hvis man er omhyggelig med ikke at "forurene" indeholdet?
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at du også er fan af denne opskrift på barbecue sauce. Jeg har den nærmest permanent i mit køleskab over hele sommeren, så bruger jeg den til næsten alt der kommer på grillen 🙂 Jeg har tit haft den i 1-2 uger i køleskaber. Men jeg har altid fået brugt den, inden den blev for dårlig, så jeg kender faktisk ikke total holdbarheden på den. Ingen af ingredienserne er særlig "slemme" til at blive dårlige, så jeg vil tro at den sagtens kan holde sig en måned. vh Kim (Madrejsne.dk)
Preben Jensen
Virkelig smagsfuld.
Har købt liquid smoke hos specialkøbmanden på nettet.