Ovnbagte rødbeder er noget af det sundeste, nemmeste og lækreste tilbehør du kan lave til din aftensmad. Denne opskrift på ovnbagte rødbeder er super nem at lave og det kræver meget lidt tid. Personligt holder jeg meget af disse lækker møre og lune rødbeder og jeg servere dem meget gerne når jeg har gæster på besøg. Det er min erfaring at de fleste mennesker faktisk rigtigt godt kan lide ovnbagte rødbeder.
Perfekte tilbehør
Som nævnt ovenfor er hjemmelavede ovnbagte rødbeder det perfekte tilbehør hvis du spørger mig. Jeg har selv rigtig gode erfaringer med at servere ovnbagte rødbeder til det meste kød såsom Svinemørbrad, koteletter, oksesteg og så videre. Når vi nu snakker om kød, kan jeg klart anbefale dig at kigge på min opskrift på interval stegt Svinemørbrad.
Server med pesto
Ovnbagte rødbeder er lækre som de er og smager rigtigt godt alene. Jeg kan dog også anbefale dig at at servere dine bagte rødbeder med en lækker hjemmelavet pesto. Jeg har både en hjemmelavet basilikumpesto og en hjemmelavet tomatpesto med soltørret pesto. Det er helt fantastisk at servere rødbeder med pesto, det giver dem et ekstra frisk pift. Du kan selvfølgelig finde opskrifter på begge pestoer her på min madblog.
Sundt erstatning for kartofler
En af de store grunde til at jeg holder rigtig meget af ovnbagte rødbeder, ud over at de smager rigtigt godt, er at de er rigtig sunde. Rødbeder indeholder massere af vitaminer og mætter rigtigt godt. De er derfor et super godt alternativ til pasta, kartofler eller andet traditionelt tilbehør.
Denne opskrift på ovnbagte rødbeder er der perfekt til dig, hvis du leder efter sunde alternativer eller hvis du måske generelt prøver at ændre dine spisevaner til noget sundere.
Personligt passer ovnbagte rødbeder rigtigt godt ind i mit liv, da jeg altid forsøger at spise rigtigt, træne og generelt holde mig sund.
Opskrift på ovnbagte rødbeder
Som nævnt er det super nemt at følge denne opskrift på ovnbagte rødbeder. Du starter med at skrælle og vaske dine friske rødbeder. Derefter flækker du dem og skærer dem i mindre stykker på langs. Placer nu de klargjorte rødbeder på en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Placer rødbederne med den flade side opad og hæld balsamico og olivenolie over. Slut af med at krydre med salt og peber. Rødbederne er nu klar til at blive bagt. Bag dem ved 200 grader i cirka 40-60 minutter eller indtil de er møre. Prøv med spidsen af en kniv, og mærk om de er klar. Bagetiden afhænger meget af størrelsen på rødbederne.
Ovnbagte rødbeder
Ingredienser
- 8-10 rødbeder
- 2 spsk oliven olie
- 3 spsk balsamico
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Rengøre, skræl og halver rødbederne dem på langs
- Læg rødbederne på en bradepande, der er beklædt med bagepapir.
- Hæld balsamico og olivenolie over og krydder med salt og peber.
- Bag rødbederne ved 200 grader i cirka 40-60 minutter. Bagetiden afhænger meget af størrelsen på dem. Bag til de er møre.
Skriv en kommentar til mig om opskriften