Opskrift på hjemmelavet Nutella er simpelthen et most have på sin madblog - det er faktisk overraskende nemt at lave en portion hjemmelavet Nutella og resultatet bliver super godt. Læs videre og lær hvordan du gør.
Personligt syntes jeg næsten ikke at der findes noget bedre end at stå op en lørdag morgen, lave noget hjemmelavet og friskbagt morgenbrød og sidde og hygge med min kæreste. Det er livet!
Læs også: Hjemmelavet pesto med soltørret tomater
Om det lige er med ost og marmelade eller æg og bacon betyder faktisk ikke så meget, blot stemningen er på plads.
Læs mere: De bedste danske morgenboller
Selvfølgelig har jeg noget favorittilbehør til mit lørdagsmorgenbrød - særligt denne hjemmelavet Nutella er højt på min liste. Den har simpelthen en hel speciel og virkelig lækker smag, der passer helt perfekt til brød.
Chokoladepålæg til desserter
Som nævnt flere gange, holder jeg utroligt meget af mine lørdage morgener med friskbagte boller og hjemmelavet Nutella.
Ud over at være perfekt som topping på morgenbrød, kan denne hjemmelavet Nutella også bruges som ingrediens eller tilbehør til forskellige desserter.
Læs mere: Super lækkert valnøddebrød
Personligt syntes jeg at det er super lækkert at servere frisklavet pandekager eller vafler med dette chokoladepålæg. Jeg kan klart anbefale at du prøver at smøre en pandekage med denne Nutella, rulle den samme og servere den med en kugle vaniljeis - så har du ganske simpelt lavet en hel fantastisk hjemmelavet dessert, du både kan servere fredag aften til din familie eller en dag når du har gæster på besøg.
Jeg kan garantere dig for at det giver gode point, hvis du laver pandekager og servere dem med en hjemmelavet Nutella som tilbehør.
Læs mere: Den bedste opskrift på gammeldags pandekager
Hvis du er interesseret i en super lækker og simpel opskrift på gammeldags pandekager, så har jeg selvfølgelig en opskrift her på min blog.
Opskrift på hjemmelavet Nutella
Som beskrevet ovenfor, er det faktisk ganske simpelt at følge denne opskrift på hjemmelavet Nutella og du har kun brug for lys og mørke chokolade, hasselnødder, piskefløde og lidt smør. Det er altså en simpel opskrift uden alle mulige tilsætningsstoffer.
Start med at riste hasselnødderne ved 130 grader i cirka 15 minutter. Efter at hasselnødderne er ristet, skal du fjerne skallerne ved at gnide nødderne mod hinanden i et viskestykke.
Læs også: Opskrift på mit personlige ynglingsbrød
Blend nu de klargjort hasselnødder til en fin mel. Grofthak chokoladen og bland den med nøddemelet.
Nu skal du have opvarmet piskefløde så den næsten når kogepunktet, hvorefter du straks hælder den over chokoladen og nøddemelet. Tilsæt smørret og rør det hele sammen til en jævn Nutellamasse.
Opbevar din færdiglavet Nutella på glas, der er blevet skoldet med kogende vand. Dette er for at forlænge holdbarheden so er cirka 2-3 uger i køleskabet.
Hjemmelavet Nutella
Ingredienser
- 100 g lys chokolade , groft hakket
- 100 g mørk chokolade , groft hakket
- 75 g hasselnødder
- 2 dl piskefløde
- 50 g smør
Instruktioner
- Start med at riste hasselnødderne i en 130 grader varm ovn i 15 minutter.
- Fjern nu skallerne fra de varme hasselnødder. Dette kan gøres nemt ved at gnide nødderne mod hinanden mens de er indpakket i et viskestykke.
- Brug en mini-hakker eller blender til at blende hasselnødderne til en fin mel.
- Groft hak chokoladen.
- Brug en gryde til at opvarme piskefløden så den nærmere sig kogepunktet. Hæld den varme fløde i en skål sammen med chokoladen, nøddemelet og smørret. Bland alle ingredienserne sammen til en jævn og lækker hjemmelavet Nutella.
- Rengør nogle glas med kogende vand. Hæld din Nutella over på den og opbevar dem i køleskabet i cirka 2-3 uger.
Skriv en kommentar til mig om opskriften