• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Dessert

"Hjem" » Dessert

Gammeldags Pandekager

Udgivet: Dec 4, 2017 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

På denne side vil jeg gerne dele min originale og super gode opskrift på pandekager. Jeg ved, at pandekager ikke er en dansk opfindelse, og jeg er faktisk ikke sikker på hvor de første pandekager blev lavet. Jeg ved også, at internettet og kogebøgerne har masser af gode pandekager opskrifter. Men denne opskrift jeg deler her på denne side, er den mest traditionelle og gammeldags måder pandekagerne er lavet i Danmark - det er også denne opskrift, jeg vil betragte som den bedste metode. Selvfølgelig er det forskellige fra person til person, men jeg vil absolut mene at disse pandekager er de mest lækre du kan lave. Gode og gammeldags pandekager er simpelthen noget af det bedst, hvis du spørger mig.

Gammeldags Danske Pandekager

I Danmark er pandekagerne runde, meget tynde og lidt sprøde. Pandekagerne steges på en pande i lidt smør og serveres umiddelbart derefter. Pandekagerne drysses normalt med lidt sukker, smurt med marmelade eller serveret med en god vaniljeis - super lækkert.

Hvis du har nogle pandekagerester - ja det kan faktisk ske - så kan du nemt tildække dem med lidt plastfolie og opbevare dem i køleskabet. Server dem senere, efter at du har opvarmet dem lidt i en mikrobølgeovn.

Instruktioner

Det er super nemt at lave en portion af disse hjemmelavede pandekager. I en stor skål blandes alle ingredienserne i en række trin. Jeg bruger normalt min køkkenmaskine til dette. Du kan dog også bruge din håndmixer.

Når du har forberedt pandekagedejen, kan du gå videre til stegningen. Dette trin er faktisk det, som jeg synes, er mest forskelligt fra andre måder at lave pandekager på. I Danmark handler det om at få de tyndeste pandekager som muligt. På en stegepande tilføjer du lidt smør og lader det smelte, før du lægger en skefuld pandekagedej i den ene side af panden. Løft stegepanden væk fra kogepladen og lav cirkulære bevægelser med panden for at fordele dejen rundet i et jævnt og tyndt lag. Steg den derefter i et par minutter og vend pandekagen rundt. Steg lidt mere på den anden side hvorefter den er klar til at blive serveret.

Print Recipe

Gammeldags Pandekager

Gode og gammeldags pander er noget af det lækreste du kan servere til dessert. Server med marmelade, sukker eller vaniljeis. 
Forberedelsestid10 mins
Tilberedningstid1 hr
Total tid1 hr 10 mins
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 18 pandekager
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 375 g mel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • 7 dl mælk
  • 3 æg

Instruktioner

  • I en stor skål; bland mel, salt, sukker og sukker.
  • Tilsæt langsomt mælken, mens du pisker ved hjælp af en håndmixer. Du kan også bruge en røremaskine.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker med håndmixeren.
  • Lad pandekagedejen hvile sig i køleskabet i ca. 30 minutter.
  • Opvarm en pande; tilsæt lidt smør og en god skefuld pandekagedej. Fordel dejen ved at vippe panden rundt i cirkulære bevægelser. Dejen bør være tynd og kun lige dække panden. Danske pandekager er traditionelle så tynde som muligt i modsætning til amerikanske pandekager.
  • Steg pandekagen indtil dejen ikke er flydende længere, vende den rundet og steg i endnu et par minutter på den anden side. Fortsæt med at stege resten af pandekagerne.


Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.