Denne opskrift på sunde vegetarfrikadeller af edamamebønner, er et perfekt alternativ til almindelige gammeldags danske frikadeller. Traditionelle gammeldags frikadeller er basseret på kalve-flæske fars. I denne opskrift laves frikadellerne af edamamebønner, som er giver en perfekt og lækkert farslignende konsistens.
Læs også: Opskrift på sund burger med fuldkornpitabrød
Læs videre og se hvor utroligt nemt det er at lave en portion af disse lækre edamamebønnefrikadeller. Fra start til slut tager det kun cirka 20 minutter. Hvis du leder efter en opskrift på sundt og hurtigt aftensmad, bliver det næsten ikke nemmere end denne. Jeg håber du bliver lige så glad for dem, som jeg selv er.
Edamamebønner - det sunde valg
Edamamebønner er meget rige på protein og kaldes derfor nogle gange 'de små proteinbomber'. Hvis du leder efter opskrifter med edamamebønner, er disse sunde vegetarfrikadeller derfor et rigtigt godt valg. Udover at være rige på protein, indeholder edamamebønner også relativt meget af sunde olier og vitaminer. Igen, de er derfor at oplagt valg, hvis du leder efter sunde ingredienser, du kan får ind i dit køkken.
Se mere: Mit opskriftarkiv med sunde opskrifter - bliv inspireret
Vegetarisk mad er vejen frem
Her i vores lille hjem, har vi besluttet at prøve at indføre flere grønne retter og vegetardage. Dette er både af hensyn til miljøet og for vores egen sundhed. Vegetarmad indeholder typisk langt flere vitaminer end almindeligt traditionelt Dansk mad og samtidig er det ofte langt mindre belastende for miljøet at fremstille ingredienserne.
Læs mere: Opskrift på sund pizza med fuldkorntortilla
Vi tror bestemt ikke at alle verdens udfordringer nødvendigvis løses ved at spise mere vegetarisk mad, men det er bestemt et skridt på vejen. Og rent faktisk er det ikke særligt svært at spise mere vegetarisk, specielt ikke når maden smager så godt som disse vegideller.
Sunde frikadeller til frokost eller aftensmad
Vi laver normalt disse sunde frikadeller til aftensmad, men vi har nærmest lige så ofte spist dem til frokost dagen efter. De er simpelthen perfekte når de er kolde og sammen med et stykke riste rugbrød eller som tilbehør til en lille salat.
Opskrift på frikadeller af edamamebønner
Som allerede nævnt er denne opskrift faktisk rigtigt nem at lave. Du starter med at hælde de frosne og bælgfrie edamamebønner op i en lille skål og overhælder dem med kogende vand. Lad bønnerne trække i to minutter.
Hæld derefter alle ingredienserne, på nær fetaen, op i en food processor eller god blender. Blend derefter indtil de forskellige ingredienser er en jævn og ensartet edamamefars. Du bestemmer selv grovheden af farsen, alt efter hvor langtid du blender.
Læs også: Opskrift på sund omelet med æggehvider
Bland derefter fetaen i farsen. Det kan være en god idé at smuldre den lidt først.
På en varm stegepande, med masser af olivenolie, steges nu små og lækre frikadeller. De er færdige når de er flotte og gyldne på begge sider.
Sunde vegetarfrikadeller af Edamamebønner
Ingredienser
- 300 g edamamebønner uden bælg
- 1 løg
- 2 æg
- 2 fed hvidløg
- 5 spsk mel
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 bundt persille
- 1/2 lime (saften)
- 1/2 tsk salt
- peber
- 50 g feta
Instruktioner
- Kom de frosne edamamebønner op i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem optø i vandet i to minutter og hæld vandet fra.
- Kom alle ingredienserne, undtagen fetaen, op i en food processor eller god blender. Blend det sammen til en jævn masse, hvor du selv bestemmer konsistensen. Den må gerne være lidt grov.
- Bræk fetaen i mindre stykker og bland det i edamamebønnefarsen.
- Opvarm en pande med rigeligt olie og steg små frikadeller. De er færdige når de er flotte, gyldne og sprøde på begge sider.
Heidi Christina
Simpelthen verdens bedste frikadeller. Dog er det lidt svært at få dem til at samle sig med 5 spsk. Mel og det kan hurtigt blive for melet i smagen. Nu har jeg prøvet med mandelmel som ekstra... Og venter spændt, for er ved at stege dem...
Bh Heidi Christina
Madrejsen.dk
Hej Heidi. Jeg er glad for at du kan lide opskriften. Du kan evt. prøve at tilsætte lidt vand eller måske mælk, for at få dejen lidt mere klistret så den hænger sammen. vh Kim (fra Madrejsen.dk)