På denne side vil jeg vise dig en super lækker og sund opskrift på bulgurslat med abrikoser, dadler og mandler. Du sidder måske og tænker at disse fire ingredienser er lidt mærkelige og specielle. Jeg vil dog forsikre dig for at de passer super godt sammen og giver dig en fantastisk lækker bulgursalat.
Læs videre og se hvor nemt det er at lave denne lækre salat.
Abrikoser og dadler i salater
Det specielle ved denne bulgursalat er at den har små stykker af abrikoser og dadler i. Både abrikoser og dadler passer dog perfekt i salater, da de begge er ingredienser, der er fyldte med sødme og lækker smag.
Prøv også: Opskrift på sund chokoladekage uden mel og sukker (med dadler)
Hvis du ikke er van til at bruge abrikoser eller dadler, vil jeg klar anbefale dig at undersøge mulighederne med dem. Du kan lave noget af det lækreste med dem. Denne bulgursalat er blot et eksempel på brugen af disse to fantastiske ingredienser.
Opskrift på bulgursalat med abrikoser og dadler
Som jeg lige har nævnt, er denne bulgursalat med abrikoser faktisk utrolig nem at lave. I princippet kan du lave denne bulgursalat på kun 25 minutter.
Læs også: Sådan koger du bulgur (fejlsikker opskrift)
Vi har brug for afkølet bulgur til salat, så derfor skal du starte med koge bulguren til salaten og lad de køle af. Du kan eventuelt bruge køleskabet, hvis du vil speede processen lidt op.
Mens bulguren koges, klargøres resten af ingredienserne. Skær abrikoserne og dadlerne ud i mindre stykker. Grovhak mandlerne og persillen. Rist mandlerne på en varm og tør pande i et par minutter.
Bland ingredienserne sammen til dressingen.
Når bulguren er kogt og afkølet, blandes alle ingredienserne sammen til en lækker bulgursalat. Simpelt, hurtigt og nemt! God fornøjelse.
Bulgursalat med abrikoser, dadler og mandler
Ingredienser
Bulgur
- 5 dl vand
- 3 dl bulgur
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 citron (saften)
- 1 fed hvidløg
- 1/2 cm ingefær (kan undlade)
- 1 tsk honning
- salt
- peber
Bulgursalat
- 100 g tørrede abrikoser
- 2 dadler
- 40 g mandler
- 1 håndfuld bredbladet persille
Instruktioner
Bulgur
- I en gryde bringes vandet i kog. Når vandet koger opløses bouillonterningen i det.
- Tilsæt bulgur og lad det simre under låg i 13 minutter.
- Fjern gryden fra det varme blus og rør lynhurtigt i bulguren. Læg låget tilbage på gryden og lad det trække yderligere 10 minutter. Lad den derefter køle af.
Dressing
- Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål.
Bulgursalat
- Skær abrikoserne og dadlerne ud i mindre stykker.
- Grovhak mandlerne og rist dem på en varm og tør stegepande.
- Vask persillen og grovhak det.
- Bland til slut alle ingredienserne sammen til bulgursalaten.
Skriv en kommentar til mig om opskriften