Jeg vil gerne dele en af mine absolut mest populære opskrifter. Denne opskrift på sund banan- og havregrynskager er super nem at lave og du behøver kun disse to ingredienser; bananer og havregryn. Disse cookies, hvis vi kan kalde dem det, tager bogstaveligt talt kun 20 minutter at lave. Det gode ved dem er at de er meget sunde og mættende, så det er en god perfekt sund snack mellem to hovedmåltiderne. Hver havregrynskage har mindre end 100 kalorier, så du kan uden problemer spise et par af dem om dagen. Personligt bruger jeg dem oftest som sunde rejsesnacks, hvilket du kan læse mere om nedenfor.
Perfekt sund rejsesnack
Jeg fik denne opskrift på havregrynskager fra en af mine venner og den blev straks et hit hos mig. Jeg rejser meget med mit job og jeg syntes altid at det er ret svært at finde både godt og sundt mad i lufthavne og i byer jeg ikke kender. Især hvis du har travlt, er det desværre for nemt at ende op på fastfood restauranter, hvor manden typisk ikke er særlig sund. Det sværeste sted at finde sundt mad er på motorveje rundt om i verden. Efter at jeg opdagede denne opskrift på havregrynskager, tager jeg altid en kasse eller pose med ti eller flere cookies med, når jeg rejser. Så spiser jeg bare et par af dem fra tid til anden, så jeg ikke løber tør for energi. Disse sunde rejsesnacks er nemlig utrolig mættende, hvor en enkelt eller to sagtens kan holde sulten fra døren i noget tid.
Opskrifter på sunde snacks
Hvis du er interesseret i andre opskrifter på sunde snacks, har jeg flere her på min madblog. Jeg kan varmt anbefale dig mine paleo snacks, som bogstaveligtalt er pakket med fibre og er derfor super mættende. Jeg vil også gerne anbefale dig mine super sprøde havregrødskiks, som også er super lækre. De er begge opskrifter, som kræver utrolig lidt arbejde, de er super sunde og perfekte som rejsesnacks. Du kan finde alle mine sunde opskrifter i menuen overfor på siden her.
Ekstra fuld til havregrynskagerne
Den grundlæggende opskrift på disse sunde havregrynskager indeholder kun bananer og havregryn. Jeg tilføjer dog altid alle mulige forskellige slags ingredienser for at gøre dem ekstra lækre. Jeg kan anbefale nogle af nedenstående punkter. Jeg vil dog opfordre dig til at komme op med dine egne favoritter. Hvis du finder en god ingrediens, så må du meget gerne dele din erfaring i bunde af siden her. Brug meget gerne altid kommentarfeltet til at kommentar på mine opskrifter - det vil glæde mig at høre fra dig.
1. Chokolade chips (hakket mørk chokolade)
2. Alle slags hakkede nødder (mandler, valnødder, hasselnødder)
3. Alle former for tørrede frugter (tranebær, blåbær, hindbær)
Opskrift på havregrynskager
Som sagt tidligere, tager det kun cirka 20 minutter at lave en portion af disse havregrynskager. Instruktionerne er super enkle. Du blander simpelthen bare bananerne og havregryn i en stor skål og tilføjer de forskellige fyld du bedst kan lide. Du kan nemmest blande ingredienserne med en gaffel, er min erfaring. Brug nu en spiseske til at overfører små banan- og havregrynskager til en bradepande, der er dækket med bagepapir. Bag kagerne i cirka 10 minutter hvorefter de er helt færdige - så simpelt er det at lave hjemmelavede havregrynskager.
Nye opskrifter - hjælp mig
Jeg er altid på udkig efter gode og enkle opskrifter, som disse banan- og havregrynskager, som jeg kan tage med på mine forretningsrejser. Hvis du har en god opskrift, som du vil dele med mig, jeg vil meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor.
Sund banan- og havregrynskager
Ingredienser
Grundlæggende opskrift:
- 2 store bananer
- 5 dl havregryn
- finvalset
Fyld:
- Hakket mørk chokolade
- Peanut butter chips
- Kokosmel
- Hakkede mandler, valnødder, hasselnødder
- Tørrede blåbær hindbær, tranebær
- Rosiner
Instruktioner
- I en stor skål bruger du en gaffel til at blande/mose bananer og havregryn sammen til i en klæbrig dej.
- Tilsæt dit eget favorit fyld. Hakket mørk chokolade, hakkede mandler, kokosmel og så videre.
- Brug en spiseske til at lave små banan- og havregrynkager. Placer dem på en bradepande med bagepapir.
- Bag kagerne i cirka 8-12 minutter ved 175 grader.
Noter
Skriv en kommentar til mig om opskriften