Denne ret på sund pad thai gryde med kylling, nudler og lækker broccoli, er absolut en af vores favoritretter hjemme hos os. I de senere år har vi ledt meget efter retter, der kan erstatte de sædvanlige danske, og efterhånden lidt kedelige, retter såsom kødsovs, hakkebøffer, lasagne osv.
Se også: Opskrift på hjemmelavet pitabrød
Vi er efterhånden blevet rigtig glade for det asiatiske køkken, da det virkelig byder på spændende og anderledes smage og krydderier. Retter med ingredienser og krydderier som ingefær, hvidløg, gurkemeje, karry og så videre, er blot nogle af vores favoritter.
En opskrift på en sund pad thai ret er utrolig hurtig at lave, og slår den kedelige kødsauce med flere længder, hvis du spørger mig. Ud over at være super sund og lækker i smagen, er en pad thai ret også utrolig nem og hurtig at lave, når du først lærer grundtrinene at kende. Opskriften på pad thai, som jeg har vist nedenfor er færdig og klar til servering på kun 25 minutter. Sund, hurtig og super lækker - hvad kan der mere være af krav?
Sund Pad Thai med kylling, nudler og broccoli
Ingredienser
Pad Thai ret
- 400 g grovnudler (koges 2 min mindre end anvist)
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 tsk chiliflager
- 1/4 broccoli
- 300 g kylling (skåret i strimler)
- 4 æg
- 200 g bønnespirer
- 1 bundt forårsløg
- olivenolie (til stegning)
Pad Thai Fiskesauce
- 1 spsk soja
- 2 spsk sukker
- 2 spsk æblecidereddike
- 3 spsk fishsauce
- 5 spsk tamarind paste
Topping
- friske korriander
- limebåde
- peanuts (grovhakket)
Instruktioner
- Start med at koge grovnudlerne. Kog den 2 minutter mindre end angivet på pakken de kommer i. De bliver færdig stegt senere.
- Bland ingredienserne sammen til fiskesaucen. Lad den stå og trække.
- Varm olivenolie op i en stort wokpande. Tilsæt finthakket løg, hvidløg, ingefær, chiliflager og kyllingen. Steg det hele i et par minutter indtil kyllingen er brunet lidt.
- Skær broccolien er små stykker og damp det i en gryde med tætlukket låg i cirka 5 minutter.
- Tilsæt nudlerne og det dampet broccoli og steg det hele mens du vender rundt på panden. Tilsæt ekstra olive, så nudlerne ikke klumper sammen.
- Skub nudlerne tilside og tilsæt æggene. Lad dem stege kort inden de vendes sammen med nudlerne.
- Tilsæt bønnespirer, halvdelen af forårsløgene og fiskesaucen. Ved det rundt og server med det sammen med diverse topping.
Helle
Hvor blev broccolien af og hvad skal den?
Madrejsen.dk
Tak for at du har gjort mig opmærksom på at jeg mangler broccoli i opskriften. Det er nu rette. vh Kim (Madrejsen.dk)
Denis Kaas
Hvor mange kalorier er der pr 100 gram?
Madrejsen.dk
Hej. Jeg kender desværre ikke kaloriemængde for denne ret. Der findes vist online beregnere, du kan bruge til at udregne det. vh Kim (Madrejsen.dk)
Helle
Er det røde på billede frisk chili eller hvad er det?
Madrejsen.dk
Hej. Ja det friske på billedet af Pad Thai retten er friskhakket chili. vh Kim (Madrejsen.dk)