• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Brød

"Hjem" » Brød

Hjemmelavet Pitabrød

Udgivet: Jan 1, 2018 · Redigeret: Mar 31, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

I nogen tid har jeg eksperimenteret med at lave hjemmelavet pitabrød. Jeg må sige at jeg har været frem og tilbage flere gange, før jeg endte med den absolut bedste opskrift.

Se også: Opskrift på hjemmelavet Indiske Naan brød på pizzasten

Det jeg bedst kan lide ved pitabrød, er at jeg kan fylde dem med nøjagtige det fyld jeg selv foretrækker. Mit personlige favoritfyld er pulled pork, Avocado, majs, friske spinatblade, agurk og selvfølgelig en lækker hjemmelavet dressing. Det er naturligvis helt op til dig, hvilken slags fyld du foretrækker. Du har sikkert dit helt egen favoritfyld, som du altid bruger.

Som altid vil jeg være rigtig glad for at høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor, hvis du har nogen forslag eller kommentar til opskriften - måske du har nogle gode råd?

De bedste hjemmelavede pitabrød

Opskriften på hjemmelavet pitabrød, jeg har vist nedenfor på denne side, er resultatet af adskillige forsøg. Den egentlige ingrediensliste har jeg næsten ladet være uberørt, da det primært kun er en almindelige bolledejsopskrift. Det er til gengæld processen med at bage pitabrødet, så det hæver op og bliver dejligt luftige, der har givet mig lidt problemer. Men nu har jeg løst koden, og jeg må sige at det faktisk er ret nemt, når man blot følger et par gode tips og tricks.

Se også: Opskrift på sundt pulled chicken (perfekt til pitabrød)

Nedenfor har jeg nævnt de vigtigste ting, du skal overveje og være opmærksom på, når du laver dine hjemmelavet pitabrød. Hvis du følger mine tips, bør du være i stand til at lave de bedste og luftigste hjemmelavet pitabrød. Husk altid at det nogen gange tager et par forsøg, før du har fået følelsen ind i dine hænder. Men når du har fået den, lover jeg dig at det er en suveræn oplevelse at se pitabrødet hæve op i ovnen.

Tip 1 - Høj temperatur
Det er vigtigt at temperaturen i ovnen er meget høj og at hele ovnen opvarmes inden du bager dine pitabrød. Ovnen skal opvarmes til 250 grader og derefter lad den forblive ved denne temperatur i mindst 5-10 minutter, inden du bager pitabrødene. Dette vil opvarme hele ovnen, så temperaturen ikke flader så meget når du åbner lågen.

Tip 2 - Pizzasten til pitabrød
Ved bagning af pitabrød bruger jeg altid min runde pizzasten. Den gode ting ved en pizzasten er at når den er opvarmet, indeholder den en stor mængde termisk energi. Igen, på denne måde vil stenen ikke køle ned ved at åbne lågen til ovnen. Men hvis du ikke ejer en pizzasten, kan du også bruge en almindelig ovnplade. I dette tilfælde skal du bare huske kun at bage to pitabrød ad gangen, så du sørger du nemlig for at hvert brød bliver bagt ved høj temperatur.

Tip 3 - Jævnt og fladt pitabrød
Når du fladtrykker pitabrødene, er det vigtigt at brødet er jævnt fladt og at de ikke har større luftlommer fanget inde i brødet. Hvis brødet ikke er jævnt fladt eller har luft indvendig, vil de hæve ujævnt, når du bager dem. Jeg bruger typisk bagsiden af en tallerken til at trykke pitabrødene flade og derefter giver jeg dem et forsigtigt rul med en kagerulle for at trykke luftbobler ud.

Print Recipe
5 from 5 votes

Hjemmelavet Pitabrød

Rigtig god opskrift på hjemmelavet pitabrød. Disse brød bliver super luftige indvendig og sprøde udvendigt. Vær opmærksom på at læse hele opskriften på www.MadRejsen.dk for at får alle tips og tricks til at opnå de bedset og luftigeste pitabrød. 
Forberedelsestid30 mins
Tilberedningstid1 hr
Total tid1 hr 30 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Arabisk
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 425 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • I en stor skål opløses den friske gær i det lunkent vand.
  • Tilsæt sukker og olie. Rør for at blande ingredienserne.
  • Tilsæt mel og salt. Ælt alt til en dejlig og smidig dej. Denne æltningstid tager cirka 5-10 minutter. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  • Dæk skålen med et ren viskestykke og sæt dejen til hævning cirka 40 minutter.
  • Delt dejen i 8 stykker og rul dem til glatte boller.
  • Lad bollerne hæve/hvile i cirka 10 minutter mens ovnen forvarmes op til 250 grader. Hvis du har en pizza sten så læg den i ovnen - ellers er en normal ovnplade også tilstrækkelig.
  • Det er en god ide at bage pitabrødene to-og-to. På denne måde er det lettere at holde den høje temperatur i ovnen. Den høje temperatur er vigtig for at få luftige pitabrød.
  • Brug bagsiden af en tallerken til at tykke to boller helt jævnt flade. Tykkelsen skal være cirka 1/2 cm. Det er vigtigt at brødet er jævnt fladt og ikke har nogen åbenlyse stor luftlommer fanget indvendig (fra da brødet hævede). Det er en god ide at afslutte ved forsigtigt at rulle brødet ved hjælp af en kagerulle - for forsigtigt at trykke/rulle lidt luftbobler ud.
  • Overfør forsigtigt to pitabrød til den varme pizzasten inde i ovnen. Sørg for at brødets side, som før vendte ned mod dit køkkenbord mens du rullede det, vender opad væk fra den varme pizzasten. På den måde vender den fugtigste del af brødet væk fra den varme pizzasten. Dette er et lille trick for at sikre at pitabrødet puffer pænt op til luftige brød.
  • Hvis du ikke har en pizzasten, skal du bruge en ovnplade med bagepapir. Bare sørg for at hele ovnen er varmet rigtigt godt op.
  • Bag brødet i cirka 5-6 minutter. Pitabrødet skal hæve op, blive sprødt udenpå og skabe en luftlomme indvendig.
  • Lad pitabrødet afkøle lidt, før det serveres.

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød

Reader Interactions

Comments

  1. Annette

    September 22, 2019 at 10:02 am

    5 stars
    Meget lækker opskrift:). Hvis jeg også vil lave en lidt grovere variant samtidig, hvilken grov meltype vil du så erstatte en smule af hvedemelet med?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      September 23, 2019 at 8:22 pm

      Mange tak for dine pæne ord, det er jeg glad for. Du kan med fordel erstatte lidt af hvedemelet med fuldkorns hvedemel. Jeg har ikke selv forsøgt endnu, men du kan forsøge og starte med at erstatte 100 gram af hvedemelet.

      Reply
  2. Jytte

    October 25, 2019 at 2:05 pm

    Skal bagestenen smøres med olie, eller skal der mel på den?
    Lækker opskrift. Prøver den i morgen.
    Tror børnebørnene vil elske dem.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      October 26, 2019 at 12:20 pm

      Nej bagestenen ska som udgangspunkt ikke smøres med noget. Du kan dog godt drysse lidt mel på den. Jeg håber du bliver glad for opskriften.

      Reply
    • Louise

      February 08, 2021 at 7:16 pm

      5 stars
      Super fine pitabrød.
      Rigtig god forklaring og tips. Det er så meget nemmere at der er billeder at kigge ud fra.

      Reply
      • Madrejsen.dk

        February 09, 2021 at 7:43 am

        Jeg er glad for at du kan bruge opskriften på hjemmelavede pitabrød. Det er nemlig meget nemmere med billederne, de beskriver det meget simpelt hvordan man skal gøre. vh Kim (Madrejsen.dk)

        Reply
  3. Pia

    November 24, 2019 at 12:04 am

    Kan pita brødene fryses ?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      November 24, 2019 at 12:22 pm

      Det har jeg faktisk aldrig prøvet, men det vil jeg absolut mene at man sagtens kan 🙂

      Reply
  4. Chris

    December 08, 2019 at 4:39 pm

    5 stars
    Super lækker opskrift - de bliv virkelig perfekte 🙂

    Reply
  5. Pernille

    February 11, 2020 at 4:11 pm

    Kan man koldhæve dejen, så man ikke behøves at lave det på dagen?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      February 12, 2020 at 8:23 am

      Jeg har aldrig selv prøvet at lave dejen med koldhævning, men jeg kan da ikke se hvorfor det ikke skulle virke. Det specielle i denne opskrift er helt sikkert selve bageprocessen. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  6. Louise

    April 14, 2020 at 6:54 pm

    5 stars
    Super god opskrift og så nem at følge. Mine pitabrød blev virkelig lækre og når jeg har øvet mig lidt, tænker jeg at fremgangsmåden hurtigt kommer ind under huden. Tak!!

    Reply
    • Madrejsen.dk

      April 14, 2020 at 6:58 pm

      Fedt! Jeg er glad for at høre, at du kan lide opskriften på hjemmelavede pitabrød 🙂 Vh Kim (madrejsen.dk)

      Reply
  7. Heidi

    May 21, 2020 at 9:51 am

    Hvor lang til i forvejen kan man bare dem, skal lave til min søns fødselsdag, men har ikke prøvet det før

    Reply
    • Madrejsen.dk

      May 24, 2020 at 7:34 pm

      Det er faktisk et godt spørgsmål - jeg har altid bare spist dem direkte eller dagen efter jeg har lavet dem. Men jeg vil gætte på at de sagtens han holde sig fine i en uge. Vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
      • Kirstine Gabrielle Green Petersen

        February 26, 2021 at 8:31 am

        Hej. Jeg vil gerne lave pitabrød efter din opskrift, men bruger du varmluft i ovnen?
        Vh. Kirstine Gabrielle Green Petersen

        Reply
        • Madrejsen.dk

          February 26, 2021 at 8:45 am

          Hej Kirstine. Ja jeg bruger varmluft i ovnen, når jeg laver pitabrød. Det er vigtigt at ovnen er godt gennemvarm inden du begynder at bage brødene. Jeg håber du få lavet nogle dejlige pitabrød. Vh Kim (Madrejsen.dk)

          Reply
  8. Jens

    May 23, 2021 at 5:09 pm

    5 stars
    Jeg skifter bagestenen ud med et bagestål, og aldrig bagepapir ved temperaturer over 220 grader, men ellers bliver de drøn gode..

    Reply
  9. morten

    July 11, 2021 at 3:54 pm

    går ud fra det er varm luft ovn??

    Reply
    • Madrejsen.dk

      July 12, 2021 at 7:40 am

      Ja det er varmluft ovn, der skal bruges når du laver pitabrød. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.