• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Vegetarisk

"Hjem" » Vegetarisk

Sund linsecurry med spinat og broccoli

Udgivet: Apr 11, 2019 · Redigeret: Jan 12, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Sund linsecurry med spinat og broccoli

På siden her vil jeg præsentere en lækker og vegetarisk opskrift på en sund linsecurry med frisk spinat og broccoli. Det er efterhånden ingen hemmelighed at vi herhjemme er begyndt at skære god ned på kødmængden og erstatte den med alternative ingredienser såsom linser og bønner.

Se også: Opskrift på vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karry

I denne opskrift skal vi bruge grønne linser, som er fulde af protein samt en masse krydderier, der skaber lækker smag og kraft til retten.

Jeg vil ikke bruge så meget tid på at beskrive hvor lækker jeg synes denne ret er. I stedet vil jeg blot springe direkte til opskriften. Lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet i bunden af denne side, hvad du synes om opskriften.

Opskrift på Sund linsecurry med spinat og broccoli
Print Recipe

Sund linsecurry med spinat og broccoli

Denne ret på sund linsecurry med spinat og broccoli er utrolig nem at lave, meget smagfuld og fuld af vigtige vitaminer og protein. Retten er vegetarisk og perfekt hvis du leder efter et sundt alternativt til traditionelle kødretter.
Forberedelsestid10 mins
Tilberedningstid30 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: vegetarisk
Antal: 3 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

Linsecurry

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • 2 store kartofler
  • 300 g grønne linser
  • 2 dåser kokosmælk
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 broccoli
  • 500 g frisk spinat
  • 1 lime
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • Friske koriander
  • Brune ris

Instruktioner

  • I varm olie, steg de finthakkede løg og hvidløg, revet ingefær, stødt koriander og spidskommen. Steg i et par minutter.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Tilsæt og steg videre i et par minutter.
  • Tilsæt grønne linser, kokosmælk, grøntsagsbouillon. Lad retten simre i 20 minutter. Husk at røre i retten en gang imellem, så linserne ikke brænder på.
  • Skær broccolien i mindre buketter og tilsæt retten
  • Tilsæt den vasket spinat og broccolien, der er skåret i mindre buketter. Lad det hele simre i 5 minutter mens der smages til med salt, peber og friskpresset lime.
  • Server med friskelavet brune ris, limebåde og hakkede koriander.

Opskrift på Sund linsecurry med spinat og broccoli

Opskrift på Sund linsecurry med spinat og broccoli

Reader Interactions

Comments

  1. Anne-Marie

    August 15, 2021 at 5:28 pm

    Hej
    Kan jeg bruge røde linse i stedet for? Er det en suppe?

    Vh Anne-Marie

    Reply
    • Madrejsen.dk

      August 16, 2021 at 7:56 pm

      Hej Anne-Marie. Ja du kan sagtens bruge røde linser i stedet. Jeg vil ikke kalde den en suppe. Men en gryderet 🙂 Hilsen Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
      • Anne-Marie

        August 16, 2021 at 9:58 pm

        Ok. Ved ikke om røde linser suger mere end grønne? Skal der mere væske i?
        Den ser bare ret flydende ud/der er meget væske på billedet, derfor tænkte jeg det måske var en suppe

        Reply
        • Madrejsen.dk

          August 17, 2021 at 9:03 am

          Jeg mener ikke de suger særligt meget mere vand. Jeg ville bare prøve, hvis de suger mere vand bliver retten bare lidt tykkere 🙂 vh Kim (Madrejsen.dk)

          Reply
          • Dennis Draabe

            July 25, 2022 at 9:05 pm

            Hej

            Lækker opskrift, men syntes jeg fik til 6 personer ikke 3, ellers spiser veganer bare mere end normale mennesker.

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.