På siden her vil jeg præsentere en lækker og vegetarisk opskrift på en sund linsecurry med frisk spinat og broccoli. Det er efterhånden ingen hemmelighed at vi herhjemme er begyndt at skære god ned på kødmængden og erstatte den med alternative ingredienser såsom linser og bønner.
Se også: Opskrift på vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karry
I denne opskrift skal vi bruge grønne linser, som er fulde af protein samt en masse krydderier, der skaber lækker smag og kraft til retten.
Jeg vil ikke bruge så meget tid på at beskrive hvor lækker jeg synes denne ret er. I stedet vil jeg blot springe direkte til opskriften. Lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet i bunden af denne side, hvad du synes om opskriften.
Sund linsecurry med spinat og broccoli
Ingredienser
Linsecurry
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 spsk spidskommen
- 1/2 spsk stødt koriander
- 2 store kartofler
- 300 g grønne linser
- 2 dåser kokosmælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 broccoli
- 500 g frisk spinat
- 1 lime
- salt
- peber
Tilbehør
- Friske koriander
- Brune ris
Instruktioner
- I varm olie, steg de finthakkede løg og hvidløg, revet ingefær, stødt koriander og spidskommen. Steg i et par minutter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Tilsæt og steg videre i et par minutter.
- Tilsæt grønne linser, kokosmælk, grøntsagsbouillon. Lad retten simre i 20 minutter. Husk at røre i retten en gang imellem, så linserne ikke brænder på.
- Skær broccolien i mindre buketter og tilsæt retten
- Tilsæt den vasket spinat og broccolien, der er skåret i mindre buketter. Lad det hele simre i 5 minutter mens der smages til med salt, peber og friskpresset lime.
- Server med friskelavet brune ris, limebåde og hakkede koriander.
Skriv en kommentar til mig om opskriften