• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Vegetarisk

"Hjem" » Vegetarisk

Spinattærte med feta

Udgivet: Jul 18, 2018 · Redigeret: Sep 1, 2019 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Sund opskrift på spinattærte med feta

Denne opskrift på hjemmelavet spinattærte med feta er min kærestes ynglingsopskrift, så derfor vil jeg naturligvis også dele den med jer alle. I vil måske blive lige så glade for den, som vi er her hjemme.

Se også: Opskrift på paneret og sprød kylling

Sund spinattærte med feta

Du har sikker allerede gættet ud fra navnet på denne opskrift, at denne tærte er et ganske godt og sundt valg af aftensmad. Perfekt til personen, der leder efter et godt aftensmåltid efter træning.

I det at denne tærte indeholder 450 gram spinat, er du sikker på at få fyldt godt op på vitaminbalancen. Du kan derfor roligt servere spinattærten for din familie, specielt hvis du generelt forsøger at få lidt ekstra sundhed ind i hverdagen.

Sund opskrift på spinattærte med feta

Hjemmelavet tærtebund eller færdiglavet tærtebund

I denne opskrift, der er vist længere nede på siden her, har jeg valgt at vise dig opskriften på hjemmelavet tærtebund.

At lave en hjemmelavet tærtebund er faktisk utroligt nemt, selvom mange mennesker tror at det er besværligt.

Når du skal lave en hjemmelavet tærtedej, skal du blot bruge dine hænder til at samle mel, koldt smør, lidt salt og en smule vand til en fast dej. Lad dejen afkøle i cirka 30 minutter i køleskabet, hvorefter den rulles fladt ud og beklædes i en tærteform.

Så simpelt er det at lave en hjemmelavet tærtedej.

Når dette er sagt, vil jeg samtidig også indrømme at de færdiglavet tærtedeje, du kan købe i de danske supermarkeder faktisk er rigtig gode. Og specielt hvis du kan finde dem på tilbud, kan du få dem til en rigtig fair pris.

Om du vælger den færdiglavet eller hjemmelavet tærtedej, er helt op til dig selv.

Sund opskrift på spinattærte med feta
Print Recipe

Spinattærte med feta

Super nem og virkelig lækker spinattærte med feta. Det høje indhold af vitaminer og protein gør denne tærte som et oplagt valg til den sunde hverdag.
Forberedelsestid40 mins
Tilberedningstid1 hr 25 mins
Total tid2 hrs 5 mins
Ret: Tærte
Køkken: Dansk
Nøgleord: Spinat, Sund tærte
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

Tærtebund

  • 200 g mel
  • 100 g koldt smør
  • 1 tsp salt
  • 2 spsk vand

Fyld

  • 450 g frossen spinat
  • 200 g feta
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 200 g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • 50 g parmesan revet

Instruktioner

Tærtebund

  • Skær det kolde smør i tern og læg i en skål med melet og salt.
  • Brug fingrene til at samle alle ingredienserne til en ensartet og fast tærtedej. Tilsæt vandet gradvist, det er ikke sikkert alt skal bruges.
  • Dæk dejen til og lad den afkøle i køleskabet i minimum 30 minutter.
  • Rul den afkølet tærtedej ud i en cirkel og beklæd en smurt tærteform med den.
  • Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 180 grader i 10 minutter eller indtil den er svagt gylden.

Fyld

  • På en varme pande svitses spidskommen, muskatnød og presset hvidløg i olivenolie.
  • Tilsæt det frosne spinat og steg videre indtil det er tøet op. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis spinaten ser ud til at brænde på. Rør jævnligt i spinaten.
  • Pisk æg og creme fraiche sammen med en gaffel. Vend feta ned til æggeblandingen.
  • Tilsæt den klargjort spinatblanding og krydder med salt og peber.
  • 1Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og drys med revet parmesan.
  • 1Færdigbag tærten ved 180 grader i cirka 25 minutter eller indtil osten er flot gylden på toppen.

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.