Nem opskrift på hindbærsnitter med glasur. Disse hindbærsnitter er fantastisk lækre og faktisk rigtig nemme at lave. De minder selvfølgelig meget om de kendte jordbærsnitter og har samme gode smag.
Hindbær er dog en af min personlige favorit ingredienser og i sommerperioden, hvor smagen er hel fantastisk, elsker jeg at lave disse hindbærsnitter. Jeg er sikker på at du vil elske denne opskrift lige så meget som jeg gør. Læs mere og se hvor nemt det faktisk er at lave hjemmelavede hindbærsnitter.
Hindbærsnitter som fødselsdagskage
Vi kender det alle - når man har fødselsdag så skal man have en fødselsdagskage med på arbejdet, sådan er det bare. Hvis du et år har beslutte dig for at springe din fødselsdagskage over, så har du en masse utilfredse kollegaer.
Denne opskrift på hindbærsnitter med dannebrogsglasurflag er en perfekt fødselsdagskage til arbejdet. Disse hindbærsnitter udstråler 'fødselsdag' og de er faktisk rigtig nemme at lave. Det er samtidig min erfaring at kollegaer elsker, hvis man har valgt at gøre lidt ekstra ud af fødselsdagskagen.
Kort sagt - disse hindbærsnitter er et oplagt valg at følge, hvis du mangler en nem opskrift på fødselsdagskage til arbejdet.
Dekorering af jordbærsnitter
I netop denne opskrift på hjemmelavede hindbærsnitter, har jeg valgt helt simpelt at dekorere toppen af snitterne med rød glasur. Personligt synes jeg at dette passer ganske fint til hindbærfyldet.
Hvis du er interesseret i at tage dekorationen til det næste niveau, skal du overveje at lave små dannebrogsflag på toppen. Dette er en perfekt måde at skabe en flot og festlig kage. Denne måde at dekorere toppen er særlig velegnet til fødselsdage eller andre festlige lejligheder, hvor man gerne vil fejre noget.
Som nævnt i afsnittet ovenfor, er denne hindbærsnitte et perfekt valg, hvis du skal have fødselsdagskage med på arbejdet.
Hindbærsnitter med jordbærglasur
Ingredienser
Kagebunde
- 250 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 150 g koldt smør
- 1 æg
Hindbærsnitter
- 250 g hindbærsnitter
- 1 vaniljestang kornene
- 125 g syltesukker
Jordbærglasur
- 150 g flormelis
- 3 spsk jordbærsaft
- Få dråber rød frugtfarve (valgfrit)
Hvid glasur
- 75 g flormelis
- 1,5 spsk varmt vand
Instruktioner
Mørdej
- Start med at sigte hvedemel, flormelis, bagepulver og fintsalt sammen.
- Brug dine hænder til at samle alle ingredienserne sammen til en jævn dej. Vær opmærksom på at der ikke er smørklumper tilbage i dejen.
- Brug dine hænder til at presse dejen ud i en firkant på cirka 15 x 15 centimeter og pak den ind i husholdsningsfilm eller bagepapir. Lad mørdejen hvile i køleskabet i mindst time. Mens mørdejen hviler i køleskabet, kan du fortsætte med hindbærfyldet.
Hindbærfyld
- Rens hindbærrene, hvis de er friske, og hæld dem i en gryde sammen med syltesukker og kornene fra en vaniljestang. Læg også den tomme vaniljestang ned i gryden. Blande det hele godt sammen og lad det trække i 20 minutter.
- Tænd for varmen og kog alle ingredienserne i 5 minutter eller indtil du har en flot og jævn hindbærsyltetøj. Fyldet må gerne være lidt tyk. Sluk for varmen og lad grøden køle af.
Bagning af kager
- Efter hviletiden i køleskabet, skal du dele den 15x15 centimeter store mørdej i fire lige store stykker, der måler cirka 15x4 centimeter.
- Rul nu de fire stykker mørdej ud til tynde plader, der måler 10x35 centimeter. Du kan med fordel rulle dem ud på bagepapir. På den måde er det nemmere at overføre dem til en bradepande, når de skal bages.
- Brug en kniv til at skære pladerne til, så pladerne har pæne og rette kanter. Brug en gaffel til at prikke de fire mørdejsplader.
- Overfør mørdejspladerne til en bradepande og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter eller indtil kanterne har en gylden farve.
Hindbærsnitterne
- Når de fire kager er færdigbagte, fordeles hindbærfyldet på to af kagerne. Læg de to andre kager ovenpå.
- Lav en jordbærglasur ved at mikse flormelis, jordbærsaft og lidt rød frugtfarve. Fordel glasuren på toppen af de to hindbærkager.
- Brug nu en skarp kniv til at skære de to kager ud i alt 12 hindbærsnitter. Hvis du ønsker at gøre ekstra ud af dekorering, skal du fortsætte med de sidste to trin i opskriften. Lad jordbærglasuren størkne inden du går videre til næste trin.
- Brug nu igen en skarp kniv til at ridse et dannebrogskryds i glasuren i hver hindbærnitte. Krydses skal have en bredde på cirka en centimeter. Fjern forsigtigt det røde kryds, så det kan erstattes med hvidt glasur.
- Lav en hvid glasur og hæld det i en plastikpose. Klip et hul i det ene hjørne og sprøjt hvid glasur i dannebrogskrydset.
Michelle Husted Bønnerup
Hvor finder man jordbær saft ? Alt saftevand bare uden vandet ? El hvad 🙊🤣
Madrejsen.dk
Hvis du køber en pose frosne jordbær, når de tør op så er der typisk en del jordbærsaft 🙂