Denne opskrift på flanksteak i sous vide giver et super mørt og saftigt resultat, hver gang. Det relative tynde stykke kød, er særdeles oplagt at tilberede i sous vide, da du har meget mere kontrol over temperaturen og derved tilberedningen af kødet.
På siden her kan du læse meget mere temperaturen og tiden, der skal bruges til at lave et perfekt resultat.
Mørning af flanksteak i sous vide
Den vigtigste detalje, når vi skal lave flanksteak i sous vide er naturligvis temperaturen og tiden i vandet. Hver gang jeg skal lave en ny opskrift på sous vide, bruger jeg altid en del tid på at lave en grundigt forundersøgelse og sammenholde en masse opskrifter.
Se også: Opskrift på den lækretse spareribs i sous vide (kamben)
I den forbindelse blev det klart at netop en flanksteak i sous vide, er der ret delte meninger om tilberedningensmetoden.
Der findes eksempler på tider, der svinger mellem 2 timer helt op til 24 timer. Begge ydre områder mener jeg, både er for lidt og for meget. Det bedste resultat skal vi finde et sted indimellem.
I det at en flanksteak er meget tynd, vil kernetemperaturen opnås meget hurtigt. Resten af tilberedningen vil derfor betragtes som 'holdetiden', altså den tid hvor kødet blandt andet mørnes.
Se også: Opskrift på bearnaise i sous vide
Mørning af kød starter først rigtigt ved cirka 54 grader og stiger i takt med at temperaturen stiger. I det at mørningen er temperaturafhængig, vil jeg anbefale dig af variere lidt i tilberedningstiden alt efter hvilken temperatur du vælger.
I afsnittet nedenfor jeg har opsummeret mine egne forsøg og anbefalinger til tilberedningen af netop flanksteak.
Flanksteak i sous vide tid og temperatur
Som beskrevet i afsnittet ovenfor er der delte meninger om hvordan en flanksteak tilberedes i sous vide. Jeg vil dog her komme med min personlige anbefaling, som er basseret på adskillige forsøg og smagstest.
Læs også: Opskrift på den saftigste cuvette i sous vide
Min bedste og personlige anbefaling vil derfor være at give en sous vide flanksteak en tid på 8 timer og en temperatur på 56 grader. Ved denne metode vil du opnå et mørt, saftigt, rosa/rødt resultat, der stadig har en passende kødstruktur med bid.
Hvis du ønsker en mere rød flanksteak, skal du gå ned i temperatur til 54 grader men samtidig hæve tilberedningstiden til cirka 10-11 timer.
Modsat hvis du ønsker et mere færdigtilberedt resultat skal du bruge en temperatur på 58 grader og bruge en tid på 6-7 timer.
Sådan skæres en flanksteak
Når du har tilberedt din lækre sous vide flanksteak og givet den en lyntur på en rygende varm grill eller pande, skal du skære den ud. Men hvordan skæres en flanksteak korrekt?
En flanksteak udskæres ved at skære den i meget tynde skiver, på tværs af kødfiberretningen og i en vinkel af cirka 70-80 grader i forhold til lodret. På den måde opnås det møreste stykke kød, der er nemt at tykke over.
Udskæringen af en flanksteak kan sammenlignes med metoden, der bruges til at udskære en røget laks.
Flanksteak i sous vide
Ingredienser
- 800 g flanksteak
- salt
- peber
- rosmarin
- timian
Instruktioner
- Krydder flanksteaken med salt og peber og eventuelt timian og rosmarin. Vakuumpak kødet.
- Sous vide tilbered kødet ved 56 grader i 8 timer for et rosafarvet, mørt og saftigt resultat.
- Giv kødet en lyntur på en rygende varm pande med olie eller en grill. Giv ikke kødet mere end 30-45 sekunder på begge sider.
- Skær kødet ud i tynde skiver med en vinkel på cirka 70-80 grader i forhold til lodret (samme måde som en røget laks skæres).
Claus Unger
Perfekt måde at tilberede flankesteak på, brug endelig rigeligt krydderurter, stegeskorpe blive bedst på en glohed spegepande syntes jeg.
Madrejsen.dk
Tak for den 5-stjernet rating af min sous vide flanksteak opskrift. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften 🙂 vh Kim (Madrejsen.dk)
Trine
Hej Kim,
Jeg får fødselsdagsgæster i morgen, og vil lave denne opskrift, dog til 58 grader. Men jeg har to stk a 550-600 gram. Vil det så stadig være 6-7 timer i Sous Vide?
Håber du kan nå at hjælpe.
// Trine
Madrejsen.dk
Hej Trine. Jeg håber svaret når at komme hen til dig, inden du skal starte på maden. Hvis du skal lave 550-600 gram flanksteak, så skal kødet have cirka 7 timer i vandet ved de 58 grader. Herefter bliver det sindssygt lækkert 🙂 vh Kim (Madrejsen.dk)
Jørn Larsen
Jeg har en flankstek på 420g hvad vi du anbefale af tid og grejer til sådan en.
Madrejsen.dk
Når det handler om tid, er det primært tykkelsen på kødet som er interesant. En flanksteak er cirka den samme tykkelse om den er 800 eller 400 gram. I dit tilfælde på 420 gram vil jeg give den 7 timer ved 56 grader. Vh Kim (Madrejsen.dk)
Gitte
Kan jeg tilberede den i sous vide dagen før , og så give den stegeskorpe dagen efter ?
Mette
Jeg har en flankesteak på 2,4 kg. Vil du også anbefale 8 timer ved 58 grader til denne størrelse?