Der findes rigtige mange forskellige opskrifter på Chicken Tikka Masala, og alle sammen er på en eller anden måde lidt forskellige. En af de eneste fælles faktorer, som går igen i alle opskrifter, er kylling. Denne opskrift på Chicken Tikka Masala, jeg har vist længere nede på denne side, er en af de mest grundlæggende Tikka Masala opskrifter og er simpelthen fantastisk god.
Den oprindelige Chicken Tikka Masala består normalt af en smagfuld og cremet sauce med en flot orange farve. Saucen indeholder normalt tomatpuré, forskellige krydderier og fløde. Saucen er normalt farvet med gurkemeje.
Chicken Tikka Masala og Butter Chicken
Tikka Chicken Masala minder faktisk ret meget om den indiske ret Butter Chicken. Buttet chicken og Tikka Chicken Masala indeholder flere af de samme ingredienser.
Læs også: Nemmeste opskrift på Butter Chicken
Jeg har selvfølgelig også en nem og super lækker opskrift på hjemmelavet Butter Chicken. Du kan eventuelt kigge i min internationale sektion her på min blog. Der er adskillige retter, der kunne inspirere dig.
Tikka masala med lammekød
Det fantastisk ved denne Tikka Masala sauce er at den har en helt fantastisk smag og kan derfor sagtens danne grundlag for alle retter. Du kan for et eksempel erstatte kyllingen med lammekød eller fisk.
På den måde kan du lave en hjemmelavet Tikka Lamb Masala eller en Tikka Fish Masala, begge helt fantastisk opskrifter. Hvis du har rigtig mod på at eksperimenter kan du også forsøge dig med forskellige typer af ost.
Lad mig endelig høre fra dig, hvis du kan anbefale nogle af disse ovennævnte retter.
Oprindelsen af Tikka Masala
Normalt ville jeg kalde dette en traditionel indisk ret, men efter at have læst lidt frem og tilbage på internettet viser det sig at der faktisk er slået tvivl om oprindelsen af Chicken Tikka Masala. Det tyder dog mest på at Tikka Masala er en traditionel indisk ret fra Punjab området.
Se også: Opskrift på den lækreste passionfrugt, kokos og mangoshake fra Thailand
Der er dog også nogle der mener at Tikka Masala oprindeligt er opfundet i Skotland. Tikka Chicken Masala er rent faktisk meget populært i store dele af England, hvilket jeg selvfølgelig godt forstår - den er nemlig super lækker.
Personligt tror jeg selv mest på først gæt, at denne super lækre ret oprindeligt er fra Indien. Smagen, ingredienserne og sammensætningen vil jeg klart mene er traditionelt indisk. Helt generelt er det jo faktisk også lidt lige meget - det vigtigste er at retten er helt fantastisk.
Marinering af kylling
I denne opskrift på Chicken Tikka Masala skal kylling marinere i en lækker yoghurtmarinade, der indeholder forskellige krydderier så som garam masala, gurkemeje, hvidløg samt en række andre krydderier.
I denne hjemmelavede Chicken Tikka Masala, skal du lade kyllingen står i køleskabet og marinere i cirka én-to timer, men jeg vil klart anbefale dig at lade den stå længere og meget gerne natten over.
På den måde får du endnu mere smag ind i kødet som kun bidrager til et endnu bedre slutresultat.
Servering af Chicken Tikka Masala
Jeg server typisk min hjemmelavede Chicken Tikka Masala med friskkogte ris samt et drys af finthakkede koriander på toppen. Jeg ved at der er meget delte meninger om koriander og at nogle personer hader dem.
Du vælger selvfølgelig bare din helt egen måde, hvordan du vil servere din hjemmelavede Tikka Masala på.
Læs også: Sådan koger du nemmest ris
Men hensyn til risene, kan du eventuelt bruge min nemme opskrift på ris, som jeg har her på bloggen. Jeg følger altid denne sammen og super simple måde når jeg laver ris.
Chicken Tikka Masala
Ingredienser
- 500-700 g kyllingebryst
- 1 bundt friske koriander (til topping)
Marinade
- 2 dl yogurt
- 2 lime , saften
- 4 fed hvidløg , presset
- 3 tsk ingefær , fintrevet (eller ingefærjuice)
- 3 tsk garam masala
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk salt
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk chilipulver
Tikka Masala sauce
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk korianderpulver
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk revet ingefær eller ingefærjuice
- 2 tsk garam masala
- 4 spsk tomatpuré
- 50 g mandler
- 3 dl vand
- 1/4 dl fløde
- Salt
- Peber
Instruktioner
Marinering og kylling
- Start med at klargøre marinaden til kyllingen. I en skål blander du alle ingredienserne sammen.
- Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og bland dem godt rundt i marinaden. Sæt den marineret kylling i køleskabet og lad det trække i mindst 1-2 timer men gerne natten over. Jo længere jo bedre.
- Når kyllingen har trukket, skal den steges. På en stor og varm stegepande, steges kyllingen i olie. Steg i 2-3 omgange for at sikre at kyllingen steges og ikke blot koges i væden. Kyllingen må gerne være lidt understegt, da den færdigtilberedes i saucen senere. Gem kyllingen på en tallerken og smid den overskydende marinade ud.
Tikka Masala saucen
- Skræl og finthak løgene og steg dem i lidt olie på en pande. Steg under middel varme og under omrøring.
- Tilsæt presset hvidløg, fint hakkede mandler, ingefær, gurkemeje, korianderpulver, spidskommen og garam masala. Steg i et par minutter.
- Tilsæt koncentreret tomatpuré og vand. Kog det op og lad det simre i 5-10 minutter.
- Nu kan du vælge at blende saucen, så den bliver fuldstændig jævn eller du kan lade den være som den er. Dette er op til dine egne præferencer. Jeg foretrækker en sauce, der er ublendet.
- Hæld kyllingen over i Tikka Masala saucen. Lad det simre i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt piskefløden og rør det rundt.
- Server med frisk kogte ris og friskhakket koriander.
Skriv en kommentar til mig om opskriften