Super nem og hurtig opskrift på grønne asparges med bacon. I denne opskrift indpakkes asparges med bacon, hvorefter de små aspargesstykker grilles eller steges indtil baconet er lækkert sprødt og gyldent. Disse asparges med bacon er helt perfekte som en velkomstsnack til dine gæster eller som tilbehør til aftensmaden. Server dem med en hjemmelavet creme fraiche dressing og du har nogle helt fantastisk og simple snacks med dripping.
Opskrift på velkomstsnack
Selv om det er for mange år siden, at jeg blev færdiguddannet ingeniør fra DTU i København, ser jeg stadig mine gamle venner fra universitetstiden. Hver anden uge mødes vi cirka 10 personer fra min studietid for at spise aftensmad sammen og generelt bare hygge os. Det foregår ved at vi går på tur, hvor vi mødes hjemme hos hinanden og så laver vi aftensmad til resten af gruppen. Vi har en regel om at middagen som minimum skal være en to-retters middag. Jeg laver typisk altid en hovedret og dessert, og så laver jeg altid en velkomstsnack. For at gøre en lang historie kort - denne opskrift på asparges med bacon, jeg har vist nedenfor på denne side, er en af mine absolut ynglings velkomstsnacks som jeg elsker at lave og servere når jeg får gæster. Denne er specielt god, når jeg får min madklub på besøg.
Dressing til dyppelse
Du kan servere disse bacon indpakket asparges som en slags snack eller som tilbehør til en hovedret. Prøv for et eksempel at lave dem, når du lave lækre steaks eller oksestege. Generelt syntes jeg at de passer rigtigt godt til det mest svine- og oksekød. Hvis du vælger at servere disse asparges med bacon til velkomstsnack, vil jeg også anbefale dig at lave en hjemmelavet dressing. Personligt laver jeg typisk en simpel dressing/dipping ud af lidt creme fraiche, forskellige krydderurter, lidt citron eller limesaft, salt og peber. Du kan også bare servere dem helt simpelt med olivenolie eller måske bare ketchup. Som du måske kan fornemme, kan du servere asparges med bacon, med præcis den dressing som du selv foretrækker og bedst kan lide.
Opskrift på asparges med bacon
Som jeg fortalte længere oppe på siden her, er denne opskrift på asparges med bacon super nem at lave og det tager ikke særlig lang tid. Du starter med at skylle de friske grønne asparges under koldt vand og bagefter duppe dem tørre med noget køkkenrulle. Alt afhængigt af størrelsen på de grønne asparges, skal du skære dem i tre lige store stykker. I det at asparges ikke har så stor en diameter, skal dit bacon skæres ud i kortere stykker. Du skal regne med at det udskåret bacon skal kunne række cirka 1,5 gange rundt om dine asparges. Når du har klargjort de friske grønne asparges og baconstykkerne er du klar til at lave dine bacon indpakket asparges. Du skal nu vikle et styk bacon om hver asparges og fastgøre de to ingredienser til hinanden med tandstikker eller træpinde. Du kan også vælge at bruge kødnåle.
Tandstikker eller træpinde
Hvis du vælger at bruge træpinde, er det en god idé at lade dem ligge i noget vand i cirka 20 minutter først. Ved at lade dine træpinde soppe i vand gør at de har mindre tendens til at brænde eller ligefrem gå ild i, hvis du laver disse asparges på grillen. Jeg bruger personligt altid træpinde, når jeg laver disse asparges og det fungerer rigtigt fint, hvis du bare husker 'vand' tricket.
Grill eller stegepande
Om sommeren, eller for den sags skyld også om vinteren, kan du med fordel lave disse asparges med bacon på din grill i haven. Som med det meste grillmad bliver disse bacon indpakket asparges super lækre på grillen og de passer perfekt til en hyggegrillaften, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det hele.
Hvis du ikke har en grill i haven eller syntes det er lidt for besværligt, kan du også bare gøre som jeg altid gør det og stege dem på en pande i køkkenet. Hvis du steger dine asparges med bacon på en pande, får du stadig et super godt resultat. Det er derfor helt op til dig selv, om du vælger grillen eller panden.
Asparges med bacon
Ingredienser
- 1 bundt friske grønne asparges
- 1 pk bacon i skiver
Instruktioner
- Skyl de friske grønne asparges under koldt vand. Tør dem lidt med noget køkkenrulle.
- Skær hver asparges i tre lige store stykker.
- Afhængig af længden på dit bacon, skæres de i mindre stykker. Baconet skal kunne vikles omkring de friske asparges cirka 1-1,5 gange.
- Fastgør baconet til aspargesene med tandstikker eller andre træpinde. Det er en god idé at lade træpindene stå i vand i cirka 20 minutter. Dette reducerer risikoen for at de brænder på grillen eller panden.
- Steg nu dine bacon indpakket asparges på en stegepande eller en grill i cirka 5 minutter eller indtil baconet er blevet lækkert sprødt.
Skriv en kommentar til mig om opskriften