På denne side vil jeg viste dig hvordan du kan lave en super lækker og meget simpel hjemmelavet kransekage, som passer perfekt til nytårsaften eller andre festlige lejligheder. Kransekage er dybest set blot en marcipankage formet i ringe, dekoreret med glasur og samlet oven på hinanden – virkeligt simpelt, nemt at går til, men også meget lækkert.
Kransekage er meget populært i Danmark og Norge og for mange mennesker er det en god tradition til nytårsaften. Kagen bliver, som sagt, for det meste spist på nytårsaften, men den kan også sagtens serveres ved bryllupper eller fester. Hvis du spørger mig, er det specielt lækre ved en kransekage den lidt sprøde skorpe kombineret med en blød og fugtig indre kerne. Alt sammen dekoreret med glasur og præsenteret som en flot kegle.
Denne opskrift på hjemmelavet kransekage med glasur er let at lave, den er meget lækkert og den er meget billigere end dem du kan købe fra supermarkedet. Kagen består kun af tre ingredienser, marcipan, sukker og nogle æggehvider. Server denne kage med din yndlings champagne.
Min Nytårsaften
Jeg syntes at nytårsaften, er en af de bedste aftener på hele året. Denne aften samles jeg altid sammen med nogle rigtig gode venner, spiser god mad og bare hygger sig. Min nytårsaften er altid fyldt med mange gode traditioner, lige som så mange andres nytårsaftner. Sammen med min venner, bruger vi altid eftermiddagen med madlavningen, som typisk står på en lækker tre retters middag. Bagefter bruger vi adskillige timer på at spise maden. Efter middagen laver vi nogle gode drinks, spiller nogle spil, hører musik og generelt bare har det godt. Ved midnat drikker vi champagne og spiser hjemmelavet Kransekage. Min nytårsaften er generelt mere eller mindre blot en nytårsaften, som 99% af resten af Danmark. Super hyggeligt!
Kransekage
Ingredienser
Kransekage:
- 500 g marcipan
- 125 g sukker
- 1 1/2 æggehvider
Glasur:
- 1 æggehvide
- 150 g flormelis
- 1/2 tsk hvidvineddike eller hvid balsamicoeddike
Instruktioner
Kransekage
- Pisk æggehviderne og sukkeret med en gaffel. Lad det hvile i mindst 15 minutter, men 30 minutter er at foretrække.
- Del marcipanen i mindre stykker og læg dem i en stor skål. Tilsæt æggehvide- og sukkerblandingen lidt efter lidt og ælt godt indtil kransekagedejen har en ensartet og glat konsistens. Det er normalt, at du ikke behøver at bruge alt æggehvide- og sukkerblandinger, prøv dig lidt frem.
- Dæk skålen med lidt plastfolie eller sølvpapir og sæt den i køleskabet i mindst en halv time, men det foretrækkes at den står lidt længere. Dette er for at gøre dejen nemmere at arbejde med i de næste steps.
- Rul dejen ud i to lige lange pølser ad 60cm hver.
- Skær den første pølse i 3 stk nye pølser, hver med en længde på 15cm, 18cm og 27cm.
- Skær den anden pølse i 3 stk ny pølser, hver med en længde på 12cm, 21cm og 24cm. Der er et lille stykke ekstra stykke dej til overs, rul det til en lille kegle til toppen af kransekagen.
- Saml hver af de 6 pølser til ringe og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Giv hver ring forsigtige klem, ved hjælp af to fingre, hvilket gør dem lidt spidse på toppen.
- Forvarm ovnen til 200 C og bag ringene i midtepositionen i ca. 10 minutter. De bør kun få en smule lysebrun farve øverst og nederst. Bagetiden er meget afhængig af ringernes størrelse, så hold øje med dem. Hvis de begynder at blive for bage/farvede, må du flytte lidt rundt på ringene.
- Lad ringene afkøle en smule, før du flytter dem over til en afkølningsrist til den endelige afkøling. Hvis du flytter ringene direkte fra ovnen risikerer du at de kan gå i stykker.
- Når ringene er helt afkølet, kan du dekorere dem med glasur. Hvis du har tid, lav ringene nogle dage i forvejen, pak dem i fryseposer og nedfrys dem, inden du dekorerer dem. Dette vil kun gøre ringene endnu mere fugtige indvendig og lækre.
Glasur:
- Pisk æggehviden, hvidvinseddike og flormelis sammen til en sej og fast glasur. Hæld glasuren i en sprøjtepose eller alternativt i en plastikpose hvor du skær et lille hul i et af hjørnerne. Brug dine hænder til at trykke glasuren gennem det lille hul. Brug den til at dekorere kransekageringene i et klassisk zigzag-gitter.
- Stabel de klargjorte kransekage ringe oven på hinanden. Start med den største ring og bevæger sig opad med mindre ringe. Slut af med den lille enkle spids.
Skriv en kommentar til mig om opskriften