• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Julemad

"Hjem" » Julemad

Jødekager

Udgivet: Dec 4, 2017 · Redigeret: Dec 19, 2017 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Hjemmelavet Jødekager

Jødekager er nogle meget populære og lækkert julesmåkager, som nærmest kun servers og spises i tiden op til jul. Jeg husker tydeligt at jeg fik disse julekager da jeg var barn. I dag er det stadig en af mine store juletraditioner og et must ved juletid. Når disse jødekager er i ovnen, for at blive bagt, spreder der sig den mest vidunderlige duft af jul - hvilket er en af grundene til, at jeg elsker at lave dem.

Navnet på Jødekager?

Jeg har læst, at denne kage fik navnet Jødekage, fordi den blev lavet og solgt af jødiske bagere helt tilbage i 1700-tallet. Det ved jeg selvfølgelig ikke om er den helt oprindelige historie, men det lyder meget sandsynligt. Det vigtigste er dog også at de smager helt fantastisk. En Jødekage, er en lille og enkel småkage pyntet med en blanding af sukker, kanel og hakkede mandler. Specielt pyntet er det som gør netop denne kage ekstra lækker, hvis du spørger mig. Pyntet består af hakket mandler og kanal, hvis giver disse kager en helt speciel julesmag.

Fremgangsmetode

Opskriften på disse småkager er meget nem og enkel at følge, og specielt det trin hvor kagerne bliver udstukket, ved hjælp af et glas, er særlig sjov for børnene at være med til. Jeg husker tydeligt, at jeg elskede at lave disse kager sammen med min mor da jeg var barn. Du kan nemt lave dejen til disse kager en dag i forvejen, hvis du bare opbevar den afkølet i køleskabet. Derefter skal du bare udrulle dejen som normalt. Trinnet hvor du bager disse hjemmelavet jødekager, skal du være lidt opmærksom på da de har tendens til hurtigt at brænde. Hold derfor et skarpt øje med kagerne undervejs.

Jeg har en kategori med traditionelle danske juleopskrifter du kan tag et kig på, hvis du har lyst til at blive inspireret. Du kan finde den på forsiden af min blog.



Opskrift på Hjemmelavet Jødekager
Print Recipe

Jødekager

Lækker og simpel opskrift på hjemmelavet jødekager. Sprøde og smagsfulde, passer perfekt til juletiden. 
Forberedelsestid45 mins
Tilberedningstid40 mins
Total tid1 hr 25 mins
Ret: Julekage
Køkken: Dansk
Antal: 50 kager
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

Jødekagedej

  • 150 g smør
  • 250 g almindeligt mel
  • 100 g sukker
  • 1 æg

Pynt

  • 1 æg
  • 50 g mandler , hakket
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  • Hæld mel og smør i en stor skål. Brug dine hænder til at smuldre / bland smørret med melet. Tilsæt sukkeret og bland igen.
  • Tilsæt et æg og ælt dejen igen indtil den er samlet.
  • Dæk skålen med lidt plastfolie og stil den i køleskabet i ca. 30 minutter. På den måde bliver dejen lidt mere nem at arbejde med de det næste trin.
  • Rul dejen ud til den har en tykkelse på ca. 2-3 mm.
  • Brug et lille glas med en diameter på ca. 5-6 cm til at udstikke jødekagerne.
  • Placer kagerne på en ovnplade med et stykke bagepapir.
  • Pensle jødekagerne med et sammenpisket æg. Det sikre at de får en flot gylden farve når de er bagt.
  • Til pynten: Hak mandlerne og bland dem med sukker og kanel. Drys blandingen over de fugtige kager.
  • Bag småkagerne ved 200 grader i ca. 6-8 minutter.

Noter

Opbevar kagerne i en glas- eller kagebeholder med noget bagpapir i bunden. Bagepapiret, i bunden, hjælper lidt til at sikre at småkagerne holder sig sprøde.

Opskrift på Hjemmelavet Jødekager

Opskrift på Hjemmelavet Jødekager

Opskrift på Hjemmelavet Jødekager



Opskrift på Hjemmelavet Jødekager

Opskrift på Hjemmelavet Jødekager

Opskrift på Hjemmelavet Jødekager

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.