Denne opskrift på jordbærtærte er simpelthen super fantastisk og rigtig nem at lave. Denne hjemmelavet jordbærtærte består af en sprød tærtebund, beklædt med et lag af nøddecreme og toppet med den lækreste vaniljecreme og friske jordbær - simpelthen helt fantastisk lækkert og utrolig dekorativt. På denne side her, vil jeg guide dig gennem denne opskrift på jordbærtærte, som er min egen favorit dessert.
Jordbærsæson
Jeg ingen ide om hvor mange jordbær jeg spiser i sommersæsonen. I højsæsonen hvor jordbærrene er bedst og billigste, på grund af den store mængde, spiser jeg dem stort set til dessert hver aften. Meget ofte spiser jeg mine jordbær som topping på min koldskål, som jeg nærmest er afhængig i flere måneder om sommeren. Ud over at bruge jordbær som topping på koldskål, bruger jeg dem også til at lave jordbærtærte. Jeg er helt sikkert jordbærafhængig om sommeren, hvis der er noget der hedder det. Hvis du er interesseret, har jeg en super lækker opskrift på koldskål her på min madblog. Jeg vil klart anbefale dig at prøve den.
Jordbærtærte til ekstra forkælelse
Men når jeg virkelig ønsker at lave nogle ekstra lækkert til min familie, kæreste eller mine gæster, så laver jeg ofte denne jordbærtærte. Denne jordbærtærte består af en lækker og sprød tærtebund, et tyndt lag af mandel- og hasselnøddecreme, et tykt lag af den lækreste vaniljecreme og endelig toppet med friske jordbær - dette er helt sikkert en af mine top-3 dessertopskrifter. Jeg laver normalt tærte med jordbær, men du kan sagtens vælge andre typer bær - det kan du læse mere om i afsnittet længere nede på denne side her.
Jordbærsæson
Denne opskrift på jordbærtærte er faktisk en jeg er begyndt, efter jeg brugte at kede mig ved kun at bruge jordbær i min koldskål. Når sommeren er på sit højeste, spiser jeg rigtig meget koldskål med skiver af jordbær. Det har været en tradition gennem rigtig mange år. En dag fik jeg lyst til at bruge mine jordbær til andet end topping på min koldskål. Jeg begyndte derfor at undersøge mine muligheder. Det viste sig at min mor have denne fantastiske opskrift på jordbærtærte liggende, og selvfølgelig skulle den prøves. I dag når jordbørene kan købes friske i supermarkerne, bliver der meget ofte lavet koldskål og jordbærtærter hjemme hos mig.
Grundopskrift på frugttærte
Denne opskrift på jordbærtærte kan faktisk nemt bruges som grundopskrift på frugttærte. I princippet er det eneste, der gør dette til en jordbærtærte, jordbærerne på toppen af vaniljecremen. Du kan derfor meget nemt bytte disse friske jordbær ud med andre typer bær og derved lave en helt ny type tærte. Jeg kan anbefale at du prøver at lave hindbærtærte, blåbærtærte eller måske brombærtærte. Det er faktisk næsten kun din fantasi, der sætter grænsen for hvilken type tærte du vil lave. Som altid er jeg meget interesseret i at hører fra dig i kommentarfeltet i bunden af denne side her - måske du kan anbefale en speciel type bær, der passer godt på denne tærte.
Dekorering af Jordbærtærte
I det trin i opskriften, hvor jordbærtærten skal pyntes, prøver jeg altid at gøre mig lidt ekstra umag. Det er nemlig toppen af tærten, der virkelig skal præsenteres for din familie eller gæster. Personligt foretrækker jeg at flække et jordbær på midten og lægge dem i fine ringe på toppen. Jeg presser forsigtigt jordbærerne lidt ned i vaniljecremen, for at de sidder lidt fast. Ud over jordbær kan du selvfølgelig også prøve lægge nogle andre bær ind i mellem, for at skabe lidt variation.
Jordbærtærte
Ingredienser
- 500 g friske jordbær
Tærtebunde
- 300 g hvedemel
- 200 g smør (køleskabstemperatur)
- 50 g flormelis
- 1 æggeblomme
Nøddecreme
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 100 g hasselnødder eller mandler (groft hakket)
Vanillecreme:
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 spsk majsstivelse
- 3 dl mælk
- 1 vaniljestang
- 3 dl piskefløde (til flødeskum)
Instruktioner
Tærtebund
- Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og ælt til du har en glat dej. Smørret skal ikke smeltes eller blødgøres, brug det direkte fra køleskabet. Skær det kolde smør i mindre stykker, for nemmere at ælte det med de andre ingredienser.
- Del tærtedejen i to lige store stykker - denne opskrift giver to tærtebunde. Rul dejen ud og læg den i et ovnfast tærtefad. Sæt de klargjorte tærtebunde i køleskabes, mens du forbereder nøddecremen.
Nøddecreme
- Blødgør smørret lidt og bland det med sukkeret. Tilsæt resten af ingredienserne og bland godt.
- Fordel nøddecremen i de to tærtebunde og brug en kniv til at smører det ud i et jævnt lag.
- Forvarm ovnen til 200 grader. Bag tærtebundene en efter en på den midterste position i ovnen i cirka 20 minutter.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab de lækre vaniljekorne ud. Bland kornene med lidt sukker for at fordele dem lidt bedre.
- Bland alle ingredienserne (herunder den tomme vaniljestæng) i en gryde og rør godt rundt.
- Opvarm blandingen til kogepunktet, mens du pisker konstant. Bliv ved med at opvarme og omrøre indtil vaniljesaucen er jævn og har en god tykkelse.
- Fjern den tomme vaniljesang og hæld den varme vaniljesauce i skål og lad den køle af.
- Pisk piskefløden til en god flødeskum.
- Når vaniljecremen er afkølet, bland den forsigtigt sammen med flødeskummen. Nu har du den mest lækre vaniljecreme til dine jordbærtærter.
- Nu skal du samle dine hjemmelavet jordbærtærte. Fordel vaniljecremen i de to tærter og dekorere med friske jordbær.
Noter
Tip 2: De bagte tærtebunde, med nøddecreme, kan fryses og bruges på et senere tidspunkt. Du kan derfor lave den ene tærte og fryse den anden.
Tip 3: Smelt cirka 50 gram mørk chokolade og hæld den over nøddecremen på hver tærte. Når det er hærdet, fortsætter du med vaniljecremen og de friske jordbær. Chokoladen giver en ekstra god smag til tærterne.
Tip 4: Prøv at bytte jordbær ud med forskellige frugter så som brombær, hindbær og blåbær.
Skriv en kommentar til mig om opskriften