• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Sous Vide

"Hjem" » Sous Vide

Entrecote (Sous vide opskrift)

Udgivet: Feb 1, 2018 · Redigeret: Mar 31, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på entrecote sous vide

En nem opskrift på entrecote sous vide er et must at kende, når du skal tilberedt en af de lækreste steaks du kan komme på. Ved at tilberede entrecote i sous vide sikre du dig et perfekt og fuldstændig ensartet resultat hver gang. Vakuumpak din steak, smid den i sous vide gryden og sæt dig tilbage og vent på at den lækreste steak bliver tilberedt for dig. Minimalt arbejde og du kan godt glæde dig!

Hvor sidder Entrecote udskæringen?

En entrecote steak er skæret ud af oksefileten, som sidder cirka midt på oksens ryg. Entrecoten antages af nogle for at være en af de saftigste oksebøffer du kan få. Den er pakker med kraftfuld og lækker smag. Specielt den karakteristiske fedtmarmorering, der løber ned langs bøffens kant giver en fantastisk smagsoplevelse, hvis du spørger mig. Perfekt til en rigtig mandeaften eller hvis du blot skal hygge en fredag eller lørdag aften med et glas god rødvin.

Se også: Den BEDSTE opskrift på spareribs sous vide

Nogle mennesker har umiddelbart svært ved at kende forskellen på entrecote og rib-eye steaks, hvilket der er en god grund til. De to udskæringer minder nemlig lidt om hinanden, men der er faktisk en væsentlig forskel. Som netop nævnt, så skæres en entrecote ud af den oksens rygstykke (oksefileten), hvilket betyder at entrecoten har en lækker fedtkant på ydersiden af bøffen. I modsat til rib-eye bøffen, der har en mere udbredt marmorering i center af bøffen. Hvis du er interesseret i en opskrift på rib-eye sous vide, har jeg naturligvis denne liggende her på min madblog. Her kan du også se mere præcist hvordan denne udskæring ser ud. Find den i sous vide sektionen eller klik på linket.

Opskrift på entrecote sous vide

Den rigtige temperatur til Entrecote i sous vide

I ovenstående afsnit kan du læse mere omkring selve udskæringen af entrecote. Dette er selvfølgelig meget fint, men det vigtigste, og sikkert også hvorfor du er ankommet på denne side, er hvordan man tilbereder entrecote sous vide. Når du skal lave entrecote sous vide, er der to vigtige ting du skal tage stilling til - temperaturen og tilberedningstiden.

Hvis vi starter med temperaturen, så vil jeg her anbefale dig at vælge set punkt i intervallet 52-58 grader. Ved 52 grader vil du opleve et meget rødt resultat og i takt med at du bevæger dig op i temperaturen vil 'færdigen' af bøffen naturligvis stige. Ved 54 grader vil du opnå et rødt-medium resultat. Ved 56 grader begynder bøffen at bevæge sig over i medium området og ved 58-60 grader vil den betragtes som 'gennemstegt'.

Selvfølgelig er graden af tilberedning et personligt valgt og varierer fra person til person. Det mest populære temperaturvalg er dog 54 grader og også den temperatur jeg vil anbefale dig, hvis du følger denne opskrift på entrecote sous vide.

Den rigtige tilberedningstid til Entrecote i sous vide

Med hensyn til tilberedningstiden behøver du ikke tage det helt store valg. En entrecote steak er i forvejen en mør udskæring og kategoriseres generelt af en høj kvalitet. Du behøver derfor ikke at tænke over mørning af kødet. En entrecote steak med en tykkelse på to centimeter, vil tage cirka 50 minutter at nå den ønsket kernetemperatur.

Generelt vil jeg derfor anbefale dig at anvende en tid på mellem en til to timer. I dette tidsinterval vil din steak være gennemtilberedt og i princippet klar til servering.

Der mangler dog en vigtig ting, hvilket du kan læse lidt mere om i afsnittet lige nedenfor.

Opskrift på entrecote sous vide

Sådan laves stegeskorpen på entrecote efter sous vide

Efter tilberedning af din entrecote sous vide, vil bøffen i princippet være færdig og kan spises. En af de negative sider ved sous vide teknologien, er manglen på den obligatoriske og smagsfulde stegeskorpe. Når kød steges på en varm pande forgår der en kemisk reaktion, som kaldes Maillard reaktionen. Maillard reaktionen er en kompleks kemisk reaktion, som resultater i at kødet bliver brunt og der frigives en masse smag som vi også kender som 'stegesmagen'.

Vi skal naturligvis også have denne stegesmag på vores sous vide entrecote steak. Denne får vi ved at give vores tilberede steak en super hurtig tur på en rygende varm stegepande eller grill. Det er her vigtigt at huske at bøffen i princippet er færdigtilberedt, så du skal passe meget på ikke at overtilberede bøffen. Normalt skal du give sous vide bøffer maksimalt 30 sekunder per side. Mere er ikke nødvendigt, hvis du har varme nok på din grill eller pande.

Tilbehør til Entrecote steaks

En sous vide entrecote steak bliver faktisk næsten ikke bedre. Du skal dog naturligvis stadig servere din lækre bøf med noget hjemmelavet lækkert tilbehør. Personligt vil jeg anbefale en hjemmelavet bearnaise lavet i sous vide vandet, nogle råstegte kartofler og gerne en simpel salat. Du kan finde den simple sous vide opskrift på bearnaise her på min madblog, det samme gælder min personlig favorit spidskålsalat. Som altid er jeg meget interesseret i at hører fra dig i kommentarfeltet i bunden af siden, hvis du har nogen kommentar til opskriften.

Opskrift på entrecote sous vide
Print Recipe

Entrecote (Sous vide opskrift)

Opskrift på entrecote sous vide. Fordelen ved at tilberede din entrecote i sous vide er at du får et jævnt og ensartet resultat hver gang. Server entrecote når du virkelig skal forkæles - bedre bliver det næsten ikke. Tilbehør kunne være hjemmelavet bearnaise sous vide og en simpel salat.
Forberedelsestid5 mins
Tilberedningstid1 hr
Total tid1 hr 5 mins
Ret: Aftensmad, Sous Vide
Køkken: Dansk
Nøgleord: sous vide
Antal: 1 person
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 300 g entrecote steak
  • salt
  • peber
  • frisk rosmarin
  • frisk timian

Instruktioner

  • Klargør din entrecote steak ved at krydre den med salt og peber og gerne et par friske kviste rosmarin og timian.
  • Vakuumpak bøffen eller brug en zip-lock pose, der kan holde til vandets temperatur.
  • Indstil temperaturen til 54 grader og tiden til minimum én time eller op til to timer.
  • Efter tilberedning af entrecote i sous vide vandet, skal bøffen have en stegeskorpe. Brug en rygende varm pande eller grill. Giv bøffen en super hurtig tur i cirka 30 sekunder. Husk på at kødet allerede er færdigtilberedt.

Opskrift på entrecote sous vide

Opskrift på entrecote sous vide

Opskrift på entrecote sous vide

Opskrift på entrecote sous vide

Reader Interactions

Comments

  1. Ove Rasmussen

    November 06, 2021 at 11:14 am

    Hej jeg har 2 Entrecote bøffer på 230 g som skal i Sous vide
    Hvordan laver jeg dem bedst ? Tid og grader
    Mvh.
    Ove Rasmussen

    Reply
    • Madrejsen.dk

      November 08, 2021 at 7:54 am

      Hej Ove. Entrecotebøffer på 230 gram vil jeg indstille temperaturen til 54 grader og tiden til minimum én time og 30 minutter. Derefter en lyntur på den varme pande. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  2. Petter H

    November 15, 2021 at 6:01 pm

    Vil det samme tiden gjelde på større hele kjøttstykker?

    Har en hel entrecôte på 1,4 kg. Hvor lenge ville du latt den ligge?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      November 16, 2021 at 7:46 am

      Hej. En hel entrecote steg på 1,4 kg vil jeg give cirka 5 timer. Det handler om tykkelsen på kødet, hvilket betyder hvor lang tid temperaturen er om at nå center af kødet. Håber svaret kan bruges. Vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  3. Anders Mikkelsen

    January 05, 2022 at 8:37 am

    Skønt. Det vil jeg prøve iaften, med en god Whiskysauce.

    Reply
  4. Anders Mikkelsen

    January 05, 2022 at 8:37 am

    Skønt. Det vil jeg prøve iaften, med en god Whiskysauce.

    Reply
  5. Kenneth S.

    January 26, 2023 at 7:45 am

    Hej. Hvad giver man en hel entrecote (filet) på ca. Tre kilo, af grader og tid.?
    Skal lave en i overmorgen.
    Mvh Kenneth

    Reply
    • Madrejsen.dk

      January 26, 2023 at 8:10 am

      Hej Kenneth. Jeg har faktisk altid lavet min entrocote som bøffer. Kvaliteten på entrocote kan svinge lidt, syntes jeg. Nogle gange er det rigtig godt, andre gange kan kødet være lidt mere sejt. Generelt vil jeg nok passe på ikke at give det for længe, da jeg syntes kødet hurtigt kan blive før "mørt". Da Entrocote minder meget som ribeye, vil jeg umiddelbart anbefale 55-56 grader i cirka 6 timer. Alternativt, skal du lave kødet som bøffer. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
      • Kenneth S.

        January 26, 2023 at 9:43 am

        Hej Kim.
        Tak for hurtigt svar. 🙂 Den er Argentinsk, så vi burde være i den gode ende.
        Jeg synes selv at være ret ferm til sous vide, men har ikke nogle retningslinjer for en entrecote, men ja, jeg var selv ovre i marmoreret filet, da det jo bare er længere henne ad fileten, men var i tvivl, så jeg takker for svar.

        Reply
        • Madrejsen.dk

          January 26, 2023 at 9:46 am

          Selv tak 🙂
          I det tilfælde at du kender kvaliteten af kødet, vil jeg nok betragte den lidt alla Ribeye og give den 5-6 timer ved de 55-56 grader for et rosa resultat. Vh Kim

          Reply
          • Kenneth S.

            January 27, 2023 at 9:30 am

            Det tænkte jeg men, ville lige konsultere med en, sikkert
            mere erfaren på området.
            Tak

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.