Denne gang vil jeg gerne dele en fantastisk opskrift på hjemmelavet chokoladefudge. Chokoladefudge er tyng og kage-agtig dessert, som bliver lavet i et lag. Den kan i princippet sammenlignes med en brownie kage, men så alligevel ikke. Hvis du ikke har prøvet en fudge kage, skal du helt sikkert i gang med at lave en. Chokoladefudge er en amerikansk dessert, som normalt er blød, sød og lavet af smør, mælk og sukker. Ser fra vores danske øjne, smager denne hjemmelavet chokoladefudge lidt som en blanding af chokolade og karamel. Da jeg prøvede denne hjemmelavet chokoladefudge først gang, havde jeg kun et spørgsmål bagefter - Hvorfor havde jeg ikke prøvet chokoladefudge noget før? Den smager simpelthen fantastisk!
Denne chokoladefudge har en dejlig og intens smag af chokolade og en god blød konsistens. Jeg besluttede at tilføje nogle hakkede nødder til min fudge. Dette kan dog let udelades, hvis du ikek er så vild med nødder. Personligt syntes jeg at det smager super dejligt.
Super hurtig chokoladefudge (5 minutter)
Det bedste ved denne opskrift er, at du kun skal afsætte cirka 5 minutters arbejde. Denne fudge bliver nemlig tilberedt i mikroovn, som hurtigt kan banke noget effekt ind i ingredienserne og smelte chokoladen. Udover at være super hurtig at tilberede er denne chokoladefudge også utrolig simpel at lave. Jeg vil faktisk mene at der ikke rigtigt findes nemmere nogen instruktioner, end til denne chokoladefudge. I afsnittet lige nedenfor kan du læse hvordan du laver din helt egen hjemmelavet chokoladefudge.
Opskriften til Chokoladefudge
Du starter med at finde en mikroovnsikker skål frem. I skålen blander du ingredienserne - chokolade, kondenseret mælk og smør - sammen. Derefter giver du skålen, med ingredienserne, i alt 1 minut på fuld effekt - ja du har læst rigtigt, kun 1 minut! Så skal du røre i blandingen, tilsæt nogle hakkede nødder og røre alt sammen til chokoladen er helt smeltet. Derefter hælder du blandingen over i en bradepande med bagepapir. Bradepandens størrelse skal være cirka 20x20 cm. Lad fudgemassen køle af i køleskabet i cirka 1-2 timer - det bliver ikke lettere end dette.
Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du smelte ingredienserne i en gryde på komfuret - det er bare nemmere at bruge en mikrobølgeovn.
Denne opskrift giver dig en ret stor servering men den kan dog let skaleres for at matche dine præferencer. Opskriften nedenfor er skaleret således at du kan bruge en hel dåse kondenseret mælk.
Chokoladefudge med nødder (mikroovnsopskrift)
Ingredienser
- 400 g chokolade (ca. 55%)
- 1 dåse kondenseret mælk (397 g)
- 50 g smør
- 200 g nødder (halv mandler og halv hasselnødder)
Instruktioner
- Brug en skarp kniv til at grov hakke nødder og chokolade.
- Bland chokolade, smør og kondenseret mælk i en skål, der kan tåle at gå i mikroovnen.
- Kør ingredienserne ved høj effekt i cirka 1 minut.
- Rør i den varme blanding, indtil den får en god og jævn konsistens. Hvis den ikke er helt smeltet og glat, kan du give den yderligere 15-30 sekunder i mikroovnen.
- Når chokoladeblandingen har en god og jævn konsistens, tilsætter du de hakkede nødder. Bland det hele sammen.
- Hæld chokoladefudgen i en bageplade eller lignende (20x20 cm) der er foret med bagepapir.
- Sæt chokoladefudgen i køleskabet i cirka 1-2 timer
- Skær den derefter i mindre stykker. Opbevar den færdige fudge køligt.
Skriv en kommentar til mig om opskriften