Uanset om det er nytårsaften eller bare en lørdag aften, hvor der skal slappes af på sofaen, er denne opskrift på nem brownie det perfekte valg til en god dessert. Det fantastiske ved en hjemmelavet brownie er at grundopskriften er god som den er. Du kan dog med nogle få og meget enkle tricks få din hjemmelavet brownie til at ligne en professionel dessert fra en bager eller en restaurant. Brownie er en kage oprindeligt fra USA, men som senere er spredt over hele kloden for at tilfredsstille kageelskere fra alle lande. Hvis du leder efter en fantastisk opskrift på hjemmelavet brownie kage, kan jeg kun anbefale dig at fortsætte med at læse på denne side. Du kan også bare springe over teksten og rulle direkte ned til denne brownie opskrift. Hvis du læser videre vil du dog få mere grundlæggende information om denne brownie opskrift.
Hjemmelavet brownie
Som nævnt ovenfor kan en browniekage serveres til mange lejligheder, hvilket også er derfor den er blevet en så kendt og meget populær kage. Både Internettet og dessertbøger er oversvømmet med opskrifter på hjemmelavet browniekage. Som jeg har nævnt mange gange her på min madblog, holder jeg mig aldrig blot til en opskrift. Når jeg leder efter en ny opskrift, kigger jeg altid rundt på mine foretrukne madblogs, og så bruger jeg min notesbog til at skrive mine tanker ned. På den måde finde jeg de mest grundlæggende principper og ingredienser, hvorefter jeg kan lave en lækker og svampet brownie. Alle mine opskrifter er naturligvis testet, så jeg er sikker på at opskriften er perfekt. Denne opskrift på den perfekte og bedste hjemmelavet brownie er mit forslag til, hvordan denne kage skal være. Jeg håber du er enig og som altid er jeg meget interesseret i at høre dine mening og eventuelle kommentar i feltet i bunden af denne side.
Brownie variationer
Hjemmelavet brownie eller Chokolade Brownie som denne kage også kaldes, er stort set bare en simpel og svampet chokoladekage, som typisk skæres i firkantede stykker. En anden typisk faktor er, at en brownie er en meget tæt kage i forhold til andre typiske chokoladekager. Dette er denne tætheden og fugtighed, der gør at denne opskrift på nem brownie er min absolut favorit - den er meget smagfuld, tæt og perfekt svampet, præcis som en hjemmelavet brownie bør være.
Brownie med valnødder
Hvis du spørger mig, er en af de vigtige faktorer, der skelner en god brownie fra en mindre god brownie, valnødder. Jeg syntes bestemt at en lækker brownie skal indeholde nødder og især valnødder er fantastiske, hvis du spørger mig. Uanset om du tilføjer valnødder eller andre typer nødder til din hjemmelavet brownie, er det op til dig selv. Jeg vil dog stærkt anbefale at tilføje valnødder, som jeg har foreslået i min brownie opskrift nedenfor på denne side.
Hjemmelavet Brownie Muffins
En hjemmelavet brownie er typisk bagt i en firkantet form og skåret ud i kvadratiske stykker. I denne opskrift på nem brownie, jeg har brugt en 20x30 cm form. Du kan dog også prøve at hælde noget browniedej i muffinforme. Du skal cirka regne med fire spiseskefulde browniedej i hver muffinform, det burde være tilstrækkelig. På den måde kan du lave de lækreste brownie muffins. Super simpelt og smart trick til at lave lidt variation.
Brownie med vaniljeis
Jeg syntes at en af de bedste måde at servere en hjemmelavet brownie på, er med en stor kugle vaniljeis og et par friske hindbær eller jordbær - super simpelt og meget lækkert. Hvis du dekorerer din brownie på denne måde, vil du sagtens kunne serverer den til større begivenheder så som nytårsaften eller fødselsdage. Det er simpelthen en super elegant dessertanretning.
Når du skal vælge en vaniljeis, mener jeg personligt at det er meget vigtigt at vælge en is af en høj kvalitet. En god vaniljeis er lavet af få og enkle ingredienser, hvor basisbestanddelene er piskefløde, mælk, æggeblommer, sukker og frøene fra en frisk vaniljestang. Naturligvis vil den nøjagtige ingrediensliste variere fra opskrift til opskrift, men de grundlæggende ingredienser bør være til stede i en god kvalitets vaniljeis. Jeg har fået hjemmelavet vaniljeis flere gange med rigtig gode resultater. Du kan finde opskriften her på min blog, ved at søge efter den på forsiden. Jeg vil absolut anbefale dig at prøve kræfter med en hjemmelavet vaniljeis - det er faktisk slet ikke særlig svært.
Dekoration tips til Brownie
Fordi denne browniekage er så lækker som den er, kræver det faktisk ingen professionelle dekorationsfærdigheder for at gøre den endnu mere lækker. Med nogle få enkle tips, kan du nemt gøre denne hjemmelavet browniekage til en endnu mere smuk dessert til særlige lejligheder som nytårsaften. Som nævnt er en kugle vaniljeis og et par jordbærer perfekte til denne kage. Du kan også overveje at servere din brownie med en lille smule hindbærsyltetøj, meget gerne hjemmelavet - det er simpelthen meget bedre end det færdige fra supermarkedet. Hjemmelavet syltetøj indeholder meget mere frugt og mindre sukker, smagen er derfor også meget bedre. Du kan finde nogle gode opskrifter på syltetøj her på min madblog. Find dem i menuen ovenfor.
Brownie (Super nem opskrift)
Ingredienser
- 100 g smør
- 3 dl sukker
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk fint salt
- 4 spsk kakao
- 100 g valnødder (valgfrit)
Instruktioner
- Smelt smørret og lad det køle af mens du forsætter med trin to i opskriften.
- Hak valnødderne groft, hvis du vil have dem i browniekagen. Dette er valgfrit.
- I en stor skål pisker du æg og sukker sammen til en luftig masse.
- I en separate skål blander du mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen.
- Si melblandingen ned i ægge- og sukkerblandingen og rør det hele sammen.
- Rør det smeltet og afkølet smør ned i dejen.
- Smør en bageform med smør og eller beklæd den med bagepapir.
- Hæld browniedejen i formen og jævn den lidt ud. Under bagning render den også selv lidt ud. Dekorer eventuelt med lidt valnødder over kagen inden den bages.
- Bag browniekagen ved 175 grader i cirka 30 minutter eller indtil kagen er færdig. Du kan tjekke om kagen er færdig ved at stikke en tandstik eller kødnål ned i kagen. Der skal stadig være en lille smule kagedej på nålen, når den tages op igen. Pas på ikke at overbage brownien, den skal stadig være fugtig og blød indvendig.
- Når kagen er færdig skal den afkøles lidt, inden den skæres i kvadratiske stykker.
Skriv en kommentar til mig om opskriften