• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Traditionelt Dansk

"Hjem" » Traditionelt Dansk

Boller i karry

Udgivet: Dec 17, 2017 · Redigeret: Jan 3, 2018 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry


I dag vil jeg gerne dele en meget gammel og traditionel dansk opskrift. Denne danske opskrift på hjemmelavet Boller I Karry er super lækker og har en fantastisk smag. Jeg kan huske at have fået denne ret siden jeg var et barn, og at det var en af de rette som jeg elskede. Der findes flere forskellige variationer af hjemmelavet boller i karry - denne opskrift jeg har vist længere ned på denne side, er min egen personlige favorit og den jeg også kan huske fra min barndom. Denne ret er dejlig nem at lave hvilket vil sige at det er en perfekt hverdagsret, selv med en travl hverdag.

Karry i det Nordiske Køkken?

Denne ret er som bekendt baseret på en karry sauce og serveres med ris - begge ingredienser, der oprindeligt er langt fra Danmark. På trods af dette er denne ret en traditionel dansk ret og har været serveret i Danmark i mange år. Jeg vil ikke mene, at karry er en særlig vigtig eller særlig populært krydderi i det nordiske køkken. Vi bruger dog stadig en del karry og specielt denne ret er nok en af de mest populære opskrifter, hvor vi bruger dette fantastiske krydderi.

Fremgangsmetode for Boller i Karry

Som sagt ovenfor er denne ret meget nemt at lave. Retten består af tre hoveddele; kødboller, karrysauce og dertil serveret kogte ris. Kødbollerne er lavet af hakket grisekød, der blandes med et æg, mel, mælk, salt og peber. Det specielle ved disse kødboller er, at de bliver tilberedt i kogende vand og ikke stegt som man typisk gør med hakket kød. Dette giver dem en god svampet følelse og en dejlig smag. Karrysaucen er hovedsagelig lavet af karry, vand, løg og æbler. Saucen får en meget lækker smag og sammen med kødboller og nogle kogte ris er dette en super ret og perfekt som aftensmad.

Blandingskryderiet Karry

Husk at karry er en blanding af forskellige krydderier, og den kan variere i smag fra mærke til mærke og fra land til land. Jeg vil derfor anbefale at starte med at tilføje halvdelen af den mængde, jeg har opført i opskriften og derefter tilføje noget ekstra, hvis du kan lide en stærkere karrysmag. Karrysauce og kødboller er traditionelt serveret i den samme gryde og dertil en skål friskkogte ris. Så blander du de to dele på din tallerken, som du selv foretrækker.



Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry
Print Recipe

Boller i Karry

Gammeldags opskrift på lækker Boller i karry. Denne opskrift er meget let og lave og har en dejlig smag. Server med friskkogte ris. 
Forberedelsestid30 mins
Tilberedningstid30 mins
Total tid1 hr
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

Kødbollerne:

  • 500 g svinekød 10%
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 1 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 45 g mel
  • 2-3 tsk salt
  • peber

Karrysauce

  • 1 løg (tern)
  • 2 tsk karry
  • 1 æble (tern)
  • 2 1/2 spsk mel
  • 6 dl kogevand (fra kogning af kødboller)
  • smør eller olie til stegning

Instruktioner

Kødbollerne

  • Skræl løg og hak det fint.
  • I en skål; bland alle ingredienserne sammen.
  • I en stor gryde; tilsæt ca. 1 liter vand. Tænd for varmen og lad det varme op til kogepunktet.
  • Brug en ske og dine håndflader til at forme små kødboller og læg den over i det kogende vand.
  • Kog kødboldene i ca. 10 minutter og læg dem derefter i en si for at lade vandet løbe væk. Gem kogevandet, der bruges til at koge kødbollerne - dette vil blive brugt til at lave karrysaucen i næste trin.

Karrysaucen:

  • Skræl løg og æble og fint hak dem begge.
  • I en gryde; Tilsæt lidt olie og steg løgene i ca. et minut.
  • Tilsæt karry og steg i endnu et minut.
  • Tilsæt de hakkede æbler og steg igen i et minut.
  • Tilsæt melet og bland alt sammen, indtil melet er helt gennemblødt af væsken fra æbler og løg.
  • Tilsæt 6 dl af kogevandet. Lad det simre på lav varme i 15 minutter.
  • Jeg foretrækker karrysaucen med stykker af æbler. Du kan dog også blende saucen med en håndblender, hvis du foretrækker en jævn og ensartet konsistens.
  • Til sidst tilsætter du kødboller til saucen og lad det hele varme op i ca. 5 minutter.

Noter

Server kødboller og karrysaucen sammen med lidt kogte ris.



Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry



Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry



Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Opskrift for Hjemmelavet Boller I Karry

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.