Hvis du er interesseret i at lave en super lækker kødsauce, hvor kødet er erstatte med sojagranulat, så er du landet på den helt rigtige side. I princippet er det helt forkert at kalde denne ret for kødsauce, for den indeholder faktisk slet ikke kød - resultatet er dog en ret, der er intet mindre end fantastisk og fuldt ud erstattelig med en almindelige kødsauce.
Se også: Opskrift på Chili sin carne med sojagranulat
Læs videre og se hvor nemt det er at lave en kødsauce med sojagranulat.
Kødsauce hvor kødet er erstattet af sojagranulat
I denne opskrift på kødsauce med sojagranulat, bruger vi som nævnt slet ikke kød. Det hakket kød er derimod erstatte af almindelige tørret sojagranulat, som har vist sig at være en nærmest 1:1 erstatning af almindelige hakket kød.
Sojagranulat indeholder rigtig meget protein, og er derfor en fantastisk kilde til dette. Samtidig bliver forskellen mellem hakket kød og sojagranulat i en kødsauce næsten ikke til at finde.
Selvfølgelig er der minimale forskelle i konsistensen og farven, men jeg vil næsten gætte på at hvis du laver en test med din uvidende familie, så vil de ikke kunne se, smage eller mærke forskel. Lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet i bunden af siden, hvad du synes .
Sådan klargøres sojagranulat til kødsauce
Sojagranulat kommer i poser og er helt tørret. For at sojagranulat skal kunne anvendes i en ret som erstatning for kød, skal det først udblødes.
Dette gøres ved at hælde kogende vand over sojagranulatet i forholder cirka 1-4. Det vil sige 1 deciliter sojagranulat til 4 deciliter kogende vand. Det vigtigste er dog blot at sojagranulatet er dækket af vand under hele udbløsningsprocessen.
Når det kogende vand er hældt over granulatet, skal det stå i cirka 5-7 minutter og trække. Dræn til sidst vandet fra gennem en si, hvorefter det kan anvendes i gryderetter som almindelige hakket kød.
Vegansk kødsauce med sojagranulat
Ingredienser
- 150 g sojagranulat (svarer til cirka 350 g kød)
- 1 l kogende vand
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser hakket tomater
- 2 gulerødder (grovrevet)
- 2 spsk gærflager (ekstra smag - kan undlades)
- 250 g champignon
- 1 tsk madkulør (kun farvens skyd - kan undlades)
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 spsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- salt
- peber
Instruktioner
- Hæld det kogende vand over sojagranulatet. Lad det stå og trække i 5-7 minutter, hvorefter du dræner væden fra i en si.
- I en stor gryde, steger du finthakket løg og presset hvidløg i lidt olie.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele simre i 15 minutter eller indtil retten er godt gennemvarm.
Skriv en kommentar til mig om opskriften