Danmark og de nordiske lande har generelt et rigtigt godt klima til at dyrke græskar. Hvilket også er grunden til at dagligvarebutikkerne i Danmark hvert år sælger billige og super lækre græskar. Jeg har i de seneste år specielt forelsket mig i Hokkaidogræskarret. Jeg syntes virkeligt dette græskar er super lækkert og måske lidt overset. Dette håber jeg at jeg kan ændre lidt med denne opskrift på hjemmelavet Hokkaidosuppe - denne hjemmelavet spicy Hokkaidosuppe er nemlig meget nem at lave og helt fantastisk i smagen. Det er helt klart den vidunderlige smag fra Hokkaido græskarret sammen med den lækre cremede konsistens fra piskefløden, der gør denne supper utrolig lækker - ligesom den skal være.
Hokkaido Græskar
Græskar, og især Hokkaidogræskar, har ikke altid været en standard grøntsag i de nordiske lande. I takt med at verden er blevet "mindre" og globaliseringen større, er disse lækre grøntsager blevet mere og mere elskede af det nordiske folk - og selvfølgelig er jeg en af disse mennesker. Jeg hopper meget gerne med på vognen, når det drejer sig om nye ingredienser. Jeg er altid meget åben på dette område.
Hokkaidogræskar er oprindeligt fra Japan, men har fundet den lange vej til Danmark. Græskarret har en hård skræl og en blød indre kerne, som er fyldt med det lækre græskarkød. I denne opskrift på græskarsuppe er vi både interesseret i skrællen og græskarkødet. Begge dele indeholder nemlig lækker smag og gode vitaminer.
Hokkaidogræskarkerner
Ved klargøringen af Hokkaido græskarret skal du fjerne frøene, men lade skrællen være på. Frøene fjernes let ved hjælp af en ske. Husk at gemme frøene, disse laver vi til en fantastisk topping. Når kernerne er frigjort/rengjort fra det værste græskarkød, bages de ved 200 grader i cirka 30 minutter. Når jeg laver denne spicy og hjemmelavet Hokkaidosuppe, begynder jeg altid med at dele græskarret i kvarte, fjern det luftige kød med frøene og derefter skærer jeg resten i grove stykker, inklusiv den hårde skræl. Mens jeg tilbereder resten af suppen, bager jeg græskarkernerne i ovnen indtil de er godt sprøde.
Når du alligevel har tændt ovnen for at bage græskarfrøene, kan jeg også anbefale dig at bage noget hjemmelavet brød. Jeg har flere meget nemme opskrifter på hjemmelavet madbrød, her på min blog. Mit personlige favoritbrød er et flettede brød med solsikkekerner – du kan finde opskriften i brødafsnittet her på min blog.
Konsistensen af Suppen
Konsistensen af en suppe er en personlig sag. Jeg kan typisk bedst lide mine Hokkaidosupper i den tykkere ende, hvor andre mennesker foretrækker en mere flydende suppe. Jeg syntes personligt at den konsistens du får, ved at følge opskriften nedenfor giver den bedste konsistens. Men hvis du foretrækker Hokkaidosuppen tykkere eller tyndere, kan du nemt tilføje mindre vand og lade suppen simre længere eller du kan tilføje mere vand til sidst. Det er helt op til dig og dine præferencer. Prøv dig frem og noter væskemængden, så du kan huske den til næste gang.
Spicy Hokkaidosuppe
Ingredienser
- 1 Hokkaido græskar (behold skrællen)
- 1 rødløg
- 1 rød chili (tilføj mere efter smag)
- 2 dåser tomatpure (2x140 g)
- 1-2 kartofler, mellemstore
- 1 porre
- 1 persillerod
- 1,5 l kylling bouillon
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk æbleeddike, kan udelades
- 1 tsk sukker
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk paprika
- 2-3 tsk salt
- 2,5 dl piskefløde
Instruktioner
- Rengør alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Hokkaido græskarret flækkes og frøene fjernes med en ske. Skær Hokkaidoet i grove stykker. Du skal beholde skrællen. Husk at gemme frøene.
- Fjern det værste græskarkød fra frøene og bage dem i ovnen ved 200 grader i cirka 20-30 minutter eller indtil de er sprøde. De bruges senere til topping, når suppen serveres.
- I en stor gryde; opvarm lidt vegetabilskolie og steg chili, tomatpasta og løg i et par minutter.
- Tilsæt resten af ingredienserne bortset fra piskefløden.
- Lad det hele simre/koge, under middelvarme, indtil Hokkaido græskarret og kartoflerne er møre. Dette tager normalt cirka 30-40 minutter. Prøv dig frem ved at stikke i kartoflerne en gang i mellem.
- Brug en stavblender til at blende alle ingredienserne til en flot og glat Hokkaidosuppe.
- Tilsæt piskefløden under lav varme og jævn det ud i suppen.
- Nu er det tid til at vurdere konsistensen af suppen. Hvis du synes den er for tyndt, lad den simre lidt længere tid. Hvis du synes den er for tykt, skal du tilføje lidt mere vand – gerne bouillonvand.
- Sørg for at suppen har en god konsistens og at den er gennemvarm. Server den med de bagt græskarfrø og noget friskbagt brød.
Skriv en kommentar til mig om opskriften