Dette er en opskrift på nogle super lækre chokoladeovertrukne mandler. De er meget nemme at lave og det er en super snack især til jul eller ved andre specielle lejligheder. Disse chokoladeovertrukne mandler er let ristet i ovnen, før de bliver overtrukket med et lækkert lag af chokolade og til sidst rullet i lakridt eller kakaopulver. De er simpelthen super lækre og relativt nemme at lave.
Lakridspulver
I Danmark og de skandinaviske lande generelt, er lakrids meget populært. Jeg må indrømme – og jeg ved godt det er mærkeligt – at jeg ikke selv er den store lakridselsker. Jeg kender dog flere som elsker lakrids og her passer lakrids perfekt til ristede mandler. Typisk ruller jeg disse chokoladebeklædte mandler i kakaopulver. Udover at rulle dem i kakao, kan du også rulle dem i lakridspulver, som giver en ekstra speciel og frisk smag. Dette er selvfølgelig op til dig selv, hvilket pulver du vælger at rulle mandlerne i.
Instruktioner
Opskriften er meget enkel, skal du simpelthen bare bage/riste nogle mandler i ovnen i ca. 10 minutter, dyppes i noget smeltet chokolade og til sidst rulles de i kakaopulver. I denne opskrift doubledypper jeg mandlerne i smeltet chokolade for at give dem et rigtigt solidt lag chokolade. Jeg syntes selv det er super lækkert med ekstra chokolade.
Ristede mandler med chokolade og lakrids
Ingredienser
- 200 g mandler
- 200 g hvid chokolade (eller halv hvid og halv mælkchokolade)
- 1/2 spsk kakaopulver
- 1/2 spsk lakridspulver (valgfrit)
Instruktioner
- Rist mandlerne på en ovnplade i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 180 °C.
- Når mandlerne steges, lad dem afkøle lidt før du fortsætter.
- Bland kakao- og lakridspulver sammen. Hvis du ikke lide lakridspulver, kan du bare erstatte det med kakaopulver.
- Smelt chokoladen ved at placere en varmebestandig skål i en gryde med vand i bunden. Skålen skal flyde så du ikke brænder/skader den. Hak chokoladen i store stykker og hæld det i skålen. Varm langsomt vandet op og lad det koge let. Chokoladen smelter nu langsomt under omrøring. Pas på, at du ikke får noget vand ned i den smeltet chokolade, ellers vil det klumpe sammen. Hvis du bruger både hvid og mørk chokolade, til at dekorere dine ristede mandler, smelter du det selvfølgelig ikke på samme tid.
- Hæld mandlerne ned i den smeltede chokolade og bland dem rundt således det er helt dækket i chokolade.
- Brug en gaffel til at tage de chokoladeovertrukne mandler op og placere dem på et stykke bagpapir. Lad chokoladen størkne.
- Læg nu de chokoladebelagte mandler i en ny gang smeltet chokolade. Dette vil give dem et tykkere lag af chokolade, hvilket gør dem endnu lækre.
- Tag mandlerne op og lad dem køle af igen - før chokoladen er helt størknet, ruller du dem i kakao / lakridspulver. Selvfølgelig, hvis du ikke har noget lakridspulver, kan du sagtens bare bruge kakaopulver.
Skriv en kommentar til mig om opskriften