Denne opskrift på skinkeschnitzel, jeg gerne vil dele med dig her på denne side, er sandsynligvis og desværre ikke opfundet i Danmark, selv om jeg ville have ønsket at den havde været. Oprindelsen af paneret skinkeschnitzel er sandsynligvis svær at tildele i bestemt land, men hvis det skulle være et, bør det nok være Tyskland eller Østrig. Efter sigende er den helt originale skinkeschnitzel oprindeligt fra Østrig hvor det nærmest er deres nationalret.
Schweiz schnitzel i Tyskland
Specielt Tyskland er et meget stort land sammenlignet med Danmark - i Tyskland bor der omkring 80 millioner mennesker, og i forhold til de seks millioner mennesker, der bor i Danmark er det et stort land. Forbi Danmark og Tyskland ligger så tæt på hinanden, deler vi naturligvis nogle få retter, som folk fra begge lande vil kalde traditionelretter i hvert deres land. Dog er skinkeschnitzel, eller Schweiz schnitzel som det hedder på tysk, på ingen måde lige så populær i Danmark som den er i Tyskland. Det vil jeg prøve at ændre lidt med denne nemme opskrift på skinkeschnitzel. Hjemmelavet skinkeschnitzel bliver faktisk super lækker og er rigtig nem at lave. Læs videre i afsnittet nedenfor for at få gode tips og tricks til den bedste hjemmelavet skinkeschnitzel.
Den tyske skinkeschnitzel
Tysk skinkeschnitzel hedder som nævnt ovenfor Schwein Schnitzel på tysk hvor det nærmest er en nationalret og derfor en særdeles populær ret, hvilket der er en rigtig god grund til. På grund af mit arbejde, rejser jeg meget i Tyskland og næsten hver gang jeg er på en tysk restaurant, bestiller jeg Schwein Schnitzel mit pommes. Jeg syntes personligt at denne sprøde og tynde skinkeschnitzel er helt fantastisk - og serveret sammen med et par citronskiver og nogle pomfritter, jeg er garanteret glad resten af dagen.
Selvfølgelig er en skinkeschnitzel, der er stegt i masser af smør og serveret med fritter, ikke det sundeste aftensmad, du kan finde. Det er dog også vigtigt at man tænker på livsglæden og den stiger bestemt med en god og hjemmelavet skinkeschnitzel.
Tip 1 - Ultra tynd
At lave den perfekte tyske hjemmelavet skinkeschnitzel er super enkelt, så længe du følger nogle få og simple tips og tricks. Læs nedenstående afsnit til at lave den bedste hjemmelavet svinekødschnitzel. For det første er det vigtigt, at skinkeschnitzelen er meget tynd, så du får en masse sprød panering med på hver bit kød. Du får din schnitzel flot og tynd ved at hammer på den med håndfladen, indtil den er helt flad. Bare sørg for at dække kødet med en plastikpose, før du hammer på den, for at undgå kødsaft ud over hele dit køkken. Du kan også med fordel bruge en kødhammere, hvis du har en. Plastikposen og dine hænder fungerer dog lige så godt.
Tip 2 - Sprød panering
For at få en super lækker og sprød panering af din hjemmelavet skinkeschnitzel, skal du gennem tre enkelt trin. Først begynder du med at dække schnitzelen i almindeligt hvedemel, derefter dækker du den i sammenpisket æg og til sidst giver du den ægge-våde schnitzel et godt lag af panering - enkelt og lige at gå til, men også et vigtigt trin i at få en sprød skinkeschnitzel. Hvis du er interesseret i at give din skinkeschnitzel et ekstra niveau af sprødhed, kan jeg anbefale dig at double panere din schnitzel. Denne double panering laver du ved at give din allerede paneret schnitzel en ekstra tur i ægge- og paneringstallerkerne.
Tip 3 - Smør!
Til sidst er det vigtigt at du steger din hjemmelavet skinkeschnitzel i masser af smør og intet andet. Brug ikke vegetabilsk olie eller andre typer olier. Masser af smør er det bedste, og det skal være varmt, så du lyn hurtigt får en sprød skorpe og en fin gylden farve.
Paneret skinkeschnitzel
Ingredienser
- 2 tynde skinkeschnitzler uden ben
- 1 dl hvedemel
- 2 æg
- 2-3 dl panering
- salt og peber
Instruktioner
- Start med at indpakke dine skinkeschnitzler i noget plastfolie og hammer dem meget tyndt med din håndflade. Du kan også bruge en kødhammer. Plastikken forhindrer kødsaften i at sprøjte ud i hele dit køkken.
- Klargør nu tre tallerkener. Én med hvedemelet, én med et sammenpisket æg og én med panering - altså én ingrediens i hver tallerken.
- Paner skinkeschnitzlerne først i mel, så æg og til sidst i paneringen. Hvis du vil gøre dem ekstra sprøde laver du double paneringen ved at give dem en ekstra tur i æg og paneringen.
- Opvarm en stegepande med masser af smør. Steg skinkeschnitzlerne i cirka 5 minutter, men du vender dem et par gange.
- Server disse hjemmelavet skinkeschnitzel med nogle pomfritter eller steak kartofler.
Skriv en kommentar til mig om opskriften