Opskrift på nyretapper sous vide (Bouef Onglet sous vide) der sikrer dig et perfekt og ensartet resultat hver gang. Nyretapper er en fantastisk lækker og mør udskæring, der har en karakteristisk og kraftfuld smag. Ved at tilberede nyretapper sous vide vil du opnå et resultat, hvor denne lækre kraft og saft er bevaret. Nyretapper bliver også nogen gange kaldt Boeuf Onglet eller Hanger Steak, men er altså en og samme udskæring.
Hvor sidder udskæring nyretapper?
Navnet nyretapper er måske en lille smule forvirrende og kan nemt lede tankerne over på nyrerne. Hvad er nyretapper og hvor sidder denne udskæring? Udskæringen nyretapper har i princippet intet med oksen nyre at gøre og så dog alligevel en lille smule. Nyretapper er en fantastisk smagfuld, dejlig mør og reelt stykke kød, der ligger mellem nyrerne og mørbraden. Den bedste sammenligning kan laves mellem nyretapper og mørbraden, som er to stykker kød der minder om hinanden.
Se også: Den BEDSTE opskrift på spareribs sous vide
Sådan fjernes senen i nyretapper
Inden du går i gang med at tilberede nyretapper sous vide er det vigtigt at du afpudser kødet og vigtigst af alt og fjerner den tykke og seje sene, der løber ned gennem kødet. Denne store sene fjernes nemt ved at skære den fri med en skarp kniv.
Du starter med at lægge kødet udbredt og fladt på et skærebræt. På denne måde kan du relativt nemt spotte den hvide og store senen, der løber på langs ned gennem kødet. Skær først på den ene siden af senen og dernæst på den anden side. Ved at fjerne senen vil du dele nyretapperne i to stykker kød. Dette gør dog ikke nogen idet at de to stykker kød, på hver side af senen, har kødfiber der løber i hver sin retning. Dette betyder derfor at når du alligevel skal udskære nyretapperne efter sous vide tilberedningen, så skal dette gøres i to forskellige retninger. Skær altid vinkelret på kødfibrene for at få størst mulighed mørhed. Sådan fjernes senen i nyretapper nemt.
Nyretapper sous Vide tid og temperatur
Når du skal lave nyretapper sous vide behøver det faktisk ikke tage særlig lang tid. Nyretapper eller Boeuf Onglet, som den udskæring også hedder, er i sig selv en allerede lækker og mør udskæring og behøver derfor kun tilberedning i to timer. Efter de to timer vil kødet være tilberedt og have en lækkert struktur, der stadig har lidt bid. Hvis du generelt foretrækker dit kød ekstra mørt, kan du øge tilberedningstiden til tre eller fire timer.
Se også: Opskrift på den møreste culottesteg i sous vide
Når vi skal indstille temperaturen, er det lidt individuelt om man ønsker sine nyretapper tilberedt rødt eller mere til den medium eller gennemstegte side. Hvis du ønsker et fint rødt stykke kød, skal du sætte temperaturen til 53-54 grader. Hvis du ønsker en mere medium-rare tilberedning, skal du gå efter 55-56 grader. Hvis du foretrækker en medium-gennemstegt tilberedning skal du vælge en temperatur på cirka 58-60 grader.
Personligt foretrækker jeg selv en medium-rare tilberedning, som også er min erfaring er den tilberedningsmetode de fleste foretrækker - min anbefaling i denne opskrift på nyretapper sous vide vil derfor være at give dem 56 grader i to timer.
Nyretapper på grill
Der er en udbredt holdning om at nyretapper i sig selv er så mørt og lækkert et stykke kød, at det ikke er nødvendigt at bruge sous vide metoden til tilberedningen. Ved at tilberede nyretapper på grill, kan dette gøres på få minutter i modsætning til sous vide metoden, der tager mindst to timer. Hvis du ønsker at tilberede nyretapper uden brug af sous vide, skal du gøre dette ved at grille eller stege kødet på en rygende varm grill eller pande i 2-3 minutter på hver side, hvorefter det skal hvile i 10 minutter.
Personligt giver jeg altid mine nyretapper en tur i sous vide vandet efterfulgt af 30 sekunder på hver side på en super varm grill eller pande. Jeg bruger typisk altid sous vide for at sikre mig en fuldstændig jævn tilberedningen men hvis jeg har lidt travlt, bruger jeg bare 2-3 minutters reglen på en varm grill - begge metoder giver dig de lækreste nyretapper.
Nyretapper Sous Vide (Bouef Onglet sous vide)
Ingredienser
- 700 g nyretapper (Bouef Onglet)
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Start med at afpudse og fjerne den store og tykke sene, der løber på langs ned gennem kødet. Fjern senen ved at skære den fri på begge sider. Du har nu to stykker kød.
- Krydr kødet med salt og peber og vakuumpakke det.
- Læg dine nyretapper i sous vide ved 55 grader i to timer.
- Efter sous vide tilberedningen skal kødet have en stegeskorpe. Giv det to gange 30 sekunder på hver side på en rygende varm stegepande eller grill. Pas på ikke at overstege kødet.
- Udskær kødet ved at skære vinkelret på kødfibrene. Vær opmærksom på at fiberretningen ikke er ens på de to stykker kød.
Kaj Sørensen
Det virker!
Super lækkert, og ens tilberedt, hele vejen igennem