Nem opskrift på kylling med cornflakes, der kun tager cirka 25 minutter at lave. Disse lækre og sprøde cornflakeskylling er simpelthen så fantastisk nemme at lave og resultatet bliver super godt. Ud over at være nemme at lave og lækre, er disse hjemmelavet cornflakeskylling faktisk også ret sunde. Læs mere og se hvor nem det er at lave dem.
Sund opskrift på kylling
Rigtig mange mennesker er i de seneste år begyndte at spise mere og mere kylling. Der er flere gode grunde til at kylling er et rigtigt godt valg, når du skal lave mad i dit køkken. Sammenlignet med svinekød, og specielt oksekød, har kyllingekød en meget mindre CO2 belastning på klimaet.
Kyllingekød er også en rigtig god kilde til protein og er samtidig ret fedtfattig. Denne opskrift på kylling med cornflakes, er derfor en perfekt opskrift hvis du leder efter en lækker og sund opskrift, hvor kalorier og fedt er holdt på et minimum.
Cornflakes til kylling
Jeg vil gerne knytte et par kommentar til de cornflakes, der skal bruges dine hjemmelavet cornflakeskylling. Når du skal købe cornflakes i dit lokale supermarked kan du lige så godt købe de billigste cornflakes, de fungerer lige så godt som de dyre cornflakesmærker. Når du vælger cornflakes er det vigtigt at du sørger for at vælge den udgave med mindst sukker - kig på varedeklarationen og find den med mest sukker. Søde cornflakes og kylling passer bare ikke super godt sammen.
Klargøring af cornflakes
Når du skal panere kylling i cornflakes, er det nødvendigt først at knuse cornflakesene lidt så de bliver lidt mindre i størrelsen. Det kan du helt simpelthen gøre ved at bruge din hænder. Jeg vil anbefale at du forsøger cirka at halvere størrelsen af cornflakesene, dette er min erfaring at det giver et godt slutresultatet. Ud over at lave en bunke af let knuste cornflakes, tilføjer jeg også gerne en håndfuld fintknuste cornflakes. De fintknuste cornflakes sørger for at panere den overflade af kyllingen, som de grove cornflakes ikke dækker.
Kylling med marinade
Jeg laver typisk disse kyllingfileter med cornflakes efter min helt basic og hurtige opskrift. Det skyldes typisk at jeg ofte er sulten og har brug for hurtig mad i hverdagen. Jeg vil dog gerne kort fortælle dig, hvordan du på en meget simpel måde kan gøre disse hjemmelavet cornflakeskylling endnu bedre med et minimalt ekstra arbejde. Den traditionelle opskrift på kylling med cornflakes, bliver kyllingen marineret i kærnemælk og hvidløg. Denne marinering giver kyllingen en ekstra fantastisk smag, som kun gør disse cornflakeskylling endnu bedre. Lad kyllingen trække i marineringen i cirka 30 minutter men meget gerne længere. Du kan eventuelt klargøre kyllingen aftenen inden og lade den marinere i 24 timer indtil næste dag.
Den eneste grund til at jeg ikke altid får marineret min kylling, inden panering og tilberedningen, er at det tager lidt ekstra tid. Denne opskrift på cornflakeskylling kan derfor i praksis deles op i to - en hurtig opskrift og en traditionel opskrift. Hvis du ikke har så meget tid, springer du bare marinering over. Du vælger selvfølgelig bare den opskrift, der passer bedst ind i din tidsplan.
Dyppelse til kylling
Din lækre og hjemmelavet kylling med cornflakes skal naturligvis serveres med en hjemmelavet dyppelse eller en lækker sauce. Personligt foretrækker jeg at servere mine cornflakeskylling med en hjemmelavet chilimayonnaise. Den lidt stærke smag og den cremede chilimayonnaise passer simpelthen perfekt med kyllingen, hvis du spørger mig. Du kan altid bare købe en færdiglavet chilimayonnaise, men du kan også lige så godt lave en selv - det er super nemt. Du rører simpelthen bare cirka en teskefuld Sriracha sauce i én deciliter almindelige salatmayonnaise og så har du den lækreste hjemmelavet chilimayonnaise til din cornflakeskylling. Du kan naturligvis også bare servere dine kyllinger med din egen ynglingssauce.
Kylling med cornflakes
Ingredienser
- 300 g kyllingfilet
- 3 dl kærnemælk
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hvedemel
- 4 dl cornflakes (let knuste)
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Instruktioner
- Skær kyllingen ud i mindre stykker / strimler
- I en skål blandes kyllingestykkerne med kærnemælken og det presset hvidløg. Lad kyllingen marinere i cirka 30 minutter men gerne op til 8 timer. Hvis du har travlt, kan du sagtens springe dette marineringstrin over.
- I tre tallerkener arrangeres hvedemel, sammenpisket æg og groft knuste cornflakes - én ingrediens i hver tallerken.
- Panere nu kyllingen ved at fører dem fra tallerken til tallerken i rækkefølgen mel, æg og til sidst cornflakes.
- Læg de cornflakes paneret kylling på en ovnrist eller bageplade med bagepapir.
- Bag dem i en 200 grader forvarmet ovn i cirka 15 minutter eller indtil kyllingen er gylden, sprøde og færdige indvendig.
Henrik
300 dl kærnemælk!!!!!??????
Madrejsen.dk
Ja 300 dl kærnemælk er måske lige i overkanten. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på problemet. Jeg har opdateret opskriften til 3 dl nu 🙂