Denne opskrift på hjemmelavede steakpomfritter er super god og meget nem at gå til. Det jeg personligt syntes er rigtigt fint ved disse hjemmelavede steakpomfritter er at de bliver perfekt grove og lækkert sprøde over hele overfladen på kartoflen. Jeg bruger altid mit eget lille trick, når jeg laver hjemmelavede steak kartofler, hvilket du kan læse meget mere om i dette indlæg.
Sådan krydres ovnkartofler (nemmeste måde)
Når du skal krydre din hjemmelavede ovnkartofler, er der flere forskellige måder at gøre det på. De fleste mennesker bruger nok bare den nemmeste metode med at fordele kartoflerne på en bradepande og drysse med salt. Derefter findes metoden hvor kartoflerne lægges i en plastikpose sammen med krydderierne hvorefter de rodes/rystes rundt. Den sidstnævnte metode er smart, men lidt omfattende hvis du spørger mig. Jeg vil her lære dig en meget nemmere metode, som jeg personligt altid selv bruger.
Når du har skrællet og skåret din steak pomfritter i rette stykker, lægger du dem i en bunke på en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Hæld nu lidt vegetabilsk olie over kartoflerne og drys med den rette mængde krydderi. Brug nu de spidse hjørner af bagepapiret til at flippe kartoflerne rundt - du trækker simpelthen blot hjørnerne og krydser til modsatte hjørne. Dette gøres nogle gange indtil olien og krydderierne er godt fordelt på ovnkartoflerne. Som sagt bruger jeg altid selv denne metode og syntes faktisk at den er så god at den fortjener sit eget blogindlæg.
Den Bedste krydderiblanding
Når jeg laver disse hjemmelavede steakpomfritter, bruger jeg typisk altid den samme krydderiblanding. Det er min egen hjemmelavet krydderiblanding, men opskriften er fra Sunset Boulevard restauranten. Efter flere år har de valgt at frigive deres ellers hemmelige opskrift på deres pomfritkrydderi. Jeg drysser næsten alle mine ovnpomfritter med dette Sunset krydderi. Personligt syntes jeg deres opskrift på Sunset pomfritkrydderi er helt fantastisk og derfor har jeg også valgt at skrive et helt blogindlæg om opskriften. Du kan finde opskriften her på min madblog - du kan altid bruge søgefeltet på forsiden.
Opskrift på steakpomfritter (+ hemmelige trick)
Jeg ved faktisk ikke helt om man kan betegne dette som et hemmeligt trick, men jeg har i hvert fald ikke set det noget sted før. Når jeg laver disse hjemmelavede steakpomfritter, bruger jeg altid min egen og måske lidt specielle måde. Som beskrevet ovenfor syntes jeg at dette giver de absolut bedste og sprødeste pomfritter. Selve måden du skræller, skylder og krydrer din pomfritter er ikke særlig afgørende, det vigtige er hvordan du arrangere dine steakpomfritter på bradepanden. Du kan i de næste fire korte afsnit, læse denne grundopskrift på pomfritter.
Trin 1 - Rengør og skræl kartoflerne
Du starter med at rengøre og skrælle kartoflerne. Jeg ved at flere blogs anbefaler at man bruger bagekartofler når man laver pomfritter. Jeg syntes personligt ikke at jeg kan mærke eller smage forskel på om jeg bruger bagekartofler eller ganske almindelig kartofler. Brug derfor bare de kartofler du har eller som er billigst.
Trin 2 - Skær kartoflerne
Jeg skærer altid mine steakkartofler over på midten, hvorefter jeg deler hver ende i fire dele. En kartoffel bliver derfor delt i alt otte dele.
Trin 3 - Arrangere steak pomfritterne
I det følgende her vil jeg beskrive det vigtigste i denne opskrift på steakpomfritter. Som nævnt ovenfor betyder kartoffeltypen ikke det store, det vigtige i denne opskrift på steakpomfritter er at dine kartofler er arrangeret således at de ikke rør hinanden og at de længste og spidse ende vender opad. Se billedet nedenfor. Det smarte ved at kartoflerne ikke rør ved hinanden, er naturligvis at vi sikre os at de bliver perfekt sprøde hele vejen rundt. På samme måde er det smarte ved at vende den største og spidse ende af kartoflerne opad for at sikre at der er mindst kontakt med underlag og derfor størst sprødhed. Det kræver selvfølgelig en lille smule mere arbejde at sætte kartoflerne, men jeg syntes bestemt det er besværet værd.
Ved at arrangere dine steak pomfritter på denne måde behøver du heller ikke at 'rode' i kartoflerne undervejs. Hvis du blot vælger varmluft funktionen på ovn, så cirkulere den varme luft nemt omkring kartoflerne. Bag pomfritterne ved 220 grader i cirka 25 minutter.
4. Ekstra krydderi
Det sidste du mangler at gøre, efter at pomfritterne kommer ud af ovnen, er at krydre din steak kartofler lidt ekstra med dit ynglingskrydderi. Som nævnt ovenfor kan jeg absolut anbefale hjemmelavet Sunset pomfritkrydderi. Server dine steak kartofler til en lækker steak eller andet kød. Jeg vil her gerne reklamere lidt for mine sous vide opskrifter på de bedste steak der findes. Steaks lavet i sous vide bliver simpelthen helt fantastisk. Du kan læse meget mere om sous vide i den dedikeret Sous Vide sektion her på min madblog.
Hjemmelavede Steakpomfritter
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- Salt
- Peber
- Oregano
- Basilikum
- Rosmarin
Instruktioner
- Start med at rengøre og skrælle kartoflerne.
- Skær kartoflerne over på midten, hvorefter du deler de to ender i fire stykker. En kartoffel giver derfor otte steak pomfritter.
- Læg de klargjort steak kartofler i en bunke på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Hæld lidt olivenolie over kartoflerne og drys med dit ynglings krydderi. Brug bagepapiret til at vende kartoflerne rundt så de alle dækkes af olien og krydderierne.
- Bag steak pomfritterne ved 220 grader i cirka 25 minutter. Bagetiden er selvfølgelig afhængig af størrelsen på kartoflerne. De er færdige når kartoflerne er helt møre indvendige og sprøde uden på.
- Drys steak pomfritterne med lidt ekstra krydderi og server straks.
Johannes
Hold da helt op hvor er de gode!!!
Madrejsen.dk
Tak for din kommentar. Jeg er helt enig med dig, de steak pomfritter er nemlig rigtig gode 🙂