En nem opskrift på Chili con carne er simpelthen et most at have. På en kold vinterdag er en af mine yndlingsretter en vellavet, krydret og smagfuld Chili con carne - det bliver næsten ikke bedre. Jeg har nu længe ønsket mig at finde min egen yndlingsopskrift til en lækker Chili con carne. Efter flere test og samtaler med folk - hvor nogle af dem er professionelle kokke - tror jeg, at opskriften jeg har nævnt nedenfor er verdens bedste Chili con carne. Den er simpelthen helt fantastisk og super nem at lave.
Sund aftensmad
Hvis du er en regelmæssig læser af en af mine madblogs eller mine sociale medier, vil du vide at mine personlige favoritopskrifter og mine mest elskede er dem, der er meget nemme at lave og samtidig sunde. Selvfølgelig er det dejligt at få eller lave noget avanceret og super lækre mad i weekenderne. Faktum er dog imidlertid at vi alle normalt arbejder fem ud af de syv dage på en almindelig uge. Derfor er vi ofte sent hjemme og behovet for let og sund mad er meget vigtigt. For mig er usundt fastfood og take-away en no-go, især hvis det begynder at være på konsistent og regelmæssigt basis. Jeg syntes at opskrifter, der er nemme at lave og sunde på samme tid, er nogle af de bedste - sund aftensmad, jeg elsker det! Jeg er altid på udkig efter disse typer opskrifter, så hvis du kan anbefale nogle, jeg vil elske at høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor. Heldigvis er denne opskrift på Chili con carne både meget nem at lave, super lækker og også sund. Jeg bruger altid magert kød, og sammen med kidneybønner, er denne Chili con carne sund aftensmad og en god kilde til protein og kostfiber. Hvis du er interesseret i andre sunde opskrifter, har jeg dedikeret en hel sektion her på min madblog med opskrifter. Find dem i menuen ovenfor.
Den bedste opskrift på Chili Con Carne
Da jeg begyndte at kigge rundt og undersøge opskrifter på denne verdensberømte ret, opdagede jeg hurtigt at der med stor sandsynlighed er mere end hundrede tusind forskellige måder at lave en Chili con carne. Jeg forsøgte at nedskrive alle resultaterne og idéerne fra de mange forskellige kilder og sammenholdte alle delene. Jeg vil absolut mene at denne opskrift på Chili con carne, som jeg har vist længere nede på mine side, er en af de bedste jeg har prøvet og samtidig er den nem at lave. Jeg håber du syntes det samme.
Opskrifter tilpasset hverdagen
Jeg forsøger altid at 'udvikle' og tilpasse mine egne personlige favoritopskrifter fra andre opskrifter, og jeg bruger normalt aldrig bare en opskrift som den er. Normalt ændrer jeg et par ting, så den passer til mine præferencer. Når jeg arbejder i mit køkken og især når jeg er ved at "udvikle" opskrifter, er jeg altid opmærksom på at retten skal være en "hverdagsret" og derfor skal være let at lave. Det nytter ikke noget hvis mine hverdagsretter indeholder ingredienser, hvor man først skal rejse til den anden siden af jorden, vandre i 10 dage for til sidst at skulle bestige et isdækket bjerg, for at få fat i et specielt krydderi. Dette var også vigtigt for mig, da jeg lavede denne opskrift på Chili con carne - og jeg må faktisk sige at resultatet blev ret godt.
Hurtig aftensmad
Fra start til slut tager denne opskrift kun cirka 45 minutter at lave, og det bedste er at du kun behøver at arbejde i cirka 15 minutter. Resten af tiden kan du rydde op, dække bordet eller måske endnu bedre, bare hygge eller snakke med familie - det er sådan en hverdagsaften skal være hvis du spørger mig. Alle disse ting, jeg har nævnt ovenfor, er nok derfor jeg holder så meget af denne opskrift på Chili con carne. Så hvis du leder efter sund og hurtig aftensmad, er du klart landet på den rigtige side. Jeg serverer typisk min Chili con carne sammen med hvid eller brune ris, tortilla chips eller nogle gange simpelthen bare alene. Husk også en skefuld cream fraiche på toppen - den er bare perfekt på alle måder. Jeg håber du syntes lige så meget om denne opskrift, som jeg selv gør. Som altid håber jeg du vil give en kommentar i bunden af siden her.
Mørk chokolade i Chili con carne
I denne opskrift på Chili con carne skal der tilføjes 30 gram mørk chokolade. Umiddelbart virker det mærkeligt at tilsætte chokolade til en chili kødsauce, det tænkte jeg i hvert fald første gang jeg hørte om dette. Grunden til at vi tilsætter mørk chokolade til Chili con carne er for at fremhæve smagen af saucen og give den lide farve. Generelt er det altid en god idé at tilsætte lidt chokolade eller kakaopulver til specielt chilikødretter, det giver simpelthen en ekstra slags dimension til retten. I denne opskrift bruges der en lille mængde på 30 gram chokolade hvilket er nok. Chokoladen rækker langt smagsmæssigt, så lad vær at blive fristet og tilsætte for meget.
Opskrift på Chili con arne
Som allerede nævnt, er denne opskrift på Chili con carne super ned at lave. Du starter med at svitse koriander, spidskommen, hvidløg og chili i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt finthakket løg og lade det stege sammen med krydderierne i cirka 5 minutter under omrøring. Tilsæt oksekødet og steg det til det er færdigt. Tilsæt oksebouillon og tomater og lad hele saucen simre i cirka 30 minutter, smag til med salt, peber og ekstra chili. Efter de 30 minutter fjerner du gryden fra varmen og rører den mørke chokolade i den varme sauce. Server med frisklavet ris eller tortilla chips. Hvis du er interesseret i en fejl sikker opskrift på kogte ris, har jeg en her på min blog. Det er selv den jeg bruger hver gang.
Chili Con Carne
Ingredienser
Chili Con Carne
- 3 spsk vegetabilsk olie
- 2 tsk korianderpulver
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk tørret chili flager (hvis du foretrækker en stærk version)
- 2 løg finthakket
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse hakket tomater
- 1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
- 2 dl oksebullion
- 1 dåse kidney bønner (gerne to dåser)
- salt og peber efter smag
- 30 g mørk chokolade
Tilbehør
- Creme fraiche
- Tortilla chips
- Ris
Instruktioner
- I en stor gryde, varmer du den vegetabilske olie op og svitser koriander, spidskommen, chili flager, finthakket hvidløg og den finhakket røde chili. Steg i et par minutter.
- Tilsæt det finhakket løg og steg i endnu et par minutter eller indtil løgene er gennemsigtige.
- Tilsæt oksekød og steg indtil oksekødet er færdigt.
- Tilsæt oksekødsbullion og de to typer tomater og lad din Chili con carne simre i cirka 30 minutter.
- Hvis du foretrækker, kan du tilføje noget ekstra chili efter smag.
- Tilsæt de drænet kidney bønner og lad dem langsomt varme op sammen med saucen i cirka 5 minutter.
- Fjern gryden fra kogepladen. Tilsæt den mørke chokolade og rør forsigtigt rundt så den smelter og blandes med den varme sauce.
- Server din hjemmelavet Chili con carne med ris eller tortilla chips. Hvis du har lavet en stærk sauce, med masser af chili, kan du med fordel bruge lidt creme fraiche til at lette smagen lidt.
Skriv en kommentar til mig om opskriften