• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Sous Vide

"Hjem" » Sous Vide

Oksemørbrad steak (Sous Vide opskrift)

Udgivet: Jan 11, 2018 · Redigeret: Jan 10, 2019 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)

Oksemørbrad steaks bliver simpelthen helt fantastisk, når de er tilberedt i sous vide vandbadet - sådan er det bare. På denne side her vil jeg gerne guide dig gennem en opskrift på oksemørbrad i sous vide. Når til tilbereder oksekød, og specielt oksemørbrad i sous vide, får du nogle af de bedste resultater du kan forestille dig. Det er virkelig ikke nogen hemmelighed at jeg er stor fan af sous vide teknologien. Noget af det bedste mad jeg nogensinde har fået, er tilberedt ved hjælp af min sous vide maskine.

Oksemørbradsteg eller steak

Om du vælger at bruge denne opskrift på oksemørbrad i sous vide til at lave en hel oksemørbradsteg eller skære den ud til lækre steak, er i princippet underordnet. Om du vælger at lave en hel oksemørbradsteg eller steaks har kun indflydelse på tilberedningstiden, som er den tid dit kød skal ligge i sous vide vandet.

Oksemørbrad steaks tid og temperaturen

Når du skal tilberede oksemørbradbøffer i sous vide, vil jeg anbefale dig at bruge en temperatur på 54 grader, underordnet om det er en oksemørbradsteg eller steaks. Ved denne sous vide temperatur får dit oksekød en fantastisk rosa farve, præcis som en oksemørbrad bør tilberedes, hvis du spørger mig. Hvis du skal tilberede en hel oksemørbradsteg skal du sætte timeren til 4 timer og hvis den er udskåret til steaks skal du regne med en tilberedningstid på 1-1,5 timer.

Selvfølgelig er der individuelle krav eller præferencer til hvordan ens sous vide oksemørbradbøf skal tilberedes. Hvis du foretrækker en helt rød steak, skal du bruge en temperatur på mellem 48-54 grader. Hvis du foretrækker en mere medium-tilberedt steak, skal du bare gå op i temperatur til mellem 57-60 grader.

Jeg har lavet et udført og komplet indlæg, her på Madrejsen.dk, hvor du kan læse præcis hvordan du kan sous vide tilberede oksekød ved forskellige temperaturer.

Stegeskorpe efter sous vide

Det smarte ved at lave oksemørbrad i sous vide, er at du får en fuldstændig ensartet tilberedning fra yderste kødfiber til kødets kerne. Dette giver en fantastisk og ensartet farve i hele denne lækre okseudskæring. Det eneste problem, ved at tilberede oksemørbrad i sous vide, er at den vil mangle den karakteristiske stegeskorpe fra panden eller ovnen. Det er derfor nødvendigt at lave denne stegeskorpe efter at kødet har været i sous vide vandet.

For at lave en lækker stegeskorpe kan du enten bruge en stegepande eller din ovn. Hvis det drejer sig om oksemørbradbøffer, skal du bruge en stegepande for bedste resultat. Start med at varme en stegepande rigtigt meget op så den nærmest ryger, hvorefter du giver bøfferne en lyntur i smør eventuelt med noget frisk timian og rosmarin.

Det er dog vigtigt at bemærke at dine oksemørbradbøffer allerede er færdig tilberedt i sous vide vandet, du skal derfor kun give dem utroligt kort tid på panden. Jeg giver typisk ikke mine steaks mere end 30-60 sekunder.

Grundreglen er høj varme i kort tid, husk på at kødet jo faktisk allerede er tilberedt. Start med 230 grader i cirka 10 minutter og justere med grillfunktionen.



Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)
Print Recipe
4.50 from 2 votes

Oksemørbrad steaks (Sous Vide opskrift)

Super nem og lækker opskrift på oksemørbradbøffer i sous vide. Ved tilberedning af oksemørbrad i sous vide sikre du dig et perfekt resultat hver gang. Saftig og perfekt tilberedning gennem hele tværsnittet af kødet.
Forberedelsestid5 mins
Tilberedningstid1 hr 30 mins
Total tid1 hr 35 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 1 steak
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 300 g oksemørbrad steaks
  • salt og peber
  • hvidløg (valgfrit)
  • frisk timian (valgfrit)
  • frisk rosmarin (valgfrit)

Instruktioner

  • Start med at krydre dine oksemørbradbøffer med salt og peber.
  • Vakuumpak bøfferne sammen med frisk rosmarin, timian og hvidløg. Du kan også bruge double zip-poser, du skal dog være sikre på at de er helt tætte og kan tåle temperaturen.
  • Sæt din sous vide maskine til 54 grader og timeren på 1 time. Læg bøfferne i vandet og slap af.
  • Efter sous vide tilberedningen skal bøfferne have en stegeskorpe. Varm en pande og så den er rygende varm. Steg bøfferne ultra kort i smør og lidt krydderier. Steg ikke bøfferne længere end 30-60 sekunder.

Noter

Efter Sous vide tilberedningen, indeholder vakuumposen typisk noget kødsaft. Brug denne kødsaft til at lave en fantastisk brunsauce til dine oksemørbradbøffer eller steg.



Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)

Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)

Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)

Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)

Reader Interactions

Comments

  1. John

    January 02, 2019 at 11:56 pm

    5 stars
    Jeg vil bare gerne sige tak, vi prøvede nemlig denne opskrift til nytår, og det endte med en helt fantastisk omgang mad! 😀

    Reply
    • kimbnie@gmail.com

      January 03, 2019 at 8:53 am

      Selv tak, jeg er glad for at du kunne bruge opskriften. Ja, oksemørbrad bliver nemlig rigtigt godt i sous vide 🙂

      Reply
  2. Louise Schultz-Johansen

    December 26, 2020 at 12:56 pm

    Når du skal lave stegeskorpe på bøfferne er det så 30-60 sek. på hver side???

    Hilsen en absolut nybegynder, der i forvejen kun, kan forvandle bøffer til skosåler

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 26, 2020 at 1:13 pm

      Hej. Ja når du skal lave stegeskorpe på bøfferne, skal du blot give dem cirka 60 sekunder på hver side på FULD knald. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  3. Stig

    December 30, 2022 at 3:04 pm

    4 stars
    Super opskrift. Sous vide af oksemørbrad bliver godt nok lækkert. Jeg brugte temperaturen 54 grader. Har også prøvet 55 og 56 grader. Vh Stig.

    Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.