Denne fiskeopskrift på hel lakseside har det bedste forhold mellem nem-at-lave vs smagsoplevelse, jeg nogen side har prøvet. Jeg vil gerne starte med at indrømme at denne opskrift på hjemmelavet lakseside med honning og mandler er min top-1 favorit fiskeopskrift. Denne ovnbagte lakseside tager kun cirka 30 minutter at lave, og det er fra at du tager laksesiden ud af køleskabet til at den er klar til at blive serveret på bordet - det bliver simpelthen ikke nemmere eller hurtigere end det!
Ud at være super nem at lave, har du også kun brug for fire forskellige ingredienser nemlig en hel lakseside, honning, mandler salt og peber. Der findes rigtigt mange forskellige og super lækre opskrifter på hel lakseside, denne her er dog min absolut favorit. Den søde smag fra honningen og de knasende hakkede mandler passer simpelthen helt fantastisk sammen med en lakseside. Jeg håber du at syntes lige så godt om denne fiskeopskrift, som jeg selv. Som altid, jeg har meget interesseret i høre om dine meninger og erfaringer i kommentarfeltet i bunden af denne side.
Fisk to gange om ugen
De officielle anbefalinger i Danmark er at vi skal spise fisk mindst to gange om ugen. Dette kan for nogle mennesker være en vanskelig opgave at klare. Fisk kan være rigtigt lækkert, men mange syntes at det kan være vanskeligt at tilberede fisk eller måske mangler de bare inspiration til hvor de kan starte.
Hvis det skal lykkes at spise fisk to gange om ugen, er det vigtigt med nogle nemme fiskeopskrifter - sådan er det bare. Faktum er at de fleste mennesker har rigtig mange ting at lave i hverdagen. Der skal både arbejdes, handles ind, dyrkes sport, læse lektier med børnene og så videre. Hvis aftensmaden skal være en succes, skal den være både hurtig og nem. Ud over at være hurtig og nem, har jeg personligt et ekstra krav som jeg ikke går på kompromis med - min aftensmad skal også være sund. Min hverdagsaftensmad vil jeg aldrig tillade at indeholde usunde ting. Hvis jeg en sjælden gang bestiller take-away mad er det altid fra 'sunde' steder. Min ynglings take-away retter er en butter chicken eller kylling salat - pizza og fedtede burgere kommer aldrig indenfor mine døre.
Denne opskrift på hel laksseside opfylder alle mine krav til en aftensmad - den er super nem at tilberede, den er super lækker og den er også rigtig sund. Laks er en fantastisk kilde til de sunde olier som fisk indeholder. Denne hele laksside er derfor en oplagt fiskeopskrift, du kan bruge til at få noget mere fisk ind i din hverdag.
Hel Lakseside med salat
Jeg serverer normalt denne laksfilet sammen med en lækker salat og noget friskbagt brød. Som sagt kræver denne lakseside kun cirka 15-20 minutter i ovnen. På denne tid kan du sagtens lave en simpel og stadig rigtig lækker salat. Du kan finde inspiration til forskellige salater i mit arkiv med salatopskrifter.
Fordi denne lakseside er så let og hurtig at tilberede samt at den har en vidunderlig smag - kan jeg unden at tøve sagtens sige at denne fiskeret er min absolut favorit fiskeopskrift.
Opskrift på hel lakseside
Denne opskrift er på hel lakseside er helt sikkert en af de nemmeste fiskeopskrifter, der findes. Du tager den friske hele lakseside og lægger den i et ildfastfad med skinsiden nedad. Nu smører du kødsiden med honning og derefter drysser den med hakkede mandler. Krydr den med salt og peber, og den er klar til ovnen. I en forvarmet ovn bager du laksesiden i cirka 15-20 minutter - det er så enkelt! Med denne opskrift på hjemmelavede laksside med honning og mandler, er der en undskyldning mindre for ikke at spise fisk.
Lakseside med Honning og Mandler
Ingredienser
- 1/2 lakseside med skin (ca. 700-800 g)
- 70 g mandler
- 2 spsk honning
- salt og peber
Instruktioner
- Placer lakssiden i et ovnfast fad med skinnet nedad.
- Hak mandlerne groft.
- Fordel en spiseskefuld honning over hele lakseside.
- Drys de grofthakkede mandler over laksen og krydr med salt og peber.
- Bag laksen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader. Laksen er færdig, når kødet bliver lyserødt og kødet falder nemt fra hinanden.
Skriv en kommentar til mig om opskriften