Jeg er generelt ikke et af de mennesker, der spiser meget af den traditionelle Danske risengrød. Det er dog en tradition at der bliver serveret risengrød ved hver jul. Risengrød er en meget populær juleret og er også grundstenen i, den måske endnu mere populære, Risalamande, som typisk serveres til dessert efter middagen juleaften.
Klatkager efter jul
Rigtig mange mennesker har det som en tradition at de spiser risengrød til aftensmad den 23. december, hvorefter resterene bliver brugt til at lave Risalamande dagen efter den 24. december. Hvis der udover dette, stadig er noget ekstra risengrød tilbage, kan det blive brugt til at lave klatkager.
En klatkage er praktisktaget blot en pandekage, som er lavet ud af resterne fra risengrød og som blandes med rørsukker, mel og æg. Derefter steges de i lidt smør på en stegepande og serveres varme med noget lækkert marmelade.
Hvis du er interesseret i at lave noget hjemmelavet marmelade, kan jeg klart anbefale dig at kigge i min sektion med marmelade.
Klatkager er super nemme at lave, smag rigtigt lækkert og er den perfekte snack/frokost dagen efter juleaften. Når jeg eller min familie laver risengrød til jul, fordobles opskriften på risengrød oftest for at have noget ekstra til at lave klatkager ud af.
Klatkager
Ingredienser
- 1/2 portion Risengrød (find opskrift på Madrejsen.dk)
- 2 æg
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl mel
- smør til stegning
Instruktioner
- Bland den kolde risengrød med rørsukker, vaniljepulver, æg og mel. Bliv ved med at blande indtil grøden har en ensartet konsistens.
- Lad klatkagedejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter eller længere. På den måde bliver grøden mere klæbrig og vil ikke så nemt falde fra hinanden, når du steger den.
- Opvarm en stegepande og tilsæt en klat smør. Lav pandekager / klatkager i cirka to spiseskefulde størrelser. Brug spiseskeen til at udglatte pandekagerne mens de steges.
- Steg pandekagerne på middel varme indtil toppen af pandekagerne begynder at blive faste. Vend pandekagerne og steg dem indtil de er færdige/gennemstegte.
Noter
Skriv en kommentar til mig om opskriften