Ved at tilberedt jomfruhummer i sous vide, vil du bevarer alt saft og kraft fra det delikate og super lækre kød. Du vil derfor opleve friskheden og smagen ekstra meget. Simpelthen super lækkert - perfekt når det gerne må være lidt ekstra lækkert. Prøv for et eksempel at servere jomfruhummer sous vide til nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder, hvor det skal være ekstra godt. De gæster vil helsikkert elske dig for det.
Sådan fjernes skallen på en Jomfruhummer
Inden vi kan vakuumpakke og sous vide jomfruhummeren, skal hovedet og skallen først fjernes. Vi skal altså kun sous vide tilberede selve jomfruhummerkødet og ikke hele hummeren.
Det først du skal gøre er at vride hovedet af hummerne. Dette gøres ved simpelt at holde på hovedet og halen samtidig. Derefter vrider du hver sin vej rundt mens du samtidig trækker delene fra hinanden.
Læs også: Opskrift på de lækreste spareribs i sous vide
Det næste step er at det lækre jomfruhummerkød, skal fjernes fra skallen på halen. Dette gøres ved først at lynkoge hallerne i saltet og kogende vand i 10-15 sekunder, hvorefter de overføres til et vandbad med is. Dette er for at stoppe tilberedningen, som i princippet allerede er startet og for at afkøle dem, så de kan håndteres med fingrene.
Når hallerne er afkølet tilstrækkeligt, trykker du om skallen hvorefter den gerne skulle brække. Derefter kan du forsigtigt fjerne skallen og det lækre hummerkød.
Jomfruhummer sous vide tid og temperatur
Det friske jomfruhummerkød hvor hovedet og skallen er fjernet, er nu klart til at blive tilberedt i sous vide. Som ved det mest fiskekød, er jomfruhummer meget delikat kød, og skal derfor ikke tilberedes særligt længe og ved særlig høj temperatur.
Læs også: Sous vide opskrift på den møreste okseculotte
Jeg vil anbefale dig at tilberedt jomfruhummer ved 49 grader i 15 minutter. Ved denne tilberedning vil kødet opleves utroligt lækkert, saftigt og stadig fuld af lækker smag.
Stegeskorpe på jomfruhummer sous vide
Som ved de fleste madvarer tilberedt i sous vide, er det nødvendigt at eftertilberedte ingredienserne for at give dem en stegeskorpe. Tilberedning af jomfruhummer sous vide er ingen undtagelse.
Efter at hummerkødet er tilberedt i sous vide vandet, vil jeg anbefale dig er ultra lynstege kødet i lidt olie på en brændende varm pande. Dette er for at give dem lidt farve og sprødhed. Steg dem dog ikke mere end 20-30 sekundet. Husk på at kødet jo allerede er færdigtilberedt.
Jomfruhummer sous vide
Ingredienser
- 500 gram friske jomfruhummer
- rosmarin
- citron skiver
Instruktioner
- Hovedet og halen separeres ved at hold fast om hovedet og halen samtidig, mens du vrider hver sin vej og trækker lidt. Smid hovederne ud.
- Halerne lynkoges i saltet og kogende vand i 10 sekunder. Overfør dem derefter straks til et isvandsbad.
- Når halerne er afkølet, trykkes/klemmes skallerne så de brækker. Fjern derefter forsigtigt det lækre jumfruhummerkød.
- Læg hummerkødet i en sous vide pose sammen med rosmarin og nogle citronskiver. Vakuumpak posen eller hav åbningen udover sous vide grydens kant.
- Tilbered hummerkødet sous vide ved 49 grader i 15 minutter.
- Efter sous vide tilberedningen tørres kødet med lidt køkkenrulle og derefter lynsteges de i meget varm olie på en pande. Giv dem kun cirka 20-30 sekunder for at undgå at de overtilberedes. Serveres straks efter.
Skriv en kommentar til mig om opskriften