På denne side her vil jeg vise dig en super opskrift på højrebsbøffer i sous vide. Denne guide vil sikre dig et perfekt resultat, når du skal lave dine lækre højrebsbøffer i Sous vide vandbadet. Som ved de fleste Sous vide opskrifter er denne opskrift her særdeles nem og du er nærmest garanteret et perfekt resultat hver gang.
Dette er netop fordi det er så nemt at tilberede mad i en sous vide, der gør at jeg holder så meget af denne teknologi. Du kan læse meget mere om Sous vide og finde mange flere sous vide opskrifter her på min madblog - find dem i menuen ovenfor.
Højrebsbøffer i sous vide
Højrebssteaks eller højrebsbøffer, som nogle foretrækker at kalde dem, er steaks der er skåret ud af en hel højrebsfilet. Personligt køber jeg typisk en stor højrebsfilet og skærer et par tykke højrebsbøffer og af stegen. Derved kan jeg tilberede stegen i Sous vide og gemme bøfferne i fryseren til en senere lejlighed.
Hvis du er interesseret i en opskrift på en hjemmelavet højrebsfilet i sous vide, har jeg også sådan en her på min madblog. Du kan finde i sektionen med Sous vide opskrifter i menuen ovenfor.
Server dine færdige højrebsbøffer sammen med en lækker hjemmelavet salat og nogle steak pomfritter. Jeg har en god opskrift på steak pomfritter her på bloggen som jeg kan anbefale. Og endelig hører der selvfølgelig og en lækker rødvins- eller svampesauce til disse steaks.
Temperaturen i Sous vide
Når du skal tilberede dine højrebsbøffer i sous vide, er den vigtigste faktor helt sikkert temperaturen på vandet. Det er temperaturen, der afgøre hvordan dine steaks bliver tilbered og derved hvordan farven på dem bliver.
Personligt foretrækker jeg mine højrebsbøffer rosa tilbered, hvilket bliver gjort ved en temperatur på 54 grader. Det er klart denne temperatur jeg vil anbefale - den giver simpelthen et perfekt resultat.
Hvis du foretrækker dine bøffer mere røde, skal du sænke temperaturen ned til 48 grader hvor du får et nærmest blodrødt resultat. Hvis du foretrækker en mere medium-gennemstegt tilberedning, skal du sætte temperaturen til 57 grader.
Men igen, jeg vil klart anbefale dig at bruge sous vide temperaturen på 54 grader. Hvis du er interesseret i mere generel viden om tilberedning af oksekød i sous vide, har jeg lavet en meget mere detaljeret indlæg, som du kan finde her på bloggen.
Tilberedningstiden i sous vide
Når du skal sætte tiden på sous vide tilberedningen ved højrebsbøffer, vil jeg anbefale dig 1-2 timer. Det vil derfor sige at bøfferne er færdige efter en time, men du kan sagtens lade dem ligge i to timer. Det er netop dette tidsinterval, der gør det genialt at tilberede mad i sous vide. På den måde kan du fokusere på at gøre resten af maden færdig, dække bord og byde dine gæster ordentligt velkommen.
Så snart du er klar, mangler du kun at give dine højrebsbøffer en stegeskorpe. Dette kan du læse mere om nedenfor.
Stegeskorpe på pande
Når du er helt klar og dine højrebsbøffer i sous vide vandbadet er færdige, så skal du give bøfferne en hurtig tur på panden. Det er her vigtigt at huske at bøfferne allerede er helt færdigtilbered i sous vide vandet. Du skal derfor være forsigtig og meget hurtig med at give dem en stegeskorpe.
Vi er ikke interesseret i at overstege vores lækre sous vide bøffer. Måden du skal gøre det på, er ved at give dine højrebsbøffer 30-60 sekunder på en rygende varm pande. Steg gerne bøfferne i smør sammen med lidt frisk rosmarin og timian. De bliver simpelthen helt fantastisk på denne måde.
Højrebsbøf (Sous Vide Opskrift)
Ingredienser
- 2 højrebsbøffer
- Frisk rosmarin (valgfrit)
- Frisk timian (valgfrit)
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Start med at krydre dine højrebsbøffer med salt og peber.
- Læg de krydrede højrebsbøffer i en vakuumpose sammen med frisk rosmarin og timian og forsegl posen. Du kan også bruge zip-lock poser, hvis de kan tåle temperaturen.
- Sæt din Sous vide maskine til 54 grader og 1,5 time. Læg bøfferne i vandet og start timeren.
- Når bøfferne er færdig tilbered skal de have en stegeskorpe. Varm en stegepande rigtigt meget op og lynsteg bøfferne i cirka 30-60 sekunder. Husk at bøfferne allerede er færdigtilbered i Sous vide vandet. Pas på ikke at overstege dem på panden.
- Server med frisklavet steak pomfritter eller andre ovnkartofler.
Skriv en kommentar til mig om opskriften