Denne opskrift på god gammeldags dansk rødkål er et traditionel og meget populær tilbehør til mange forskellige retter. Rødkål serveres hele året rundt, men det er specielt meget populært i julen, hvor det serveres sammen med den traditionelle juleaftens middag den 24. december.
Jeg har brugt denne opskrift flere gange og den er absolut bedre end den rødkål, du kan købe i de danske supermarkeder. Udover at være super lækker, er denne rødkål virkelig også nem at lave og du behøver kun fem forskellige ingredienser, rødkål, eddike, citrussaft, sukker og salt.
Personlig Opskrift
Du kan nemt ændre denne opskrift til en mere personlig version ved at tilføje forskellige krydderier efter din smag. Normalt ville jeg bruge citronsaft i denne rødkål, men jeg har nogle gange brugt hyldebærsaft i stedet hvilket er lige så godt.
Du kan lave dette tilbehør i god tid, du skal bare opbevare den i et tætlukket glas, der er rengjort med kogende vand. Det kogende vand vil dræbe alle de forskellige bakterier og derved forlænge holdbarheden.
Et lille sidste fif: hvis du har noget ekstra fedt fra den traditionelle juleand, kan du tilføje nogle af det til rødkålen - dette giver en lækker smag og gør rødkålen mere skinnende.
Hjemmelavet Rødkål
Ingredienser
- 1 kg rødkål
- 2 dl eddike
- 1,5 dl solbærjuice/hyldebærsaft
- 150 g sukker
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Fintsnit rødkålen og sørg for, at stykkerne ikke er for lange. Hæld den fintsnittede rødkål over i en stor gryde.
- Hæld eddiken i gyden, tænd varmen og lad den simre i ca. 30 minutter. Rør i kålen regelmæssigt, så den ikke brænder til bunden af gryden.
- Tilsæt saften, sukker og salt til gryden og lad den simre i yderligere 30 minutter eller indtil den har den rette konsistens. Konsistensen er dybest set op til dig - jo længere du koger det, desto blødere får du rødkålen.
- Rens nogle glas med kogende vand. Dette vil dræbe alle bakterier, så den rødkålen vil holde sig længere. Hæld rødkålen på glassene og forsegle dem med det samme. Hold rødkålet afkølet i køleskabet.
Skriv en kommentar til mig om opskriften