• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Tilbehør

"Hjem" » Tilbehør

Hjemmelavet Rødkål

Udgivet: Dec 5, 2017 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Denne opskrift på god gammeldags dansk rødkål er et traditionel og meget populær tilbehør til mange forskellige retter. Rødkål serveres hele året rundt, men det er specielt meget populært i julen, hvor det serveres sammen med den traditionelle juleaftens middag den 24. december.

Jeg har brugt denne opskrift flere gange og den er absolut bedre end den rødkål, du kan købe i de danske supermarkeder. Udover at være super lækker, er denne rødkål virkelig også nem at lave og du behøver kun fem forskellige ingredienser, rødkål, eddike, citrussaft, sukker og salt.

Personlig Opskrift

Du kan nemt ændre denne opskrift til en mere personlig version ved at tilføje forskellige krydderier efter din smag. Normalt ville jeg bruge citronsaft i denne rødkål, men jeg har nogle gange brugt hyldebærsaft i stedet hvilket er lige så godt.

Du kan lave dette tilbehør i god tid, du skal bare opbevare den i et tætlukket glas, der er rengjort med kogende vand. Det kogende vand vil dræbe alle de forskellige bakterier og derved forlænge holdbarheden.

Et lille sidste fif: hvis du har noget ekstra fedt fra den traditionelle juleand, kan du tilføje nogle af det til rødkålen - dette giver en lækker smag og gør rødkålen mere skinnende.

Print Recipe

Hjemmelavet Rødkål

Super lækker opskrift på hjemmelavet rødkål. Perfekt til julemaden eller hvis du server flæskesteg. Kan laves hele året rundt men er specielt lækkert at servere til jul. 
Forberedelsestid20 mins
Tilberedningstid1 hr
Total tid1 hr 20 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 2 dl eddike
  • 1,5 dl solbærjuice/hyldebærsaft
  • 150 g sukker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Fintsnit rødkålen og sørg for, at stykkerne ikke er for lange. Hæld den fintsnittede rødkål over i en stor gryde.
  • Hæld eddiken i gyden, tænd varmen og lad den simre i ca. 30 minutter. Rør i kålen regelmæssigt, så den ikke brænder til bunden af gryden.
  • Tilsæt saften, sukker og salt til gryden og lad den simre i yderligere 30 minutter eller indtil den har den rette konsistens. Konsistensen er dybest set op til dig - jo længere du koger det, desto blødere får du rødkålen.
  • Rens nogle glas med kogende vand. Dette vil dræbe alle bakterier, så den rødkålen vil holde sig længere. Hæld rødkålen på glassene og forsegle dem med det samme. Hold rødkålet afkølet i køleskabet.


Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.