Her på denne side vil jeg gerne dele en fantastisk opskrift på hjemmelavet Focaccia brød. Focaccia er et ovnbagt brød, som er meget populær i det meste af verden og her i blandt også Danmark. Dette brød er oprindeligt fra Italien og bruges som tilbehør til mange forskellige måltider. Brødet har en konsistens som en tyk pizzadej og serveres typisk med rosmarin krydderi på toppen. Ud over at være virkeligt lækkert, er et hjemmelavet Focaccia brød også super enkelt at lave selv. Du kan finde min opskrift på Focaccia længere ned på denne side her.
Velkomstsnack til Gæster
Som nævnt lige ovenfor er dette italienske brød perfekt som tilbehør til mange forskellige måltider. Men jeg syntes personligt, at et Focaccia brød har så meget mere at byde på, at det sagtens er i stand til at fungere som en selvstændig ret. Jeg kan også anbefale at bruge dette brød til forret eller som en slags velkomstssnack før aftensmaden er klar. Jeg ved at jeg har nævnt dette flere gange før, her på min madblog - jeg er medlem af en madklub, hvor jeg mødes med en gruppe af mine bedste venner to gange om måneden for at spise aftensmad sammen. I denne madklub går det på tur, hvor vi laver mad til de andre personer. Personligt bruger jeg denne madklub til at afprøve forskellige retter. Det er nemlig det perfekte forum at få noget god feedback på min mad.
Jeg ved at dette Focaccia brød, er en perfekt velkomstret til dine gæster. Du kan sagtens forberede dette brød, så det er klar når dine gæster ankommer. Når dine gæster er ankommet sætter du Focaccia brødet på bordet og lad dem 'snacke' det mens du forbereder resten af middagen. Det er min erfaring at et hjemmelavet Focacica brød, er en perfekt måde at byde dine gæster velkommen på. Jeg syntes i hver faldt at et Focaccia er en meget bedre velkomstsnack sammenlignet med chips og nødder, der efterhånden er blevet så almindeligt og lidt kedeligt hvis du spørger mig. Et hjemmelavet Focacica er den perfekte måde at 'vinde' lidt point hos dine gæster.
Krydderier
Den specielle ved et Focaccia brød er at det typisk er krydret med forskellige urter, olivenolie og havsalt. Udover disse typiske toppings er det også nogle gange almindeligt at bruge forskellige typer ost eller grøntsager. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men jeg har set det et par gange at dette brød er toppet med hele oliven - det ser rigtigt lækker ud og en smuk måde at dekorere brødet på. Jeg foretrækker mit Focaccia brød helt enkelt med olivenolie, hvidløg, havsalt og rosmarin - meget traditionel og en super lækker måde at lave denne Focaccia brød på.
Opskrift på Focaccia
Et Focaccia brød er meget enkel at lave. Det er dybest set bare en typisk bolledej - det måden brødet er bagt og krydret på, der gør dette brød specielt. I en stor skål begynder du med at opløse det friske gær. Hvis du bruger tørgær, tilføjer du dette sammen med melet i stedet for i vandet. Nu tilføjer du resten af ingredienserne og ælter det alt sammen til en smidig og glat dej. Lad det hæve i 30 minutter, mens du forbereder krydderierne ved at blande alle ingredienserne sammen.
Fordel dejen i et ildfastfad og lav små huller/fordybninger i dejen med fingrene. Hæld krydderierne over brødet og lad det hæve i yderligere 30 minutter, inden du bager det ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Hjemmelavet Focaccia
Ingredienser
Focaccia brød
- 3 dl vand lunkent
- 25 g friskt gær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 200 g durummel
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
Topping
- 4 spsk vegetabilsk olie
- 2 tsk havsalt
- 2 tsk rosmarin
- 2 fed hvidløg
Instruktioner
- I en stor skål opløses det friske gær i det lunkne vand.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt alt sammen til glat dej.
- Sæt dejen til side og lad den hæve i 30 minutter.
- Forbered rosmarin- og hvidløgsblandingen, mens dejen hæver. I en lille skål tilsættes alle ingredienserne til toppingen og blandes godt sammen.
- Hæld dejen i et ovnfast fad (25x30 cm), der er smurt med smør. Fordel dejen i et jævnt lag med fingrene og lidt mel.
- Brug fingerspidserne til at trykke små fordybninger i dejen.
- Fordel rosmarin og hvidløgsblandingen over dejen.
- Sæt Focaccia brødet til side og lad det hæve i yderligere 30 minutter.
- Bag Focaccia brødet ved 225 grader i cirka 15 minutter. Når det er færdigt, skal du fjerne brødet fra det ildfaste fad og lade det afkøle lidt, før du serverer det.
Skriv en kommentar til mig om opskriften